Lycka kan vara ett rapsfält...

Tidigare ikväll när jag agerade taxi åt dottern hände något häftigt! Vi körde den lilla "bonnavägen" ut från det lilla samhälle vi bor i...kör alltid den vägen för det går fortare. När vi nästan var framme vid den större vägen såg vi något märkligt! iallafall är det märkligt i den trakten jag bor..hehe

dottern: - Va!? vad är det?
müm: - jag ser inte riktigt..vadå?
dottern: - där! i rapsfältet! kolla! vad har han på sig?? hahaha..
müm: - meeen! kolla! det är en buddhistisk munk! Shiiit! vad häftigt!!

Där i rapsfältet stod alltså en buddhistisk munk och bara njöt av solen och rapsfältet! en annan munk stod med en videokamera och filmade hela scenariet! okej...just den biten med videokameran krossade min illusion lite...hehe
Att jag visste att det var buddhistiska munkar beror på att jag alltid varit väldigt fascinerad att just den religionen. Dessa båda munkar var traditionellt klädda i orangefärgade skynken. Det som dock inte passade in riktigt var strumporna och den stickade mössan..även de i färgen orange såklart! men en munk kan väl också vara frusen antar jag..hehe

  

Jag har ingen bra förklaring till varför jag är så fascinerad av just Buddhismen..men jag tror att det kan ha något att göra med deras enkla tillvaro. Att dom kan känna glädje över små enkla saker som för oss är självklara! som t.e.x ett rapsfält. Jag har passerat det här fältet många gånger tidigare och inte tänkt så mycket på det..men när jag såg och kände glädjen hos munkarna över fältet kände jag plötsligt en oerhörd tacksamhet över mitt liv. Det finns ingenting jag saknar eller känner att jag skulle må bättre om jag hade..(jo..förresten..just i det ögonblicket önskade jag att jag hade haft kameran med mig!) men inte annars. Jag är helt övertygad om att jag hädanefter kommer att dra på smilbanden när jag passerar rapsfältet...och tänka på munkarna!


Postat av: Maria

Ja du kommer säkert att tänka på munken varje gång du kör där nu...hihi. Men jag håller med om buddhismen, har du läst "Munken som sålde sin ferrari"?

2009-05-05 @ 21:05:11
URL: http://tvillingpojkarna.blogg.se/
Postat av: purplerain

Är det nått jag saknar så är det vidder av rapsfält. Den gula färgen är så ovanligt vacker gul. Har precis läst M unken som sålde sin ferarri. Finns på bibblans hemsida att låna.

2009-05-06 @ 08:59:58
URL: http://www.purplerain.devote.se
Postat av: Makrill

Haha vad roligt att du var så nära ändå! :D

Hoppas du hade en trevlig liten vistelse där :)



Ha en fortsatt bra dag!

Kram

2009-05-06 @ 11:26:16
URL: http://makrills.blogg.se/
Postat av: Kim P

Håller med om buddismen, enkelheten i den tilltalar mig.

Förstår att du hajade till, det måste ha varit en syn! Undrar var de kom i från?

2009-05-06 @ 20:18:18
URL: http://lasipp.blogg.se/
Postat av: litentantan

Nu blir ju jag sugen på att läsa om den där munken jag med, har inte så mycket koll på Buddismen dock, särbot är desto mer påläst men just att hitta meningen, orsaken till lidandet och stoppa det låter ju precis som nåt som jag, coh säkert resten av vår befolkning skulle vilja kunna.



Satt just och summerade livet i telefon, herregud vad bitter jag måste vara för det som blev kontentan var just att meningen måste vara att man får sig en käftsmäll, sen är det bara att vänta på nästa, lite större förstås, o sen nästa... i all evighet, amen..



Ska arbeta på min ödmjukhet, vet att jag och säkerligen min omgivning, skulle må bättre av det, men det har liksom varit några tunga år och hittills går det mest i den riktningen som jag skrev nyss...



Gillar tanken på en härlig orange munk i vackra rapsfält med, här är det inte så tätt m de fälten dock men vi har ju... en massa björkar, Björkarnas stad du vet ;-)



2009-05-06 @ 21:53:25
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Daniel

Att ta vara på det lilla extra, på vardagen, på nuet... MYCKET fint kommer från den religionen!!

2009-05-07 @ 13:52:45
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Bjorne

Hade oxå viljat se dom i fältet,tror jag skulle frågat vad dom gjorde,så du ska gifta dig men en Suomi man,det gör du rätt i,och det med fula gubben va mest på skoj men vacker är han inte,fråga din gubbe om han vet vad finlands sämsta bärplockare heter,ha de bra o kram.

2009-05-07 @ 15:10:44
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Pia

Nä va häftigt!! Snacka om oväntat!! ;o)

I sommar ska jag åka några mil inåt landet för där har buddistiska munkar byggt ett tempel med en enorm buddhastaty bl a. Jag gillar oxå buddismen för den är så klok! Kram på dig!

2009-05-09 @ 00:12:46
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0