Och vem kunde väl ana det?

Fördrivit tiden med ett litet test..underhållande och lärorikt!

Observera mitt utmärkta resultat! haha..vem kunde väl ana att jag var en sån liten husmor?!Vill du också undersöka dina dolda talanger? klicka på bilden så kommer du till testet..

Lycka till!

Plötsligt händer det

I torsdags ringde jag hudmottagningen igen...och då hade dem äntligen fått in vår remiss! så det verkar som att det hjälpte att ringa vårdcentralen och få ett litet sinnesutbrott..haha Men tyvärr varade min lycka inte speciellt länge..för när sköterskan granskade vår remiss sa hon;

- Nu ska läkaren bedöma om han anser att detta är akut...och när jag tittar vad vårdcentralen skrivit kan jag säja att han tyvärr inte kommer att tycka det! Dem har skrivit ev. ringorm?
- Va? men det sa hon ju att det absolut inte kunde vara? varför skriver hon så då?
- Jag vet inte..och det konstiga är att detta ska dem isåfall kunna utreda själv. Vi ska inte behöva bli inblandade..och det tråkiga är att vi här på hud har 600 remisser som ligger och väntar på tid.
-............suck. Sa du 600 stycken??
- Ja..jag är hemskt ledsen för er skull..men jag kan inte hjälpa er.
- Men herregud..det kommer ju att ta hur lång tid som helst innan vi får tid...och jag sitter här som en hjälplös mamma och ser hur min dotter lider. I fredags var vi på en jourläkarmottagning och bla bla bla...i måndags var vi på vårdcentralen och bla bla bla..och nu när vi äntligen har en chans att få hjälp så sitter du och säjer att det inte är akut? men för min dotter är det ju akut? hon behöver hjälp nu..och inte om ett halvår.Jag känner mig så j*vla hjälplös...vad ska vi göra...suck
-............hm...kan ni vara här den 4 september?
- VA? vadå den 4 september? det är ju snart? :D
- Jag får egentligen inte göra så här..men vi har ett återbud då..och jag tycker så synd om er..så kan ni komma då så skriver jag upp er?
- Givetvis! 100 vilda hästar kan inte stoppa oss! tusen mijoner tack! sååå gulligt av dig! Tack!

Resten av dagen gick jag omkring med världens största leende! och kände mig väldigt speciell! För vad? jo..för att vi hade fått gå före i kön! vi hade fått en tid hos en läkare! hur sjukt är inte det? i vårt välståndssamhälle..haha...det kändes som att man vunnit högsta vinsten på en trisslott eller nåt!

Det finns hopp för vården trots allt! eller plötsligt bara händer det...hehe


Imorgon söndag..bär det av till Göteborg för att gratulera min smula. Tänk att hon fyller tjugo år! herregud är det nu jag ska känna mig gammal? det finns människor som gärna påpekar;

- Oj då var du ju bara 21 när du fick henne?
- Ja vadå? det är väl inte så ungt? det finns dem som får barn när de är mycket yngre än så!
- Jo..det är ju klart. Men om du tänker såhär då; då ska ju din lilla Hannah föda ett barn nästa år?
- ........shit...nä...det är hon alldeles för ung för! haha..

Ridå...


Vårdcentralen igen

Jag följde de goda råd jag fick angående att terror ringa till hudkliniken och förhöra mig om att de fått remissen. En jättetrevlig och tillmötesgående kvinna svarade


- Hej mitt namn är Eva och jag ville bara kolla så ni fått remiss ang min dotter?
- Hej personnr och bla bla bla nej tyvärr det kan jag inte hitta någon.
- Men på vårdcentralen sa dom att den skulle skickas som akutremiss
- Vänta ska jag kolla faxen..det kom ett fax precis..nä tyvärr det var inte din dotters remiss. Men du vet att vi har så ont om tider så om det ska bli en tid inom det snaraste så måste vårdcentralen ringa och boka en tid istället.
- Jaha..då ringer jag och säjer det. Tack!


Gissa om jag var förbannad när jag satt i telefonkö till vårdcentralen...men efter ett halvt bokslut och två kaffepauser kom jag äntligen fram..hehe


- Hej mitt namn är Eva och jag har varit hos er med min dotter..och nu vill jag bara kolla om hennes remiss blivit skickad?
- Hej personnr och bla bla bla..MEN DET VAR JU I MÅNDAGS NI VAR HÄR!?
- Eh ja det var det..och?
- Hahaha..sååå snabbt går det inte!
- Eh..vad menar du? jag har precis varit i kontakt med hud på sjukhuset och dom hade ingen remiss där?
- Nä?? det är ju det jag menar..att det inte går så snabbt för oss att skicka en remiss.
- VADÅ SNABBT?? MIN DOTTER ÄR I BEHOV AV ATT TRÄFFA NÅGON FÖR ATT FÅ HJÄLP MED SINA UTSLAG! DOM J*VLA TABLETTERNA NI SKREV UT TILL HENNE KAN HON INTE LEVA PÅ! HON BLIR SKIT TRÖTT OCH ORKAR KNAPPT GÅ TILL SKOLAN! OCH LÄKAREN SA ATT HON SKULLE SKICKA EN AKUTREMISS! OCH NU HAR JAG PRATAT MED HUD OCH DOM SÄJER ATT MAN MÅSTE RINGA DIT FÖR EN TID!
- ........hm..hade du ringt dom idag?
- Ja nu precis innanjag ringde er
- Okej för jag ser nu att remissen är skriven...men skulle du ringa och få tid?
- NEJ NI skulle ringa!
- Aha..okej men jag går och pratar med läkaren direkt!
- Yes okej..tack hej.


Suck...elller dubbelsuck..är det konstigt att man tappar förtroendet för vår läkarvård?? misstänker att fortsättning följer för imorgon kl 09.00 är det jag som ringer hudkliniken igen!


Gjort lite nytta på kontoret

För ett par månader sedan fångade vi en liten herrelös katt utanför kontoret. Den var så smal och rädd..men vi lyckades locka in den på kontoret med lite skinka. Vi körde bort med den lilla katten till "Tassebo" för er som inte vet är detta ett en organisation som tar hand om oönskade eller kasserade katter. Jag skriver kasserade eftersom vissa människor är så rent ut sagt dumma i huvudet och skaffar en katt för att den är ju såå söt när den är liten..för att sedan upptäcka; VA! herregud den har växt!? hur gick detta till? Nej...nu vill jag inte ha den mer...hm...jag vet! jag kastar ut den i ett dike..så finns det säkert någon annan som tar den..eller kanske den helt enkelt svälter/fryser ihjäl!? men who cares? det finns ju sååå gott om katter här i världen!

Tyvärr hade inte djurhemmet plats till den här lilla hittekatten...så den fick flytta hem till min kollega istället trots att hon redan hade katt! Vi döpte den till saga eftersom vi tyckte det var ett passande namn och att kattens liv slutade som i en saga! Tyvärr visade det sig att den bara fick ett par ljuvliga månader hos min kollega sedan blev den sjuk och fick avlivas. Enligt veterinären hade den en obotlig sjukdom som jag aldrig hört talas om...det var tydligen en sorts "vingelsjuka"

Idag var det tid igen för vår egen lilla animal rescue..hehe. Denna gången var det ett betydligt mer svårflörtat djur...nämligen en gråtrut  eller en Larus argentatus om ni ska vara petiga..haha Ja just det..fågeln har vandrat omkring utanför kontoret ett par dagar och idag bestämde jag mig för att titta lite närmre på den. Jag upptäckte då att vingen var bruten...och är det något jag INTE klarar så är det att se ett djur lida (ja..om vi inte räknar in mitt svin till exsambo då förstås..haha)

Jag ringde till polisen för att höra om dem kunde ge tips på vad vi kunde göra med djuret. De gav mig ett telefonnr till "katastrofhjälp för fåglar & vilt" OCH Nej jag visste inte heller att det överhuvudtaget FANNS något som hette så! haha..men man lär så länge man lever. Där möttes jag av ett meddelande som sa; under kontorstid ber vi er fånga det skadade djuret och åka med till "Din veterinär". Hm..hur f*n fångar man en trut?? ni som sett en på nära håll vet kanske hur stora dem är?? shit...

Till min hjälp att fånga den hade jag min underbara samordnare A. Vi jagade in den vettskrämda fåglen i ett hörn och kastade en tvättsäck över den. Men om man säjer som så..benen hade den inte skadat! j*vlar vad den kunde springa! Till slut fick A tag på den..och Ja hon hade handskar...man vågar ju inte riskera att åka på fågelinfluensan nu när det ligger i tiden att ha svininfluensa! Hennes min var obetalbar när hon höll fåglen mellan händerna och skrek; - Öh!! vad äcklig den är!! titta!! vad äcklig den är!! 

Vi fick ner den i en låda och kunde andas ut. Under resan till veterinären hade jag lådan i mitt knä..och truten satt och sneglade ut på mig hela tiden...usch..detta lilla öga som sneglar genom springan på lådan har jag fortfarande på näthinnan. När vi kom in till veterinären och förklarade vad som hänt kände jag något varmt som droppade från lådan..mums..den kissade som tack för hjälpen!

Tyvärr kunde veterinären bara konstatera att den var alltför skadad för att kunna räddas..så avlivning var det enda alternativet. Men hon tyckte ändå att vi varit fantastiska som gjort oss det besväret att komma in med den. Hon var också nyfiken på hur vi hade vågat fånga den? eftersom den sortens trut gärna hackade efter ögonen på oss människor! Urk..tänkte vi..det hade vi ju ingen aning om...hehe..tur att solen varit framme idag så hade vi nytta av våra solglasögon på både det ena och andra sättet!

                 
Samordnare håller låda..haha           En stortrut tittar ut
Gråtruten fick sin dom...men jag tror att den har det bättre i sin himmel.

Sjukvården

Min yngsta dotter har drabbats av en märklig hudåkomma. Det började som vita partier i armvecken, detta spred sig sedan vidare till bröst, rygg och mage. Eftersom hon har en tendens att bli riktigt brun på sommaren syns detta givetvis ännu mer denna årstiden. Nu har utslagen även drabbat benen..och här har de vita fläckarna övergått till att vara röda med en ihållande klåda!

I fredagskväll fick både jag och dottern nog av utslagen och körde i till akuten. Men här hänvisade dem oss bara till en jourläkarmottagning en bit bort. Vi gick in på jourmottagningen och möttes av två fullpackade väntrum med människor! herregud..man kände sig sjuk bara av att vistas i samma rum. Kanske det är därför jag drar mig in i det längsta för att uppsöka läkarvård? för att jag kanske är lite av en hypokondriker..och inbillar mig att jag har ALLA de sjukdomar de andra har. Vi fick vänta i ca en timme innan vårt nr kommer upp på displayen..men det var ju inte så farligt lång tid att vänta, tänkte jag. Haha..det visade sig att en sköterska tog emot oss och frågade lite om utslagen..hänvisade oss till en lucka där vi fick betala 300 kr..och sedan fick vi vänta igen! Suck.

Efter ca 1.5 timme ropade någon äntligen vårt nr! glada i hågen trippade vi in i ett undersökningsrum. Efter en stund kom fröken doktor herself.

- Hm..du har problem med utslag?
- Ja..det kliar!
- Hm..svårt att säja vad det skulle kunna vara. Har du provat någon salva?
- Ja..både kortison, mjukgörande och aloe vera mot klådan.
- Hm..nej tyvärr. jag kan inte hjälpa dig! du får gå till din vårdcentral på måndag!
- Men..kan jag inte få något mot klådan?
- Nej tyvärr..jag vågar inte skriva ut något. Du får gå till vårdcentralen..för detta är ju inte sååå akut!

Ridå! snacka om att känna sig grundlurad..först vänta i nästan tre timmar..betala 300 kr...för INGENTING!? inte för att jag är speciellt världsvan vad gäller sjukvården eftersom jag nästan aldrig går dit..men ändå? man kan väl för f*n få någonting när man gjort sig omaket att anse att man har en akut åkomma..eller?

Det första jag gjorde när jag kom till kontoret imorse var att ringa vår vårdcentral för att boka tid. Av kvinnan på vårdcentralen fick jag reda på att; - Ja..haha..du loosade 300 kr..men vi kommer att få böta       1 300 kr för att du gick dit istället för till oss! jag trodde att hon skämtade med mig..men det gjorde hon inte. Reglerna var så tydligen.

Kl 14.40 idag klev vi in på vårdcentralen...betalade 120 kr och satt ner och väntade. Efter en halvtimmes väntan fick vi träffa doktorn.

- Jaha du har utslag?
- Ja det har jag och dem kliar...
- Hm..vad tror ni själv att det kan var?

Nu höll jag på att få ett nervsusammengebrocht!! vad i hela fridens liljor?? är det vi som ska ställa diagnos på oss själv?? vad f*n har hänt med sjukvården?! givetvis berättade jag och dottern lugnt och sansat vad läkaren i fredags sagt. Hm..ja det kan ju kanske stämma, tyckte doktorn då. Men hon vågade inte svara på vad det kunde vara..så ni får ha en remiss till en hudspecialist. När hon sa detta sken hon upp som en sol! det kändes som vi hade "gjort hennes dag" hon fick skriva en REMISS.

- Men vi kan väl få något mot klådan?
- Hm..ja det är klart. Har ni provat något som hjälpt?
- Ja..vi har provat Pevaryl och antihistamin.
- Vad bra! ska jag skriva ut ett recept på det då?
- Ja tack.

Alltså helt seriöst? jag kunde sagt vad som helst..ja du kan väl skriva ut lite nervtabletter mot klådan och morfin mot smärtan..och när du ändå är i farten så skriv ut lite till mig med tack!

När vi varit på apoteket och spenderat ytterligare 200 kr på allergitabletter och salva..summerade jag våra läkarbesök.

300 kr i fredags..för INGENTING
120 idag för en remiss
200 kr idag för salva och tabletter jag kunde köpt RECEPTFRITT
TOTALT 620 KR och då har jag inte ens räknat in förlorad arbetsinkomst och bensin!

Både jag och dottern grät en skvätt över eländet..hur länge får vi vänta nu..innan vi hör något från hudspecialisten? De kanske inte tycker att ärendet är tillräckligt akut? de kanske inte förstår dotterns vånda över att behöva visa sin kropp på skolan? de kanske inte förstår hur tråkigt det är för en ung kvinna att behöva förklara för allt & alla; Nej..det smittar inte! Ja..jag vet att det ser äckligt ut! Ja..jag har varit hos doktorn! Ja..det kliar som fasiken! Nej..jag kan inte ha byxor eller strumpbyxor på benen nu när det är varmt, för då fastnar utslagen i tyget och då kliar det ännu mer!

Det enda som stör en moder just nu är att jag är helt hjälplös! jag skulle önska att jag kunde trolla och ta bort alla utslagen och göra min lilla loppa frisk..eller att jag valt att göra kärriär som läkare och kunnat ställa diagnos själv.Bröllopsdansen 090808

Här kommer vår underbara lilla bröllopsdans...hehe..håll till godo!

Och kom ihåg att ett gott skratt förlänger livet :D


Liseberg den 11/8

I tisdags överraskade vi samtliga i familjen med ett besök på Liseberg! det tyckte vi dom kunde vara värda som ställt upp så mycket på bröllopet! Min lilla Göteborgsdotter blev nog mest förvånad när jag upplyste henne på måndagen om att vi kom upp och lämnade hennes kvarglömda gods på tisdagen! haha - Va?? vadå?? hit? nu fattar jag ingenting?!
Även om inte jag och min man åker så mycket karuseller är det underbart att se glädjen hos alla andra som åker desto mer! Och vi hade en underbar dag och kväll! ...men det var lite kul att försöka komma ihåg vad alla åtta ville äta på Burger king! tur att vår kära B fortfarande levde kvar i sin toastmasterroll..haha..kan man behålla en toastmaster för evigt?

     

        

     Fyra blöta, trötta guldkorn i mitt liv!

Äntligen man & hustru

Veckan innan bröllopet blev minst sagt hektisk! Kocken som skulle ta hand om mat, dukning och städning av lokalen hörde aldrig av sig. Vår underbara toastmaster B fixade allting med en ny kock samt serveringspersonal!  Inte nog med det..jag hade givetvis glömt att beställa mina give aways...haha..det blev expressleverans från Sweeties och sedan hjälpte mina äldsta dotter och tillika tärna mig att vika allihop! och nu pratar vi altså ca tre dagar innan bröllopet! haha min yngsta dotter (även hon var min tärna) och hennes kompis hjälpte till att fylla alla askarna med godis! Även alla bordsplaceringskort, kyrkprogram samt festprogram tillverkades här hemma..rena pysselverkstaden! haha..men eftersom det blev så fint var det lätt värt det!

     

Eftersom den första kocken försvann från jordens yta så stod vi även utan bröllopstårta..och var fixar man en 4-våningstårta ett par dagar innan ett bröllop?! jo...det löste min underbara svägerska åt oss! hon gjorde nämligen tårtan och den blev verkligen fantastisk! Äldsta dottern lyckades hitta en tårtställning på internet som kära B for iväg och hämtade och sedan fixade svägerskan resten!

     

På torsdagen hämtade mannen våra ringar och jag provade dem och de satt som en smäck! Åh vad jag längtade efter lördagen nu! Hm..bara en sak som förstörde det hela...när jag & mannen var och hämtade alla läskbackar (även detta skulle kock nr 1 fixat!!) fastnade jag med fingret i kundvagnen..och Ja det var just DET fingret jag skulle ha ringarna på! så det svullnade upp till dubbel storlek och än idag har jag inte kunnat få på mina ringar...och på Lördag har jag varit en gift kvinna i en vecka. Suck!

Fredagen (alltså dagen innan bröllopet) tillbringades nere i festlokalen med städning, bord/stol flyttning samt dukning. Mannens tonårssöner och min yngsta dotter hjälpte till med att duka och fixa i lokalen och de var verkligen riktiga klippor som förstod allvaret i hela situationen och att vi var tvungna att hinna bli klara! Äldsta dottern och svägerskan bröt servietter. Vår kära B var lte överallt och fixade och kånkade för att få allt att bli perfekt. Mannen skurade köket..och den blivande bruden herself låg och skrubbade herrarnas toalett eftersom något kissat i pissoaren några veckor tidigare utan att reagera på vattnet inte var igång! ni kan bara tänka er stanken man möttes av...

     

Min kära lillebror och tillika bestman hjälpte oss att hämta ljudanläggningen samt koppla in den! Vi hyrde från ett företag som heter DJ in a box och detta kan jag varmt rekommendera! Suveränt ljud & ljus! De hade även lagt in vår speciella låt som bestmannen mixat ihop..och trots att vi bara hunnit träna in dansen under två kvällar blev det faktiskt helt kanon! Vi hade mixat ihop ett antal favoritlåtar och chockade alla genom att inte ha en traditionell bröllopsvals..haha..tror jag ska lägga ut den på you tube och låta alla få dela vår glädje när vi showar!

Lördagen och den stora dagen gick allting som på räls! jag tillbringade förmiddagen hos frissan med håruppsättning samt sminkning! Och inte för att skryta..men jag blev verkligen vacker! om jag tittar mig i spegeln idag, i denna stund kan jag nästan inte tro att det är samma person! haha.. Min kära svärmor gjorde min brudbukett, corsage samt övriga blomstersmyckningar till festlokalen! Brudbuketten var helt otroligt fin och då ska man ha i åtanke att det var första gången hon gjorde en brudbukett! Fotograferingen av brudparet sköttes till stor belåtenhet av äldsta dottern! Jag kan inte förstå hur hon kunde ha sånt tålamod med två stenansikte som vi! haha..det kändes som att det spelade ingen roll hur hon än sa att vi skulle göra så stod vi som två fån och bara stirrade in i kameran! Men jag har sett alla bilderna nu och de är helt suveräna! hon har verkligen lyckats fånga ögonblicket på varenda bild! och tur är väl det eftersom vi bara gav henne en timme av vår tid till fotografering! hehe.. fler bilder kommer när fotografen godkänt dem.

Själva vigselakten var precis så känslosam som jag hade föreställt mig den..och jag kunde knappt få fram ett ord när vi skulle ge varandra löftena. Solosången var helt fantastiskt fin och framfördes till stor belåtenhet av Moa och det var en låt av Sonja alden som jag valt; "för nån som du" och den beskriver så exakt hur jag känner för min man!

När vigselakten var över öppnade himlen sig och det började ösregna och hagla! orden från prästen kändes som en stor tröst dock. Hon sa; - Åh vad bra! när det regnar & haglar i brudkronan betyder det att ni kommer att bli förmögna! det tackar vi ju inte nej till isåfall! haha Efter en stund slutade det äntligen att regna och vi kunde springa ut från kyrkan och bli bombade med ris enligt traditionen.

Bröllopsfesten gick också som planerat..med många trevliga tal & gäster, god mat & dryck och givetvis vår hemliga bröllopsdans. När partylåtarna kom igång på kvällen och alla dansade som bäst..hände något oväntat! en fladdermus flög in i lokalen! haha..den cirklade runt i taket i evigheter..och till slut fick vi stänga av musiken, släcka ner lite och förflytta samtliga gäster till ena sidan av lokalen för att ge den stackars fladdermusen en chans att hitta ut igen. Det var en ganska overklig händelse faktiskt..hehe..eller som en av bröllopsgästerna uttryckte det; - Ni ska f*n ha ALLT på ert bröllop! andra nöjer sig med duvor! men NI..ni ska ha en fladdermus!! hahaha..underbart!

Festen pågick tll långt efter midnatt...och jag dansade och njöt av varje sekund! Natten tillbringade jag och min man på ett underbart slott i närheten...vi bodde i en liten vindsvåning med utsikt över havet! som en saga...

     

Tack så jättemycket till alla Er som ställde upp till hundra procent med all förberedelse inför bröllopet som gjorde detta till en perfekt dag för mig och min man! och om någon är i behov av en riktigt duktig toastmaster/bröllopskordinator, fotograf, bukettbindare, musikmixare, tårtbakare samt dukningsproffs så vet jag några som jag varmt kan rekommendera..haha

Tack även till alla släktingar och vänner som kunde delta och göra denna dag till ett oförglömligt minne för mig och min man!

Nu är vi äntligen man och hustru! och jag älskar dig mer än någonsin!Bild : Hannah J

Gissa vad jag gjorde igår!

Igår eftermiddag anslöt Maria, Glenn & tvillingpojkarna till oss på campingen! Jätteroligt att dem trots steloperation kunde komma iväg en sväng med husvagnen! Som jag skrev om på midsommar fick dem tillbringa det mesta av den dagen på akuten eftersom glenn har problem med diskbråck och har haft så under flera års tid! men nu äntligen har läkarna fattat hur ont han haft och alltså äntligen gjort något konkret åt det! Operationen ägde rum för ca tre veckor sedan och nu är dem alltså här! Jättekul! Och han blir bara bättre för varje dag som går :D

Det första pojkarna gjorde var att hoppa i vattnet eftersom vi faktiskt haft oförskämt fint väder här så är det ca 20 grader i vattnet!

     


En helikopter landade på campingen och en kille hoppade ur och frågade om någon ville åka med..mannen som alltid drömt om att få åka helikopter ville gärna åka och jag var väl mer tveksam. Men..haha..man lever bara en gång så vi tog en tur! det var läskigt och roligt samtidigt..jag blev lite illamående efter en stund..jag tror det beror på tystnaden i hytten..i kombination med värmen. Eftersom man fick ha på sig världens fetaste hörselkåpor hörde man ju inte ett smack och kunde heller inte prata med varandra..men roligt var det!

     
     

Och nu är det vår sista dag på campingen för imorgon måste vi hem..så nu ska jag njuta av solen!

RSS 2.0