Vardag igen efter en underbar resa :D

Flyget vi tog till Budapest serverade INGEN starksprit ombord...snopet?! haha men det ordnade sig ändå med ett evigt smusslande mellan stolarna. Någon i gänget hade tänkt till och inhandlat en Baccardi razz och den blandades med Pepsi cola?! mmm...njäe..knappast..men roligt var det!

När vi landat kom en förbeställd taxi och hämtade oss för vidare färd till hotellet! Underbart hotell! och jag och min rumskamrat (samma person jag alltid delar rum med! hon är bäst!) fick rum på sjunde våningen (av åtta) eftersom vi gärna ville ha ett "rökning tillåtet rum" jajamen! e det semester så e det! hehe..Nackdelen med rummet var att vi fick dela säng..men eftersom det var en "kingsize" bädd så var det inga problem. För den delen har vi delat säng tidigare..den gången var vi i Polen. Sista bilden är utsikten från vårt rum.

     

Första kvällen hade vi bokat bord på en spännande restaurang som hette "Sir Lancelot" klicka gärna om ni vill läsa mer om den. Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga..hehe..alla var utklädda i medeltidskläder och på väggen små handfat som vi inte riktigt förstod vad man skulle använda till..men när vi fått in maten gick det upp för oss! tanken var att all mat skulle ätas utan bestick...och då kan det vara skönt att kunna tvätta av sig. Maten serverades på en stor träbricka där allt låg blandat..rejäla köttstycke, kyckling, korv, potatis..osv. Helt plötsligt kom en man från personalen springande och hoppade upp på ett bord och började vifta med ett svärd! Jag kan garantera er att det verkligen kändes som att man befann sig i en helt annan värld! Mycket häftig upplevelse :D

     

Första natten sov jag och S som bäst när det plötsligt hördes ett brummande ljud och lysrören ovanför fönstret tändes! vi tittade förvånat på varandra och smög sen upp och släckte igen i hallen. En timme senare var det dags för lamporna att tändas igen! och så höll det på resten av natten...gäääsp..det var två trötta damer som kom ner till frukosten och sen gick för att beklaga sig i receptionen! de skulle skicka upp någon för att åtgärda felet. Nöjda med beskedet gav vi oss iväg på en guidad liten mysig busstur. Vår guid som var norsk men numera bosatt i Ungern hette Sigbjörn hade det inte lätt med 6 damer som envisades med att kalla honom Styrbjörn. Han blev också väldigt nervös när vi tyckte att en "vinpaus" kunde vara på sin plats för vi ville njuta av utsikten..hehe


     
     

Sista bilden är från den berömda saluhallen i Budapest..herregud..där såldes det kryddor, korv, kött, grönsaker, alkohol & kläder...allt detta blan en massa rökande ungrare...hehe Snacka om kulturchock!
Kvällen tillbringades i en dimma...ja alltså en dimma av alkohol..haha..vi hittade ett ställe som heter "Old mans pub" där vi dansade och festade loss ordentligt...det var hur roligt som helst tills vi fick notan?! då hade dom tagit betalt för att vi satt vid ETT BORD ..vi blev så upprörda att vi hade tänkt bära med oss bordet till hotellet! Ja? vi hade ju betalt det?! hehe
Andra natten fick vi sova två timmar sedan hörde vi ett välbekant brummande och lysrören tändes...så höll det på var femte minut..tills jag blev så irriterad att jag klättrade upp och skruvade av lysrören! Ha! sen fick vi äntligen sova. Vi berättade för dom andra vilket h-vete vi hade med ljuset på natten och alla var överens om att det spökade!

Lördagen tillbringades på Asia center. Ett jättestort köpcentrum som var fullpackat av små små butiker med diverse kläder, skor och annat krimskrams. Hur billigt som helst!! jag blev (bland annat!) lycklig ägare till 2 finfina asiatiska dockor! ännu en vurm jag har. Jag älskar asiatiska dockor! och dom förvarar jag säkert i ett litet glas skåp!

  

På kvällen bestämde vi oss för att åka med en sightseeing båt på Donau..det var väl sådär värt pengarna faktiskt..tanken var att man skulle sitta i varsin stol med hörlurar på sig där man kunde höra all historia på sitt eget språk! haha..hur lätt är det att få 6 salongsberusade damer att sitta still en hel timme!? Men det var MYCKET vackert med alla upplysta byggnader! Va? vad byggnader heter? det vet jag tyvärr ingenting om...hehe..

     

Efter den turen hade vi bokat bord på en "äkta" zigensk restaurang..eftersom vår norska guid hade informerat oss om att en stor del av befolkningen i Ungern var zigenare och det var ett besök man inte fick missa! haha..ännu en turistfälla! Maten var torr, lokalen var för upplyst och fiolspelet var jobbigt att lyssna på...och dessutom blev zigenarna riktigt förgrymmade när vi prutade på priset när dom skulle sälja sin skiva! Dom tyckte det var för j*vligt att vi prutade när ALLA andra i lokalen hade betalt fullpris! Dom frågade var vi kom ifrån..och när vi svarade Sverige nickade dom i samförstånd och min kollega fick skivan för det pris hon ville..hehe.

     

På natten fick vi sova utan att lysrören tändes! haha..vi trodde vi hade besegrat spöket! men Oj vad vi bedrog oss...
Sista dagen delade vi oss..eftersom vissa ville åka till det berömda Gellerbadet och vi andra ville åka till Arena..det är ett av de största shopping varuhusen som finns! Där tillbringade vi många timmar och Forinter (ungerska valutan) innan vi letade upp en uteservering där vi satte oss och njöt av en pizza och ett glas vin i solen. Bredvid servering fanns en butik full av vattenpipor..då kom jag ihåg att min Hannah hade sagt en gång att hon ville ha en sådan. Jag tömde min börs på mina sista Forinter och fick en riktigt fin och riktigt stor pipa till ett riktigt bra pris! Problemet var bara att transportera hem den?! men den fick gå som handbagage givetvis. Nöjda med vår vistelse i Budapest boardade vi planet hem till Sverige. Om jag någon gång skulle välja att flytta från Sverige är det i Ungern jag ska bo! för vem kan tacka nej till: män som behandlar kvinnan som om hon är en gudinna, goda starka korvar, ciggaretter för 17 kr och en flaska vodka för 40 kr?!

  

Spöket som tände lamporna på natten ? Jo det var JAG! hahaha...innan vi lämnade hotellet lyfte jag bort mina kuddar för att kolla så inget var glömt eller gömt...och där på sängkarmen bakom mina kuddar satt en stor strömbrytare till lysrören...hur smart är det? att ha en strömbrytare där? hahaha..men vi fick oss ett riktigt gott skratt när mysteriet äntligen var löst!
 


Postat av: Daniel

Gud så härligt!!!!!



Ssknar den fina staaaaaan!

2009-04-21 @ 14:55:08
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Tesstamente

Vilken resa!! Nu är du minsann glad att du for, mitt lilla spöke:-)

2009-04-21 @ 19:35:15
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Pia

Ni verkar onekligen ha haft en trevlig och lite dimmig resa!!! ;o) Synd att du hittade strömbrytaren, hade ju varit roligare att säga att det spökade i ert rum!!! :o)

2009-04-21 @ 23:21:43
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: litentanta

Vilka härliga bilder, ju äldre jag blir ju mer uppskattar jag byggnader, åsså lite mer.... :-)



Har också varit med om mysko placerade strömbrytare, rent generellt känns det som att elektrikerna arbetar lite mer "oorganiserat" utomlands!



Åsså vattenpipan då, särbot har ju sin och i början, innan vi var sambos, satt jag och försökte bolma på hanses men inte vet jag, smakade mest konstigt, parfymigt liksom!



Ha det bra !

2009-04-27 @ 22:47:14
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: sara

fin blogg :)

2009-05-26 @ 18:31:14
URL: http://saramagdaleena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0