Och nu är vi i Kalmar

Vi anlände till Rafshagsuddens camping igår..och här är verkligen helt underbart! Om vädret håller i sig tror jag att vi stannar här tills vi måste åka hem på söndag! japp..vi måste ju hem..vi har ju ett bröllop att anordna om ca 1 1/2 vecka! shit var har tiden blivit av?!

Om ni tittar riktigt noga på högra bilden nedan som föreställer utsikten från vår vagn så ser man Ölandsbron! hehe

  


Det första Pepsi ville göra var att testa hundbadet..och det fick han givetvis! haha..han är som en säl i vattnet och låter som en också för den delen...han låter som en säl när han simmar och som en liten gris när han springer..konstig blandning det där..hehe Förresten är det faktiskt campinggäster som påpekat vilken stilig hund vi har! Hmm..mitt svar har blivit; - Inte om ni ser honom på nära håll! haha

     


När min lilla sälkorv kom upp ur vattnet bar han sig lite konstigt åt...ja mer än vanligt då menar jag. Det visade sig att någon oförsiktig människa "tappat" en fiskelina i vattnet! Suck och Grr..nu är vi ju bara glada för att det inte satt en medföljande krok på linan! men den hade snurrat in sig rejält runt tassen. Men det var ingen större fara med min lilla vovve...som ni kan se nedan låg han först och blev varm vid grillen och sedan somnade han när han svalkade örat i vattenskålen..hehe

  Next stop Evedals camping

På söndagen åkte jag och mannen vidare själv..vi hade siktet inställt på Växjö och en liten camping som heter Evedals camping här snackar vi camping i vår smak! liten trevlig och låg alldeles vid en sjö! här trivdes jag & mannen mycket bra! sista kvällen cyklade vi ner till en Thai restaurang och lyxade till det rejält! haha..det är man ju inte bortskämd med precis..att båda kan dricka varsin öl..menar jag! riktigt god mat och thailänsk öl!

  

En dag spenderade vi i Växjö city..vi strosade på gågatan och bara hade det bra! Jag fotograferade bronsskulpturerna jag hade läst i campingkatalogen om. Skulpturen heter; "Jag tänker på mig själv" och är tillverkad av Marianne Lindberg De Geer. Jag citerar: Verket är en reaktion mot vår tids accelererande kroppsfixering och påminner oss om att vara stolta i oss själva och att alla människor har lika värde.

  

Många långa mysiga promenaden med Pepsi blev det också..men han fick inte simma på denna campingen heller..lite för kallt i vattnet..och man vill ju inte att han går och förkyler sig!

  

First stop Skrea camping

Torsdagen den 23/7 drog vi iväg med husvagnen. Stopp nr 1 var skrea camping och hade det inte varit för vårt goda sällskap H&B hade vi nog inte stått ut en natt ens! Herregud det kändes som att man hade packat in så många campare som möjligt på så liten yta som möjligt! Det fanns små, smala gångar man skulle följa till servicehus o.dyl..och där fick man verkligen se upp så man inte blev överkörd av diverse cykeldon! det var allt möjligt på hjul..och alla framfördes av hänsynslösa turister som skulle fram FÖRST! haha till vad?? toaletten eller?

Det enda positiva med campingen var att den låg relativt nära havet...men tyvärr var det inte direkt badväder under vår vistelse där..nja jo för hundarna kanske. Vi tillbringade en dag och en stor summa pengar Gekås såklart! haha..oj att man kan bli så berusad av att få handla?!

Vi färdigställde även bordsplaceringen till bröllopet..och det är inte det lättaste precis...hehe..speciellt inte om man som jag känner att man måste försöka ta hänsyn till allt och alla! Men det blev bra till slut!

     

     


De e mycket nu...

Nu har man ju äntligen semester och ska njuta..haha..vi började vår första semesterdag med att trängas i Tyskland för att inhandla all alkohol till bröllopet! Ett tips; Åk ALDRIG till Tyskland under industrisemestern!

Vi har haft mannens mamma på besök Tisd-Ons..mycket trevligt med bastubad på riktigt finskt vis och många diskussioner kring brudbuketten som hon ska göra till oss! Det ska bli så spännande att se hur den blir! tror den blir fantastisk eftersom hon är en mycket kreativ människa. Hon föreslog även att hon kunde göra bordsdekorationerna och det tackar man ju inte nej till! Ett annat plus är att hon skulle beställa alla blommor som behövdes så då kan man stryka ett moment från "att-göra-listan"

Ang maten till bröllopet...så känns det om möjligt ännu mer osäkert nu. Jag har fått kontakt med en tjej genom bröllopstorget och hon hade bröllop i lördags..men på fredagen när hon stod och väntade utanför folkets hus (där vi också ska ha festen) kom det ingen krögare med nyckel. Till slut fick hon tag på en man från styrelsen och kunde komma in i lokalen..då möttes hon av en vidrig stank! frysen hade lagt av...och ni kan ju bara tänka er lukten av gamla räkor och ruttet kött! Någon krögare dök aldrig upp..och hon fick tillbringa dagen innan sitt bröllop med att hittan en annan krögare som kunde fixa samma meny och serveringspersonal. Hon lyckades fixa det! och tur är väl det! Nu försöker vi ligga steget före den här krögaren som inte hör av sig...genom att ha kontakt med styrelsen direkt istället! Och om han inte kommer på bestämd tid; måndagen innan bröllopet så har vi ju åtminstone fem dagar på oss att hitta en annan! Tråkigt att det ska bli såhär..när man haft allt bokat och klart i nästan ett år! Men lite spänning förgyller ju tillvaron..hehe


Nu ska jag gå och packa det sista..för idag åker jag och mannen iväg på lite välbehövlig vila med husvagnen! och vi tänker inte komma tillbaka förrän veckan innan bröllopet! haha

Första anhalt blir Skrea strand...sen får vi se vart vi hamnar! Kul! det är det där med spänning i livet igen...hehe


Bild lånad av Expressen

Den utlovade tjuvtitten på brudklänningen

I Fredags hämtade vi äntligen min brudklänning! Åh den var precis så fin som jag kom ihåg den :D och nu hänger den här och bara väntar på den stora dagen. Varje dag kikar jag in i rummet för att se så den är kvar..hehe

Eftersom jag inte vill avslöja helt hur den ser ut får ni nöja er med bilder på vissa utvalda delar! Håll till godo..resten får ni se i Augusti.

     
Klicka för större bilder..

Nu är det mesta ordnat till bröllopet..trodde vi..men nu visar det sig att den person som vi hyrde lokalen av för ca ett år sedan är som uppslukad av jorden! det tråkiga om vi inte får tag på människan är att då står vi inte bara utan lokal utan även mat! haha..ja herregud vad ska man göra annat än att skratta åt eländet!? Ibland är det inte bara bra att vara ute i god tid med sina bokningar!

Men vi har en plan B om det inte löser sig..men jag har stora förhoppningar om att mannen ifråga snart hör av sig eftersom vi nu kontaktat styrelsen som äger lokalen! Ni tror väl inte vi ger oss i första taget..en deal är en deal!

Bara 4 dagar kvar till semestern..sedan kan jag jaga livet av honom dygnet runt...hehe

Jag fattade noll...

I Torsdags när jag varit ute en sväng på parkeringen för att lämna en fläkt till gubben och kom in igen på kontoret..stod kollegorna i korridoren och väntade på mig. En av dom sa; - Lilla fröken Eva! ta dina nycklar och din väska så kör vi hem till dig! NU!! Jag blev helt förskräckt och svarade - men min dator är på? kommer vi tillbaka igen? vad ska vi göra hos mig? ska vi bada? ska alla följa med? Det enda svar jag fick var; - Det ordnar dom som är kvar, kom nu!

Så jag tog mina nycklar och väska och lommade iväg som en blöt hund..haha..hela vägen hem undrade jag vad som stod på..men hade inga tankar på att det kunde vara något särskilt..vi hade ju pratat om hur varmt det var och att det skulle vara skönt att åka hem till mig och bada. När  jag stannade min bil på parkeringen upptäckte jag att min kollega stannade på gatan! när jag gick för att möta henne och be henne flytta bilen steg hon ur bilen med en champagne i handen! Då trillade poletten ner för mig..hehe..dom hade planerat en möhippa!

Jag var tvungen att sätta mig en stund för att samla mig...herregud! det enda jag kunde mumla fram var; det är ju bokslut imorgon!! hur ska jag orka upp och ta hand om det? min kollega som är en så klok människa svarade; det är morgondagens problem! Sedan åkte jag tillbaka till kontoret i hennes bil. Jag drack champagne samtidigt som jag försökte pressa ur henne vad som skulle hända.. Det enda jag fick som svar var; - Drick det lär du behöva!

När vi kom in på kontoret satt de kollegor vi lämnat kvar och väntade..de överlämnade kläderna jag skulle ta på mig och satte igen med sminkning och hårfixning! Jag förvandlades till en haremsdam! haha..det kunde jag ju räknat ut att det skulle bli något extremt eftersom en av mina kollegor även arbetar på en teater! Det blandades "red bull vodka" som jag fick dricka med sugrör..hehe. På baksidan av kontoret (i skuggan, tack & lov!) hade dem dukat och gjort mysigt! under tiden anslöt sig fler av mina kollegor...jag blev så tacksam eftersom jag vet att vissa har mer än 10 mil att åka! bara för lilla mig!

Klokan 15.00 skulle vi åka ner till stan..och där skulle jag sälja kramar för 5 kr och klippa tvättråd från kalsonger..haha..det där med tvättråd var inte helt lätt men jag fick faktiskt klippa i tre par kalsonger! Kramarna var lättare även om det blev nobben på några stycken så fick jag ihop 240 kr!! det var många kramar vill jag lova! Det hade bokats bord på en restaurang och jag blev bjuden på hela kalaset! Även här fixades det med massor av parasoller eftersom det krävdes skugga! denna dag var det ca 30 grader varmt!

På darriga ben anlände jag till hemmet mot kvällningen, tog ett dopp i poolen för att sedan slockna i soffan! Men vilken underbar dag och kväll! och vilka underbara kollegor jag har! Tack snälla! Ni har verkligen gett mig ett minne för livet!

     

     

     

Klicka för större bilder..såklart!Bokslutet? det klarade jag fint det med! om än lite "bakis & skakis"..hehe

RSS 2.0