Inflyttningspresent (äntligen kan jag sova på natten...)

Idag var det uppstigning tidigt som gällde...vi hade planerat vår inflyttningspresent till Smulan länge och noga. Och idag var det äntligen dags! Redan när Hannah bestämde sig för att flytta visste vi att hon kom till att sakna vår lilla Pepsi mest av allt. Vi har också länge känt till att hon ville ha en "egen" hund den dagen hon skulle flytta hemifrån och det skulle vara en dansk/svensk gårdshund..eller cirkushund som jag kallar dom. Den 28/12 kom det in en annons på Blocket om valpar till salu. Eftersom vi visste att det var svårt att få tag på en valp av den rasen till ett rimligt pris slängde vi oss på luren och ringde direkt! Det fanns bara en hane i kullen och den tingade vi mot handpenning.

Nu började en lång väntan för mig! Jag är extremt dålig på att hålla överraskningar hemliga, speciellt inför min Hannah eftersom jag vet hur nervös hon blir när hon inte har "koll" på precis ALLT som händer. Givetvis var hennes blivande sambo invigd i hemligheten. Hade ju inte känts "schysst" att bara dumpa en valp på 8 veckor hos dom om han inte var intresserad. Man är ju ändå två som ska ta hand om det lilla livet.

I torsdags veterinärbesiktigades och chipmärktes valpen och allt var utan anmärkning. Imorse körde vi alltså för att hämta honom. Allting gick jättebra vid hämtningen. Han tog farväl av sin mamma och systrar som en "man" och blev buren ut till bilen som den "pojke" han är. Lillasyster fick äran att ha honom i knät på väg upp till Göteborg. Vi hade förberett allting väldigt noga...därav min dåliga sömn den senaste tiden. Jag har gått igenom hur vi ska gå tillväga i mitt huvud varje kväll senaste veckan. Konstigt att alla såna tankar oftast kommer så fort man lägger huvudet på kudden. Iallafall...vi hade köpt en liten korg, koppel, lite valpleksaker och valpfoder. Vi hade också en låda som korgen passade perfekt i! Planen var att gå ut och rasta honom en liten bit innan Gbg så vi sedan kunde lägga honom i korgen i lådan och överlämna lådan till Hannah med orden; - vi hittade lite mer "skit" som är ditt!
                                         
   I bilen..så trött..                              Korgen där ser skön ut                             Gäsp..här ligger jag.              

Vår plan höll hela vägen!...fram till porten, slå in portkoden, bära lådan (och 2 bord, 2 kassar, borrmaskin & skruvdragare) upp till tredje våningen...jag har nämnt att det är tredje våningen UTAN hiss eller?! hehe
Äntligen stod vi utanför dörren och ringde på...mitt hjärta höll på att hoppa ur kroppen på mig..och Neeej det berodde inte enbart på min dåliga kondition! Dörren öppnades och fortfarande höll vår plan...jag satte ner lådan på golvet och hojtade till Hannah som var i köket och fixade "fika" - Vi har en låda till dig! Hon ställde sig i dörröppningen och tittade på lådan och sa; - va? vad är det? - Det är lite mer av ditt skit vi hittade..hehe, svarade jag. Alla stod och höll andan och var så förväntansfulla. Precis när Hannah ska gå fram och öppna lådan skriker hon till och hoppar bak ett steg. - Lådan rör ju sig! Samtidigt ser man ett litet huvud som tittar upp ur lådan...jaha...han hade vaknat av all uppståndelse! Ridå...
Trots att vår plan inte höll heeela vägen blev det MYCKET lyckat och MYCKET uppskattat. Hannah älskade honom från första stund hon såg honom och han mådde som en prins av att vara i centrum.

Korgen hade sin givna plats i hörnet vid bokhyllan och där fann han sig väl tillrätta. Sedan gick vi och firade med hembakta kakor och smörgåstårta! Tack Hannah och Björn! Nu slipper jag kanske höra Ilkkas eviga tjat om smörgåstårta på ett tag..(det tar väl en dag eller två sen börjar han igen..)

         
 
Valpen var MYCKET duktig fast han inte är rumsren ännu...han gnydde och gnällde och sprang omkring som en tok när han blev nödig. Hannah och Björn sprang upp och ner för trapporna i skift och jag kände att detta kommer dom att klara hur bra som helst. Vilket tålamod! och vilken kondition! Shit...spring upp och ner från tredje våningen varannan timme så är ni redo för Vasa loppet snart..hehe

Hmm...vad har jag glömt...jo just det! NAMNET! Dom döpte den lille till "Elmo" och vem som helst ser väl likheten?!

                      


Postat av: Hannah

Han är så fin, så fin! Världens duktigaste lilla valp. En enda inomhusolycka sedan ni åkte igår. Höll sig duktigt fram till fem imorse, kissade inte ens på tidningen. Han gillar nog den lilla gräsplätten utanför huset! :-)

2009-01-25 @ 08:21:11
URL: http://hannahcharlotte.blogg.se/
Postat av: Maria, Glenn, Victor & Filip

Vilken söt liten vovve och vad duktig han är! Victor vill också ha en sån när han flyttar hemifrån...hihi.

2009-01-25 @ 11:36:56
URL: http://tvillingpojkarna.blogg.se/
Postat av: Svar till Maria, Glenn, Victor & Filip

Han är verkligen jätteduktig!

Hannah har lovat att fixa en kategori på bloggen som handlar om alla Elmo´s framsteg.

Ps/inga problem Victor..det fixar faster Eva.hehe/ds

2009-01-25 @ 16:12:06
URL: http://evamum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0