Klubben För Inbördes Beundran?!

Alla har en historia att berätta...Det handlar bara om att vilja eller att våga! Man kan välja att ha en blogg där man totalt utelämnar saker om sig själv eller andra personer som figurerar i livet. Man kan också ha en blogg där man skriver om det som faller en in och är totalt orädd för att bli "igenkänd"...jag menar Hallå?? hur stor är sannolikheten att man blir känd och berömd av sin blogg? och om nu så är fallet så hoppas jag att man kan stå för det man skriver och bli omtyckt för den man är både i bloggvärlden och utanför...

Jag är en orädd person som kan stå för det jag skriver. Jag orkar inte, vill inte och kan inte tänka på att det jag skriver kan beröra någon på ett positivt eller negativt sätt. Jag skriver det jag vill skriva utan eftertanke på vare sig det ena eller andra hållet. Kalla mig egoist om ni vill?! Men jag anser att om man hela tiden ska tänka på vad man skriver och hur man skriver det så kan det leda till att man istället blir "hämmad" i sitt skrivande. Oftast slutar det då med att man istället börjar lägga ut en massa bilder på kläder man gillar eller en massa intetsägande videos från YouTube... Och visst det kan väl vara nog så intressant men om man älskar människor och hellre vill läsa om människan "bakom kläderna" vad gör man då? Hur stor är chansen att man någonsin träffas i verkligheten och snackar över en fika? och även om man träffas över en fika...hur stor är chansen att man verkligen får lära känna den "riktiga personen" vid bordet?

Det är det som fascinerar mig med bloggvärlden! Tänk så många olika människoöde man ALDRIG fått kännedom om ifall inte det här som kallas Blogg hade funnits?! Ibland är det roligt att läsa en blogg! (det kan vara humor rakt igenom)
Ibland är det intressant? (det kan vara ren fakta som skrivs) Ibland kan man få massor av inspiration av en blogg (inredning eller mode) Och ibland kan man bli tagen och rörd av det som skrivs i en blogg..man kan tänka; det kunde lika gärna varit jag som hade skrivit det inlägget . Man läser, förstår och tar till sig av inlägget! man kan nästan inbilla sig att det är MIG personen skriver om! om man ska dra det till sin spets kan man jämföra det med att vara hypokondriker..om någon pratar eller skriver om en sjukdom så kan den person som lider av hypokondri inbilla sig att dom också har den sjukdomen!

Sanningen är att jag har INGENTING att dölja...detta är JAG! take it or leave it! jag kommer aldrig att döma en annan människa för det dom skriver (eller inte skriver) för jag vet att ALLA har en historia att berätta  vare sig den är självupplevd eller påhittad. Och jag vill heller ALDRIG behöva bli dömd för det JAG skriver...för det är HÅRT..tro mig.


                                                                                                                                            

Lördags shopping och Earth Hour..

Efter morgonkaffet gav jag och smulan oss iväg för att handla den utlovade kameraväskan. Eftersom hon fått en ny exklusiv kamera av sin kära B fanns det ju behov av en ny fin kameraväska också! Vi körde naturligtvis till Mediamarkt eftersom de har ett stort urval till bra priser! Väl där skulle det kännas och klämmas och jämföras i en hel evighet innan hon hittade en väska som var perfekt. När det var avklarat gick vi en runda i butiker för att leta efter en vårjacka till henne! jajamen..müm var på sitt bästa "skämmabortsmulan" humör! hehe..Vi hittade en underbar beige jacka som hon var jättefin i...men dock tyckte hon att prislappen inte var rätt (den kostade 699 kr)..även om müm skulle betala. Hon är väldigt prismedveten min äldsta dotter! Till slut gav vi upp och skulle  bara in på en djuraffär också. Bredvid djuraffären låg det en butik som hette "Outlet" ..vi bestämde oss för att göra ett sista försök där. Vilken tur! där fanns exakt samma jacka vi tittat på till ett mycket bättre pris..där kostade den bara 299 kr!! Hur kan detta vara möjligt?? exakt samma märke och enligt den gamla prislappen kommer den från samma butik...men där kostade den alltså 699 kr! Snacka om att man som kund hade känt sig lurad om man köpt den på det första stället!

Vi inhandlade även middagsmat när vi ändå var iväg. Denna måltid har vi precis avnjutit,,mums! det blev Hasselbacks potatis med kotlett, beasås och hemgjort vitlöksbröd! Nu ska jag gå och checka så alla ljus och värmeljus är på plats inför "Earth hour"...japp! jag anmälde ju mig till det redan i detta inlägg! och nu är det snart dags! Kl. 20.30 går vi ut och stänger av huvudströmbrytaren eftersom det är enklaste sättet att fimpa ALL elektricitet i vårt hus! Kl 21.30 är vi snabba ut och sätta på den igen..så vi inte missar för mycket av filmen vi ska se som börjar Kl 21.25..hehe Filmen hette visst "Keeping mum" och bara för att Mr Bean himself är med i filmen måste vi ju bara se den!


Priset man får betala...när man är "hönsamüm"

Idag när jag kom hem från jobbet hade min älskade Hannah redan kommit! Oj vilket kramkalas!! som jag har saknat henne! och nu får jag ta hand om henne en hel helg :D Hennes B har spelkvällar med kompisar ett par gånger i månaden och då tycker Hannah det är roligare att komma hem till lilla müm. Jag tycker det är en bra hobby hennes B har! sluta ALDRIG med den..hehe Lite senare kom min älskling hem, och då hade han även varit och hämtat yngsta sonen som också ska vara hos oss i helgen. På kvällen anlände loppans bästis A eftersom dom skulle "fixa sig" inför "utgången" som dom kallar det för. På min tid sa vi att vi skulle träffas och göra "vid oss" innan vi skulle på "disco". Ja herregud...vad allt förändras..kanske man ändå börjar bli gammal?! haha.. Lite senare kom Hannahs bästa vän L och då blev det kramkalas igen!

Med andra ord har det varit fullt hus här ikväll..med både ungdomar och hundar! vad passar väl bättre då än något lättlagat till middag?! För vad är lättare än att lyfta luren och ringa till Pizzerian?! hehe


Eftersom Petra och hennes bästis A behövde ha skjuts till discot (utgången..hehe) visste jag att jag inte kunde koppla av med ett gott glas vin ikväll...men shit vilken lycka när Hannah sa; - Du kan låta "evamümtaxi" vila idag så kör jag dom!! Åh..det är nu man tackar sin lyckliga stjärna att hon har körkort!! Det kan jag lova att Petra också ska ta fortare än en höna gör nummer två! Men man är ju inte mindre orolig för det..åh..denna ångest så fort dom ska ut och festa!! spelar ingen roll att jag vet att det alltid går bra...det finns så många sjuka människor där ute i vår värld som fått för sig att så fort dom ser en "hona" med kort kjol så är det samma sak som; Come and get it !! Man vet ju inte vad man skulle ta sig till om det hände dom något?!


Som ni ser av ovanstående min så blir jag skräckslagen vid blotta tanken på att det skulle hända dom något..hehe Jag tror att jag eventuellt skulle kunna förvandlas till en sadist eller ännu värre en mördare..om någon skulle skada mina döttrar! men tyvärr så vet man ju aldrig innan hur man reagerar i en speciell situation. Men vem kan anklaga mig? titta bara på nedanstående bilder?? är det konstigt att man oroar sig?? två ursnygga ungdomar som är på sitt värsta "partyhumör". Hoppas ni har superkul tjejer!

  

Funderingar om bilförare...

Imorse när jag körde till jobbet..(Ja! jag kör faktiskt bil till jobbet..miljöförstöring? mm..visst men man sparar mycket tid!) satt jag och tunderade lite över hur vissa människor kör bil. Helt ärligt kan man undra om dom överhuvudtaget verkligen klarat uppkörningen?! Eller om dom tog körkort med bara en tanke i huvudet: Yes! hit med lappen nu ska jag ut och j*vlas med folk! !mohahaha..


Vi har föraren som TOTALVÄGRAR att blinka när dom ska svänga. Det kan man väl räkna ut själv att dom tänker svänga så fort det finns en möjlighet?? för det är ju sååå jobbigt att behöva lyfta handen och slå till blinkersen.

Vi har föraren som gör ALLT som står i deras makt för att komma ifatt bakom dig..så dom kan ligga dig i r*ven sen och skapa panik i din hjärna eftersom DU inte vågar varken bromsa eller sänka farten lite!

Vi har samma förare som ovan som har hundra icke riskfyllda chanser att köra om dig..men väntar helst tills han får möte med ett riktigt stort fordon och kan utsätta så många som möjligt för fara med sin livsfarliga omkörning!

Vi har föraren som INTE står ut med att själv bli omkörd..ligger helst och puttrar fram i 50 på en 90 väg..och bara väntar på att bli omkörd..och DÅ om det händer! blixtrar det till i både bilen och föraren och sen j*vlar blir det fart på människan!! helt plötsligt startas en raketmotor på bilen som kör i 190 för att komma ikapp dig..du ser hela tiden i backspegeln hur bilen närmar sig..och känner hur du börjar kallsvettas och undrar vad du gjorde för fel? då känner du bara vinddraget från bilen när den kör om! och vad händer sen? Jo..föraren ifråga..tvärbromsar (med ett belåtet leende på läpparna) framför dig och återgår till att puttra fram i 50 igen.

Vi har föraren som använder rondellen(cirkulationsplatsen) som en slags startsträcka för ett race. Du kan se när du närmar dig rondellen att det är fritt för dig att köra ut...men plötsligt för att hinna först fram till rondellen trampar en förare som kommer på en annan väg på gasen för att HAN ska bara vara först ut!!

Vi har förare som använder tutan (signalhornet) som en slags kommunikationsmedel eller leksak! TUT TUT här e jag!! ser du mig?? eller TUT TUT flytta dig din dumma j*vel jag ska fram här!! eller TUT TUT TUT tuuuut!! så himla roligt att kunna spela en melodi med tutan! Det inte alla "tutmissbrukare" tänker på är att JAG som fått lära mig att tutan använder man för att varna andra bilister med...håller på att skita ner mig när jag hör någon tuta eftersom jag tror att jag måste akta mig för något..suck!

Vi har också föraren som är en riktigt "gambler" eller bara en självmordsbenägen idiot?? Han susar fram i 190 knyck oavsett vilket väglag eller hastighetsbegränsning som råder. Spelar ingen roll om det ligger 10 bilar framför honom på rad..han susar om allihop på en gång och anser att ALLA har skyldighet att släppa fram honom och hans rallybil! Eller han kanske bara inte orkar slå ifrån farthållaren?!


Det finns säkert fler förare som inte borde ha körkort..men dessa är de jag kunde komma på att jag stör mig riktigt mycket på i skrivande stund! Så nu vet ni!...hehe


Trevligt med "homeparty"

Hemma igen efter det lilla homepartyt. Herregud! vilken otroligt pysslig människa! så himla fint och pyntat överallt! Kvinnan som hade anordnat detta satt alltså hemma och pysslade med lite allt möjligt och det var första gången hon hade ett påsk party! annars sålde hon mest till jul..hon berättade att hon fortfarande kunde gå och plocka små tomtar hon hittade här & var...hehe. Utanför huset hade hon en liten bod hon inrett till present butik..jättetrevlig hobby verkligen! man kan ju undra var hon hittar orken och tiden?! fast å andra sidan var hennes man också lastbilschaufför och detta var kanske hennes sätt att fördriva tiden...Verkligen imponerade iallafall och jag ser redan framemot julträffen! Jag kan bli helt stum av beundran över dessa kreativa människor, tänk att komma på tanken att göra en kyckling av en trekantig brädbit?! Jag älskar ju allt som är annorlunda och köpte givetvis dessa "brädbitskycklingar"...den med orange fjäder är till Smulan och den med svart är till Loppan :D Ett helt bord med smycken hade hon också..dessa gjorde hon dock inte själv..men hon sålde dom väldigt billigt! Armbanden som jag köpte till mig själv kostade bara 20 & 25 kr! och örhängena som jag köpte till Loppan gick på 30 kr! snacka om "ugens tilbud" (detta är danska för er som inte vet..och betyder typ veckans erbjudande men det låter ju MYCKET roligare på danska! hehe..) Jag köpte en superjättefin påsk sak till! men eftersom det är en present till min äldsta dotter som kommer och hälsar på i Skåne till helgen kan jag inte visa den ännu...men kolla in "brädbitskycklingarna"...så j*vla häftiga!

     
Glöm inte klicka på bilderna

Måste erkänna att det är olidligt...

Inom 14 dagar skulle Postkodlotteriet höra av sig om det var vi som var de lyckligt lottade att få sitta i "heta stolen". De skulle höra av sig oavsett lovade dom...och jag måste ekänna att det är olidligt! Å ena sidan tänker man: Äh varför skulle dom välja just oss?! Å andra sidan tänker man: Klart det blir vi?! Why not liksom?! Vet egentligen inte om det var en bra idé att dom skulle ringa oavsett vad? Jag menar tänk er att telefonen ringer och det är Pia eller Daniel från lotteriet...

- Hej Eva
- Eh hej! (det är vi!! det är vi som kommit med!!)
- Jag vill bara meddela att det tyvärr inte var Er tur denna gång.
- Eh...okej...det gör inget...bättre lycka nästa gång.
- Tack för Er medverkan iallafall! Hälsa Ilkka!
- Okej..tack för du ringde.

Haha...jag inbillar mig att jag inte kommer till att bry mig om det inte blir vi...samtidigt som jag känner att jag ALDRIG har varit så nära att vinna något i hela mitt liv! Jag försöker koncentrera mig på något annat...tänka på något annat...men det är svårt...tro mig! Skulle önska så innerligt att det var vår tur! Skulle önska så innerligt att vi bara fick chansen! sen är det ju vårt eget fel om vi väl sumpar det när vi är där..men då har vi åtminstone haft chansen! Ikväll ska jag på ett "homeparty". Vet inte riktigt vad det är som erbjuds men skulle gissa på att det är olika "ihopapysslade" saker som t.e.x ljus och påskpynt! Jag älskar verkligen sånt! hoppas att det är lite humana priser så kanske man kan göra ett köp eller två! 

Hemma igen efter en spännande och förhoppningsvis givande dag!

Jaha..elva timmar senare är vi hemma igen! Och jag fattar inte vad man var nervös för?! Men det hör väl till antar jag..Vi körde alltså hemifrån vid ca elva idag eftersom vi räknade med att det tog ca 4 timmar att köra till Linköping där castingen för vår del ägde rum. Vi såg det som en heldagsutflykt och hade räknat med att stanna en och annan gång för att rasta och röka..(japp! det är jag som är rökare..och INGEN RÖKNING i bilen Tack!) Första stoppet blev på vår favoritbensinstation nedan eftersom vi av erfarenhet vet att dom har det i särklass godaste kaffet längs med vägarna.


Under bilfärden kom min vinst från Tesstamente väl till pass..hehe. Vi försökte förbereda oss med att svara på frågorna i spelet "Hur fan visste du det?" Det gick inget vidare kan jag berätta...tror det fattades lite vodka till dom frågorna! Vädret var väldigt varierande under vår färd..helt plötsligt var det jättemycket snö!! Ja alltså mycket för mig som kommer från Skåne!

  

Ett annat bra sätt att fördriva tiden i bilen är att lösa korsord (om man inte blir åksjuk förstås!) jag försökte koncentrera mig på korsordet en stund så gubben fick vila öronen från mitt tjat,,haha. Ibland kan jag vara som ett barn i bilen; - Var är vi? - Hur långt är det kvar? - Jag är törstig.. - Usch vad det är kallt i bilen! - Nej fy! vad varmt här är! - Kissepaus! - Åh..jag e röksugen.. - Ska vi inte äta snart?! jag e faktiskt hungrig! Vi stannade och åt (sen) lunch i Jönköping. Mycket gott! Kycklingfilé med stekt potatis och Beasås! Mums. synd bara att jag plötsligt blev sjukt illamående så jag kunde inte äta upp! kan det ha något att göra med nyheterna på radion?! samma j*vla tjat på radion hela vägen upp; glaskross hade hittats bland kycklingfiléer från Kronfågel och dom återkallar blablabla..Suck! Nej jag tror inte det berodde på det...snarare nerver..hehe

  

När vi äntligen kom fram till Linköping kunde vi lika gärna kastat ut vår GPS genom fönstret eftersom dom höll på att bygga om vägarna där vi skulle köra så den fick hjärnsläpp och nästan bad oss stänga av den! Vi började få panik..eller Ja! jag fick panik! ALLA vägar till det hotell vi skulle var bussgator!! Åh suck! till slut satte vi en skylt på bilen där det stod "Bloody tourists" och körde där man inte fick! haha Ja..vad gör man inte för Postkodlotteriet!? Till slut var vi framme. Av bilen..av med tröjan..på med skjortan..och kavajen..spraya håret lite...fixa till sminket..allt detta gjorde jag under tiden gubben hämtade parkeringsbiljett! Snacka om snabb!? Han bara la in en pris snus sen var han klar..orättvist..hehe

  


När vi kom in såg vi att det stod: ÖPPEN CASTING.. Åh suck! tänkte vi..ska man behöva sitta här i timmar nu?! Kvinnan som tog emot oss sa att vi skulle fylla i en lapp. Eller ni är kanske ett brudpar? Jajamen det är vi! Då kom Daniel och Pia från Postkodlotteriet och tog emot oss. Det skrevs en skylt med våra namn som vi fick hålla när dom fotograferade oss och sedan fick vi fylla i ett papper med olika uppgifter och frågor. En av frågorna var: Vad skulle du göra om du vann en Miljon? Herregud! jag skrev att jag skulle dela med mig av pengarna till vissa utvalda personer (Jag är faktiskt så generös) Gubben skrev att han skulle skita i och gifta sig och ta pengarna och sticka!! haha..han är också generös?!

Sedan fick vi följa med Pia & Daniel in i ett rum där vi småpratade lite och dom förklarade vad som hände om vi blev utvalda. Tydligen får vi då komma till programmet och sitta i "heta stolen" tillsammans. (kan bli trångt?) Fördelen med att vara brudpar är då att man inte behöver sitta bredvid som i normala program och trycka snabbast på en knapp för att hamna där utan man får sitta där direkt..Ja! jag vet inte ens jag hängde med riktigt?! annars fungerar det som det vanliga programmet med livlinor:  Ring en vän, 50-50 och hjälp av publiken. Det kommer också att finnas lite sidovinster. När det var förklarat var det dags för oss att svara på 15 kunskapsfrågor. Pia berättade att det viktiga inte var att vi fick alla rätt på frågorna..dom ville mer se hur vi var som ett par och hur vi arbetade som ett Team! Frågorna var RIKTIGT svåra..haha. Eftersom man inte fick några svarsalternativ att välja på fick man ju upp minst hundra svar i huvudet! och ALLA kändes rätt. Suck! redan efter första frågan sa vi till varandra; - Det är kört! vi kan lika gärna gå direkt!? Men vi kämpade på med våra svar. Daniel ställde frågorna och Pia sa att vi skulle tänka oss henne som en kamera..haha..hur lätt är det? När frågorna var avklarade fick vi berätta lite om vårt bröllop och hur det gått till när vi bestämt oss för att gifta oss. Sedan var det klart och vi kunde tacka för oss. Om vi blev uttagna skulle vi få besked inom 14 dagar..dom lovade att ringa oss oavsett vilket. Nu kan vi bara vänta och hoppas att det ÄNTLIGEN är vår tur! men oavsett om vi blir utvalda eller ej  så känner vi oss som vinnare ändå! speciellt efter kommentaren vi fick av Pia när vi skulle gå! Hon sa; - Ni passar varandra och är ett vackert par!

Ps/ Är bilderna för små? Klicka! /Ds

Linköping Here We Come...

Idag är det alltså dags! Håll tummen att det går bra för oss på castingen. Den går ut på att vi ska bli fotograferade vilket jag hatar! klarar inte av att se mig själv på seriösa bilder...jag är inte vad som kallas "fotogenic"..en kort intervju, vi ska också få berätta om vårt bröllop samt avslutningsvis få svara på 15 kunskapsfrågor gemensamt. Om detta första moment går bra (om jag förstått det hela rätt!?) kommer vi att bli kontaktade igen och få vara med i tvprogrammet där vi alltså då har chans att vinna pengar till vårt bröllop! Det hade ju varit jätteroligt såklart att komma så långt..men bara att få åka dit idag och vara ett av de utvalda paren tycker jag är en vinst i sig..och  definitivt ett upplevelse utöver det vanliga! (vem försöker jag lura?!hehe..klart som f*n att man vill vinna!!)

Ska försöka ta lite bilder om man får?! så ni kan få dela mitt/vårt äventyr! Nu ska jag rota fram passande kläder..och det kan nog ta en stund om jag känner mig själv rätt..haha Tänk om man kunnat ta det så easy som gubben istället? han säjer; - Äh..vi åker dit och är oss själv och ser det som en rolig grej..så får vi se vart det leder! Han har ju rätt, det vet jag...man kan ALDRIG förberedda sig för vad som komma skall! Så...nu börjar äventyret...wish me luck!


Att vara pappa även efter en seperation...

År 1986 träffades jag och döttrarnas pappa M. Han bodde många mil ifrån mig och vi började vår kontakt som brevvänner. När vi blivit ett officiellt par gick allting väldigt fort fram, vi flyttade till egen lägenhet här i Skåne och bara 3 år  senare föddes vår älskade Hannah. Hon var ett planerat barn..precis som allting annat i vårt liv. Allting var planerat så vi kunde bli det perfekta paret med det perfekta livet. Innan Hannah kom till världen var vi på jakt efter hus. Ja, ni vet hus, barn, hund och volvo. En riktig "svensson familj". Vi köpte ett ett hus vi egentligen inte hade råd med (varför?!) antagligen för att försöka "passa in". Det är för övrigt samma hus jag bor kvar i än idag, jag har alltså bott i samma hus sedan år 1989! snacka om att sätta rötter! När Hannah skulle döpas i Dec -89 gifte vi oss..det blev ett morgonbröllop..ingen visste att vi skulle gifta oss..prästen sa att han aldrig hade vigt någon vid den tiden! Tanken var att alla skulle få reda på att det hade ingåtts äktenskap kl 08.00 mellan blablabla...när  Hannah blivit blivit döpt samma dag! Reaktionen blev ju inte som vi trott kan jag säja...nästan alla blev sura eftersom dom velat vara med när vi gifte oss! Jajamen...varför ska man få bestämma något själv i sitt liv?!

År 1991 föddes Petra..och pappa M var med vid förlossningen precis som han varit med Hannah. Det var många komplikationer under förlossningen som jag inte tänker gå in på..men jag kan berätta att min lille Pe vägde 5 610 när hon föddes så förstår ni säkert att det var svårt att få ut henne! hehe..Vårt liv rullade på som det heter..vi förde den eviga kampen mot pengar som vi inte hade, ett hus som började förfalla och döttrar som vi aldrig kunde ta på utlandsresor. Under tiden förändrades M...han tappade sig själv någonstans på vägen..han började tänka på att allting hade gått så fort..vi hade träffats när vi var så unga..och var det verkligen såhär hans liv skulle vara?! Han drogs med ett evigt dåligt samvete mot både mig och döttrarna eftersom han inte kunde ge oss allt det han ville! Han arbetade dygnet runt för att försöka höja vår status i livet...det han glömde var att han istället sänkte vårt förhållande! (detta är helt och hållet min egen tolkning!) Mellan år 1996-1998 hade vi ett riktigt "pain in the ass" förhållande som oftast gick ut på att M tappade besinningen över minsta skitsak som hände...han skämdes över det arbete jag hade och över det liv vi levde, utan pengar och med ett hus han inte kunde renovera eftersom han inte hade kunskapen och orken att göra något! Han började smyga med andra kvinnor bakom min rygg och arbetade mer och mer dubbla skift. Hemma satt jag ensam med 2 döttrar och försökte blunda för verkligheten!

Skilsmässan gick igenom år 1999..jag minns; när det kom folk och ville titta på vårt hus tänkte jag; UT!! Ut härifrån! detta är mitt hus! här ska jag bo kvar om det så blir det sista jag gör! Mina föräldrar hjälpte mig med allt det praktiska och ekonomiska så jag kunde komma på fötter igen. Det tog lång tid för mig att acceptera det faktum att det inte skulle vara jag & M mer..Jag minns; Jag arbetade på den tiden på samma ställe som min mamma..när vi var på väg ner till matsalen på morgonen gick jag och mässade och malde samma sak jag gjorde varje dag: Tänk att jag inte ska vara gift med M mer! hur ska jag klara mig utan honom?! hur ska det gå med döttrarna?! jag vet inte om jag orkar leva mer?! Då tappade min mamma besinningen och kastade sin väska i marken så termosen gick sönder och kaffe skvätte överallt samtidigt som hon skrek till mig; - EVA! GÅ HEM!! SÖK HJÄLP!! BARA GÅ HEM! JAG ORKAR INTE SE DIG SÅHÄR MER! Detta blev en väckarklocka för mig..och jag gjorde som hon sa. De första åren efter seperationen visste nog inte M hur han skulle hantera situationen med döttrarna..han hade aldrig tid att träffa dom och han levde ett liv som att han var 17 år igen. Dom kände sig bortglömda och oälskade av sin pappa och visste inte vad dom gjort för fel?!

Jag bestämde mig redan från början att ALDRIG smutskasta deras pappa genom att snacka skit om honom..detta hade inte bara skadat honom utan även döttrarna. Jag försökte vara den förstående och mogna ratade kvinnan och mamman. Det funkade utmärkt! det ingen vet är att jag grät och skrek för mig själv så fort jag fick en chans. Ett par år senare när M tröttnat på att leva som en ungdom tog han kontakt igen..och det var nu jag kände glädje över mitt beslut att inte snacka skit om honom till döttrarna! problemet var väl att nu hade döttrarna växt upp och levde sitt eget liv. Det fanns inte mycket tid över för varken mamma eller pappa. Jag hade lämnat mina hatkänslor för denna man för länge sedan och kände en saknad efter honom som vän...för säja vad man vill men roligt hade vi tillsammans! Han började komma hem mer och mer till oss för att fika och prata med döttrarna. Till slut hade han byggt upp ett nytt förhållande med dom som gick ut på att de träffades på lika villkor. Inget krav på var när & hur! Döttrarna har ALLTID älskat sin pappa och dom har ALLTID vetat att dom bara har en pappa! Och jag VET att M alltid funnits där för dom om han bara har haft möjlighet! Det spöke han har slagits mot har varit sitt eget dåliga samvete och att han inte kunnat var den perfekta pappan. Men vem bestämmer hur den perfekta pappan ska vara? Vi formas hela livet av yttre omständigheter..som kan påverka hur vi agerar i en situation. Man kan inte följa de mallar som finns över hur man ska leva sitt liv eller hur man ska vara som pappa efter en seperation..t.ex någon har bestämt att pappan ska umgås med sina barn varannan helg..Bullshit säjer jag! det är bättre att lyssna på sin egen röst och vad som känns rätt för er! Barn är inte dumma! dom VET vem deras föräldrar är oavsett om det är mamma eller pappa som måste flytta! Det viktigaste är att den parten som ska bo med barnen ALDRIG låter sina egna hatkänslor gå ut över barnen genom att tvinga dom att välja sida genom att snacka skit om den andra parten! Låt barnen bestämma sina känslor själv! ge dom en chans att bilda sin egen uppfattning! även om du inte stödjer eller kan förstå hur dom kan älska och sakna  någon som gjort såhär och blablabla..det är viktigt! Annars kanske det slutar med att det är du som sitter ensam kvar när barnen blivit stora nog att förstå att allt du sagt om den andra parten har du sagt för att  DITT EGET HJÄRTA har brustit!

Det jag vill komma fram till med detta MEGA inlägg är;

till alla pappor som lämnat sin familj: gå inte genom livet och ha dåligt samvete för ert beslut! i slutändan visar det sig kanske att beslutet var helt rätt för ALLA inblandade! och era barn kommer alltid att älska er och veta att NI är deras pappa! Ha inte ett tidsbestämt schema över hur ni ska umgås med era barn! låt det växa fram och låt barnen vara med och bestämma! Om ni inte har tid eller ork att träffa barnen räcker det oftast med ett telefonsamtal där ni talar om att ni älskar dom!

till alla mammor som blivit lämnade med barnen; tänk er för mer än en gång innan ni smutskastar barnens pappa! detta kan skada mer än det gör nytta! acceptera, bearbeta och gå vidare! det går! tänk på att denna man är den man ni en gång bestämde er för att leva med och att bli förälder med! Att sedan ödet och livet kan vara hårt och vilja något annat det är tyvärr den bittra verkligheten. Men det är något NI måste bearbeta själv och inte med hjälp av era barn som bollträ!

Idag nästan 10 år senare lever döttrarnas pappa med en underbar kvinna som accepterar att han har döttrar som ibland behöver sin pappa. Denna kvinna fattade ett klokt beslut när dom precis blivit ett par; hon bestämde att vi åker ut till Eva & Ilkka och träffar dom tillsammans med dina döttrar! Detta slutade med att vi nu blivit bästa vänner och att man nästan skulle kunna tro att vi är systrar! Vi umgås gärna på fester tillsammans och vi kan prata om allt mellan himmel och jord! Dom är  självklart också inbjudna till mitt & gubbens bröllop i sommar! Detta är kanske en utopi för många som separerar...men för min egen del känns det som att allt mitt slit och att jag haft förmågan att "bita ihop" har gett utdelning...jag har ÄNTLIGEN fått en relation igen med den man jag känt  i nästan 23 års tid! Nämligen döttrarnas pappa och min bästa vän!


Evamüm taxi ryckte ut igen & igen & igen...

Igår skulle bli en lugn och skön fredagkväll för mig och gubben..haha..trodde vi Ja! Jag lämnade kontoret redan vid halv tre eftersom loppan skulle till vår privat tandläkare och bleka tänderna. Ja hon gör det med jämna mellanrum eftersom vi bor på en liten ort med för mycket fluor i vattnet! Detta innebar när döttrarna växte upp att jag fick ha ett filter kopplat till vattenkranen som stod och droppade verkligen droppade supersakta ner i en flaska och det var BARA det vattnet som kunde användas. Äldsta dottern klarade sig undan med ett minimalt streck på framtänderna. Men när loppan växte upp fick vi meddelande från kommunen att inte använda filtret mer eftersom det kunde orsaka tarmbakterier. Givetvis plockade jag då bort det och följden blev att yngsta dottern fick fluorskador på sina tänder som hon får dras med resten av livet. Vi har försökt få folktandvården att ge vår privat tandläkare tiilstånd att ersätta de fyra framtänderna med skalfasader men icke! deras kommentar sist vi var där var; - Men det är väl inte så farligt! lär dig leva med dina gula tänder! du kan använda rött läppstift så ser dom vita ut!  Ja..herregud! Det är inte lätt att vara sjutton år och inte våga skratta eller visa tänderna utan att få höra: - Oj vad du har gula tänder?? röker du??(det gör hon INTE!) Till saken hör att övriga tänder är förstörda på andra hållet! alltså dom är onormalt vita! det ser ut som att man har kritat alla tänderna..och det gör ju att hennes framtänder ser ännu gulare ut. Tråkigt kapitel..därför..för att hon ska kunna leva med sig själv..bekostar vi själv blekning av hennes tänder ett par gånger om året! Kanske ni tycker att det är överdrivet men om ni sett hur hennes tänder ser ut och hur det på verkar hennes liv tror jag ni gjort samma sak.


Efter blekningen skulle dottern till en killkompis och vara där hela kvällen...trodde vi. När jag och gubben precis kommit hem från affären på kvällen och skulle duka fram goda räkmackor och titta på "lets dance" ringde hon..kan ni hämta mig?- Åh nej...svarade jag! du får ta tåget tillbaka till Helsingborg. - Men jag vet ju inte ens hur jag hittar till stationen där jag är nu? och jag vill verkligen inte vara här mer! Jag & gubben guidade henne så gott vi kunde per telefon och slutligen satt hon på tåget tillbaka. Skönt! Då kom nästa samtal. - Jag ska med en annan kompis på fest! Kan du komma och hämta oss i Hbg och ta med ditten och datten. - Åh! men loppan! varför ska du ALLTID hålla på att krångla och ändra dina planer?! Efter lite diskussion med gubben och packning av de grejor hon skulle ha gav vi oss iväg. Tack! för att det finns inspelningsbara tv boxar nuförtiden! När flickorna var lämnade dit dom skulle och vi var hemkomna igen..dukade vi äntligen fram våra räkmackor! Följden blev att klockan hade tickat iväg och det blev inte mycket tid kvar till umgänge eftersom vi båda var helt slut efter arbetsveckan och gubben skulle dessutom upp tidigt eftersom han går på kurs hela denna helgen! Ensam satt jag kvar och slötittade på en film till klockan slog ca 00.00 sedan kröp jag också ner i boet. En timme senare var det dags igen..- Mamma är du vaken? - mmm..va? vad är klockan? - Kan du hämta mig för blablablabla... Jag fattade inte mycket av vad som hänt men drog på mysbyxorna och en jacka..och gav mig iväg. Tänker ofta när sånt här händer och man ger sig iväg mitt i natten: tänk om det händer något på vägen? då sitter jag här i mysbyxor och nattlinne..har ju inte ens tagit på mig trosor & strumpor! haha..så dumt! När loppan kommit hem igen kröp jag ner hos gubben..och försökte somna om med alla tankar virvlande i huvudet! hur ska man orka vara människa på MÅNDAG när det är dags för "castingen" med postkodlotteriet?! när man aldrig kan få lite lugn och ro?! Detta är något jag kan avundas döttrarnas pappa och hans sambo...dom behöver aldrig tänka på någon annan än sig själv och varandra..dom behöver aldrig planera sitt liv efter en dotter som behöver hjälp...dom behöver aldrig säja NEJ och göra en dotter heligt förbannad över beslutet! Men jag hoppas och tror att VI någongång i livet får något tillbaka för att vi alltid har brytt oss! (även om det för det mesta är under protest..hehe) När jag vaknade imorse möttes jag av nedanstående lapp! och all min trötthet och irritation var som bortblåst! Åh..jag tror att det bor en liten romantiker därinne i gubben även om han är bra på att dölja det...hehe                                                               Älskar dig med!

Torsdag? Redan?

Uj...vad tiden går fort! Idag har varit en tröttsam dag..först ett intensivt driftsmöte med otaliga besparingsåtgärder från högre ort! Hur ska man kunna spara in på saker man redan sparar in på?! det är en gåta för mig..men bara att bita ihop och "lyda order" som det heter. Efter det mötet var det vidare till nästa..och nu hör det till saken att vi för ett par månader sedan bytade hela vårt lönesystem till ett modernt datoriserat som skulle underlätta vår vardag sååå mycket! HA! det har visat sig ha precis motsatt effekt! det finns inget mer invecklat och komplicerat sätt än att göra löneunderlag på datorn det lovar jag er! speciellt inte när man som jag har personal som tar varenda chans dom får att jobba mer än den tid dom är anställda på. Det nya systemet tillåter inte minsta fusk! då protesterar det högljutt! och eftersom det faktiskt är levande människor det handlar om vill man ju gärna kunna vara tillmötesgående om dom av en eller annan anledning behöver flytta timmar eller jobba lite extra..men det går alltså inte mer. Hm..för att förklara det enkelt: det finns något i systemet som heter mertid, detta är något facket bestämt att ALLA anställda SKA ha om dom arbetar minsta timme utöver sin anställning. Det spelar ingen roll om personen ifråga bara är anställd på två timmar per dag och vill arbeta extra t.ex vid sjukvikariat o.dyl så ska detta registreras som mertid. Varje mertids timme kostar oss som arbetsgivare 8.50 kr extra...och detta leder i förlängningen till att du helt enkelt inte har råd att låta en redan anställd person jobba extra utan hellre anställer en helt ny person på ett sjukvikariat. Detta leder i sin tur till att personalen givetvis blir arga eftersom dom då aldrig har en chans att tjäna lite extra pengar. Helt sjukt system tycker jag!  Det jag menade när jag skrev fuska tidigare var att: när vi förde löneunderlag i pappersform kunde vi skriva in en annan kod när personal arbetade extra...och då tjänade alltså ALLA parter på det...men det går INTE med detta nya sytemet! känns som det sitter en liten j*vel där inne i datorn och kontrollerar varenda kod man registrerar! haha J*vla skitsystem rent ur sagt! Men man vänjer väl sig...som med allt annat som är nytt och farligt i början.

Fick en Glad Påsk present från vår kära chef (den hade dom inte sparat in på konstigt nog?!) se vilken liten raring fylld med vingummi..hehe

När jag kom hem låg det ett paket och väntade på mig! Tjohoo! det var den utlovade vinsten från Tesstamente ! Blev superglad över innehållet eftersom vi älskar att spela frågespel på våra "spontanfester" som inträffar med jämna mellanrum..speciellt under den varma årstiden! Kanske ska förklara vad jag menar med spontanfest så ni inte tror jag syftar på att jag & gubben sitter och råsuper för oss själv i nåt hörn..hehe När det är sommar & sol tillbringar vi mycket tid i vårt fina uterum..ordnar grillfest...tar en drink (låter bättre än grogg..hehe) och sedan leder det ena till det andra och oftast slutar det med att vi sitter ex antal personer som anslutit och festar halva natten! och badar i poolen..och spelar trevliga & otrevliga frågespel! Shit vad jag längtar till sommaren och lite "spontanfester" nu!! Åter till den fina vinsten! Tyckte det var kul med kortet och ger er här den oredigerade versionen av vad det stod;

"Grattis Eva, både till din otroliga gissningsförmåga OCH till ert framtida bröllop :-) Kram Tesstamente"

Nedan bjuder jag givetvis på bilder av min vinst! lägg märke till att det är ett brudpar på kortet..tror det ska föreställa mig och Ilkka ( Ja, alltså hur han hade sett ut MED hår då?!hehe)

     

Är det kanske ÄNTLIGEN min tur?!

Vet inte var jag ska börja?! så jag börjar bakifrån..eller från början eller hur man vill...okej lets go!

Igårkväll upptäckte jag att JAG var vinnaren i en spännande tävling hos underbara Tesstamente och jag har nu ett spännande paket att vänta på posten! tjohoo!! vad glad jag blev :D ännu gladare blev jag av att läsa detta som denna underbara människa skrivit om min lilla blogg! (hoppas det är okej att jag kopierar..?)

Evamüm verkar vara en modig tjej med ett gigantiskt hjärta som inte är rädd för utmaningar. Hon har ett 'Lady Justice' ansikte och en mantel som hon tar fram ur garderoben när hennes medmänniskor, stora som små, blir behandlade orättvist:-) Jag kan verkligen rekommendera en titt hos henne!


Idag på förmiddagen fick jag följande samtal när jag var på jobbet; (håll i hatten!)

- Hej Eva det är Daniel.
- Jaha? hej?
- Ja alltså det är Daniel från postkodlotteriet!
- Eh...jaha? postkodlotteriet?
- Ja. Minns du att du har mailat oss för att du ska gifta dig under 2009?!
- Jaaa!! klart jag minns! hahaha..
- Vad bra. Vi har bestämt oss för att du och din blivande man ska få komma på casting!
- .................är det SANT???

Samtidigt som han sa det här försvann jag in i dimman...kan jag säja...helt förvirrad med tusen tankar i huvudet! jag skulle återkomma med besked om vi kunde komma redan på Måndag och fick hans telefonnummer och det enda jag kunde tänka var; ÄR DET SANT?? JAG MÅSTE RINGA ILKKA!! HAN KOMMER ATT SMÄLLA AV!! haha Hela kontoret blev i upplösningstillstånd och började planera för vad jag kunde ha på mig om vi kom med i tv och hur vi kunde lösa mina möte på jobbet...ja herregud!! Nu har det väl börjat landa lite men ändå? casting?? haha..bara det blir ju ett äventyr. Bakgrunden till mitt mail var att jag skulle gå in på postkodlotteriets hemsida för att kontrollera en faktura på en extralott jag fått. När jag väl kom in såg jag en liten ruta med: Ska du gifta dig under 2009? maila oss några rader om dig själv och skicka gärna med ett foto på dig och din blivande. Jag brukar ALDRIG någonsin göra nåt sånt men fick en känsla som sa; GÖR DET! VAD HAR DU ATT FÖRLORA? och nu sitter jag alltså här och fattar ingenting! Man ska alltså följa sina impulser och lyssna på sin inre röst! Även om detta inte skulle leda till något mer för vår del så är überlycklig över att vi åtminstone blivit utvalda att få komma på den här castingen!! shit..då kan jag inte sova denna helgen heller..hehe Jag ska ringa gubben varje kväll! vi ska plugga in alla frågor som finns på vetgirig.nu   Just nu önskar jag att jag var lika allmänbildad som min kära svägerska. hon slår nästan alla i kunskapsfrågor!


När jag kom hem från jobbet hade jag ett meddelande på hemtelefonen från en blomsteraffär som ville leverera blommor till mig?! va?? nu började jag nästan bli lite rädd?? vad är detta för "gräddfil" jag hamnat i? Budet sa att buketten egentligen skulle levererats igår..men faxen hade krånglat så hon hade inte fått beställningen förrän idag. När budet kom med blommorna såg jag på kortet att det stod: Tack för idag! och var undertecknat av min chef.Hon hade fått reda på att jag gjort en fantastisk presentation på gårdagens möte och ville visa sin uppskattning! Åh vad glad jag blev! vilken underbar bukett! som jag givetvis delar med mig av till er..vassegoa!

  När jag sedan loggade in på min blogg hade jag en utmärkelse att hämta på hos denna mysiga bloggare  jag älskar hennes bloggnamn!! "litentanta"..haha..det sitter liksom så bra i munnen när man säjer det! litentanta jag älskar att säja det! Ja! helt seriöst! jag sitter här helt allena framför tvn i soffan och säjer det högt för mig själv! haha..Pepsikorven undrar vad jag sysslar med?! hehe..men det är så lite som roar mig..och jag kan nästan slå vad om att samtidigt som ni läser detta provar ni att säja litentanta högt för er själv för att försöka förstå vad jag menar! Tack än en gång din lilla tanta för att du gillar min blogg! jag gillar din med! Njut av skapelsen längst ner allihop! för nu skickar jag den vidare till några av mina andra favoriter som är:

Svägerskan: gillar att ha koll på vad som händer i ert liv! hehe och dina goda recept såklart!

Smulan: älskar dina bilder och samma sak som ovan..vill ha koll på dig! hehe

Tesstamente: man bara måste äska henne! och hennes underbara historier & illustrationer

Pia: min lilla mjölksyster..som jag kallar henne eftersom vi båda dricker mjölk till det mesta!

Loppan: såklart! även om vi bor i samma hus får jag läsa hennes blogg för att "hänga med"

Värp först & kackla sen: underhållande med en allvarlig underton..sånt gillar jag att läsa!

Spiderchick: om ni behöver ett riktigt gott skratt är det denna blogg ni ska besöka!
Update 22.30
 
Fick ännu en Award! av lilla jag en hemlig tjej som trots många motgångar verkar kunna se det positiva här i livet!
Tack så Jättemycket! och som den praktiska människa jag är lägger jag den i samma inlägg och gör det plötsligt lite svårare för dom jag gett min utmärkelse till..nu fick NI ju ett val att göra? hehe

Punchline is my middlename :D

Nu var det gjort! och jag är riktigt nöjd med min prestation! Redan halv sex imorse vaknade jag och kunde inte somna om..låg och tänkte på mötet jag hade framför mig och att klockan kanske inte ringde om jag somnade om..hur kul hade det varit om jag försovit mig?! jag steg upp och drack mitt kaffe, klädde mig och lade ner lite extratid på sminket! När jag blev hämtad utanför kontoret kände jag mig som "a million bucks" det är så sant som det är sagt; om du känner dig snygg ÄR du snygg! det lyser igenom inifrån! LIte nervös var jag allt när vi blev upplysta om att hela presentationen skulle videofilmas för att det skulle vara lättare att utvärdera resultatet. När det äntligen var över minns jag inte ens vad jag hade sagt! haha.. men jag var väldigt nöjd eftersom jag visste att jag lyckats fixa vad jag skulle säja utan att behöva titta i mina papper. Alltihop var över på mindre än två timmar..och plötsligt kunde jag inte förstå varför jag våndats över detta hela helgen!? Vid lunchtid ringde min chef för att berömma mig, hon hade hört från de andra deltagarna att jag hade gjort en strålande insats och att jag kommit med en hel del bra "punchlines". Beröm är bra! det är jätteviktigt att vi alltid kommer ihåg att berömma varandra..spelar ingen roll om det är något stort eller smått en person gjort så är det alltid roligt att höra; - Du har gjort ett jättebra jobb! och den som säjer att man klarar sig utan beröm tror jag ljuger!

När jag kom hem ikväll var det slut på glamouren..haha. då kröp jag omkring på alla fyra på toaletten eftersom det luktade något konstigt därinne! Under hela min lilla krypturne hade jag min gubbe i luren som försökte guida mig vad det kunde vara som luktade..Vi misstänker att det är avloppet till badkaret...för ett par månader sedan kastade vi ut badkaret eftersom vi ska kakla om badrummet och sätta in en dusch istället. Jag hatar nämligen att behöva gå ner i källaren och duscha om man bara vill ta en snabbis på morgonen. (ja, alltså dusch då..hehe..inget annat på morgonen tack!) och sedan dess har alltså avloppsbrunnen stått oanvänd. En skvätt klorin och vatten skulle nog göra susen tyckte gubben. Vi får väl se..Det är så typiskt att OM det ska hända något konstigt som har med huset att göra så inträffar det ALLTID när han har lämnat boet! "Murphys lag" brukar gubben kalla det. Min blivande make är alltså lastbilschaufför om jag inte nämnt det tidigare..det innebär att han bara kommer hem på helgerna. nja nån enstaka gång kan han komma hem mitt i veckan med! många undrar hur jag orkar ha ett förhållande med en man som inte har ett vanligt sju till fyra jobb? sanningen är den att jag är van vid att klara mig själv! skulle inte stå ut med att ha en man som undrar vad vi ska ha till middag och vill diskutera vilket tv program vi ska se! sanningen är också att jag är nog ganska egoistisk innerst inne och tycker om att få ha lite space och vara för mig själv! en annan stor bonus är vi inte "nöter ut" varandra och att livet alltid är en fest när han äntligen kommer hem! En annan viktig aspekt är att när jag en gång valde att bli kär i denna man var han utlandschaufför, vilket innebar att han kunde vara borta ca tre veckor i sträck!! han hade alltid kört på utlandet och sa att han kunde tänka sig att börja köra i Sverige den dagen han träffade rätt kvinna. Och japp..tolka det som ni vill men nu kör han alltså bara i Sverige! hehe 

                                                                           Bild: exploding dog

Helgen kom och gick...

Fredag och min älskade smula med sin B kom. Kvällen försvann i ett nafs med hårklippning, god mat, lets dance och mys i soffan. Elmo och Pepsi kom bra överens direkt denna gången. Skönt! Loppan och hennes kompis såg vi inte röken av på hela kvällen..jo när dom kom upp och åt middag det var allt!Lördagen kom och Hannah & Björn gick upp tidigt eftersom dom skulle på dop och vi skulle vara hundvakt! Dom var så fina när dom gav sig iväg! Smula hade en jättefin blåmönstrad klänning, svart kofta och "klackaskor"..(som döttrarna alltid kallade det när dom var små!) B  var lika fin med kavaj, skjorta och slips! Han hade dock inte "klackaskorna" denna gången..hehe. (givetvis skojade jag...för er som inte hängde med på den?!) Dom var helt enkelt ett mycket fint par som verkligen "klär varandra". Kan tyvärr inte bjuda på bild eftersom smulan är väldigt kameraskygg..det är väl därför hon valt att stå bakom kameran istället! hehe När dom kommit iväg fick jag & gubben värsta rycket! vi storstädade hela baren i källaren! vi bar upp ett hörnskåp som placerades i uterummet istället. Vi blev mycket nöjda med resultatet som vi senare satt och beundrade när vi hade "bastupaus"! Under hela eftermiddagen när vi jobbade på med vårt "projekt" låg Elmo så duktigt i sin väska på ovanvåningen..han kom bara ut från sitt lilla bo när vi kom upp och skulle dricka kaffe! så duktig! Loppan fick skjuts av den övernattande kompisens fostermamma till "systerkusin" eftersom dom skulle på fest tillsammans! det var skönt att slippa starta "evamüm" taxi för en gångs skull! Lagom till vi var färdiga med vårt lilla projekt kom smula & B hem. Då blev det fart på vovvarna igen!! Elmo började genast jaga stackars Pepsi runt huset igen! haha..konstigt..det var precis som att så fort matte & husse kom hem så var det legitimt att busa omkring igen! Vi satte oss en stund för att mysa och dricka gott i den nystädade baren! Sen var det dags för final i schlagerfestivalen! min favorit blev otippad tvåa! men jag måste erkänna att jag faktiskt gillar vinnarbidraget! en ovanlig låt att ställa upp med..och bara för det vinner vi säkert med just det bidraget!
Söndagen är redan här! smulan och B skulle bege sig hemåt ganska tidigt eftersom dom skulle inom B´s föräldrar och fika. Tomhet...är det enda ord jag kan beskriva det med när dom åker härifrån. Jag och gubben begav oss till Familia för att inhandla nya representativa kläder till mig. Usch..det är nog den största nackdelen med mitt arbete! man kan inte se ut hursomhelst..jag trivs ju bäst i praktiska sköna kläder...men ibland finns det stunder då det krävs att en chef klär sig som en chef! Imorgon är en sådan dag..och jag våndas! För att göra en lång historia kort; mitt företag ska lämna anbud på ett jättebautastort projekt..där många olika avdelningar från mitt företag är inblandade. Får vi uppdraget är vi först i sverige med denna typ av FM uppdrag som det kallas! hursom..på mötet i Torsdags blev det bestämt att lilla jag ska representera vår avdelning..kul..INTE ALLS !! jag känner mig inte det minsta förberedd..och får ont i magen bara av att tänka på att det ska sitta 5-6 personer och bedöma det man säjer med hjälp av en poängskala där högsta poäng är 25. Jag menar ibland flyter allting man säjer bara på och ibland kanske man inte har samma flyt och stammar eller kommer av sig! då blir det alltså nedslag direkt...får väl läsa igenom allting en sista gång innan jag somnar ikväll..(om jag överhuvudtaget kan somna!?) konstigt...jag har gått hur många kurser som helst i presentationsteknik..och nu känns det som jag glömt hela skiten jag lärt mig! suck! Okej tillbaka till kläderna..jag skulle inhandla en ny svart kavaj med dito byxor...haha det slutade med att jag kom därifrån med tre kavajer, byxor och en ljuvlig skjorta! Men vem kan motstå när det är 70 % rea?! inte jag iallafall! och nu har jag kavajer så jag klarar mig ett tag. Jag brukar inte räkna hur mycket pengar jag spenderar på kläder..jag räknar istället ut hur mycket jag sparar på att det är rea. I detta fallet skulle notan ha slutat på 2 295 kr men tack vare rea på vissa plagg blev hela kalaset istället 1 225 kr!! det kallar jag att göra klipp! Tack Cassels!! (min nya favoritbutik) Nu ska jag sätta mig med anbudspärmen och gå igenom allting en gång till..sen ska jag f*n i mig charma r*ven av dom stelbenta gubbarna i morgon i min nya outfit!! wish me luck!!Utmaning!! de e kul!!

Jag gillar utmaningar! nu fick jag en ny av min lilla mjölksyster

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
under det understa av de två lakanen. Larmet ringde varje gång (Äcklig heter boken)

2.  Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid?
Soffbordet i tvrummet

3. Vad såg du senast på TV?
Greys anatomi (Me loveit!)

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Fem över tio
Oj e hon redan tjugo över tio!!?

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
Loppan som smattrar på laptopen och hennes "apmusik" hehe

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Hm..hämtade loppan vid bussen

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
Min knäckebröds macka. mums!

8. Vad har du på dig?
 Svart helmysig morgonrock haha ja okej kvällsrock då!

9. Drömde du något inatt?
Njae..inte något jag kommer ihåg.

10. När skrattade du senast?
Nu precis åt en lemur på you tube..haha

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu?
En väggtv(stoor) klocka, tavlor, hm..och en del skruvhål vi borde spackla igen?!

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Ja..vinterdäck vid garaget när jag kom hem! ringde gubben och frågade varför dom stod där?
Då svarade han; lilla gumman dom har stått där ca tre månader!!haha

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Inspirerande!

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Oj?! pinsamt..somnar ju ALLTID så jag minns inte..

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Allt mina nära & kära önskade! och givetvis lösa mina skulder.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Hm..jag kan inte böja min vänstra tumme..har aldrig kunnat..så den liknar ett pekfinger..haha

17. George Bush?
Åh!  det mealet äter jag alltid på Burger King?!

18. Ingen fråga?
Skönt med lite paus..

19. -20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Har två flickor H&P men om jag skulle haft en pojke skulle det bli Markus

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Aldrig i livet!! jag trivs så himla bra i Sweden! finns så mycket att uppleva här så det räcker & blir över.

22. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
Du är hård men rättvis! precis som jag!

23. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor?

smulan

maria

loppan

annsan

Vilken tur att NI finns!

Nu måste jag skriva av mig..min loppa har en underbar kompis som hon umgåtts med en tid. Jag har inte reflekterat så mycket över att hon inte bor med sina föräldrar..jag menar inte många barn kvar som gör det..och Ja! det är fruktansvärt! Iallafall..min dotter och denna kompis skulle "sova över" som det heter..och då är det helt okej att föräldern måste prata med mig först eftersom vi inte känner varandra. Men i detta fallet var det alltså fostermamman som skulle prata med mig. Hon informerade mig om vilka regler den här stackars flickan har..och dessa regler har alltså Soc bestämt för att skydda henne. B.la lever hon skyddad från omvärlden så tillvida att hon inte får vistas utomhus mer än ca 1 timme, ingen får veta hennes adress eller telefonnummer och hon får inte umgås med kompisar som inte blivit godkända! Detta tycker jag är fruktansvärt! en flicka i sina bästa år ska behöva leva som en kriminell när det INTE är hon som gjort något fel! Det är hennes föräldrar som är dom riktiga bovarna och betett sig som svin!! på ren svenska!! tyvärr kan jag inte nämna vad hon blivit utsatt för men det är vidrigt! Efter den stundande rättegången kan förhoppningsvis den stackars flickans liv återgå till ett normalt ungdomsliv..för måtte vårt svenska fina skyddsnät se till att DOM får sitt straff! Jag lovade att se efter flickan med mitt liv! hehe..okej kanske överdrev lite men det kommer jag iallafall att göra! finns f*n inget försvar att inte ALLA barn ska få leva ett fullvärdigt liv och vara JUST barn! Shit jag blir så förtvivlad och förbannad att jag hade kunnat ta på mig min mantel och mitt bästa "LADY JUSTICE" face och åka dit och låta dom här personerna få smaka på sin egen medicin!! men då sansar jag mig igen och tänker efter; njäe det går ju inte..för då är ju plötsligt JAG en bov och ska straffas..och vad händer då med mina små bajstollar till döttrar?! hehe Det är iallafall en evig tur att det finns människor här i vårt avlånga land som ser det som "sitt kall" att hjälpa dessa stackars barn/ungdomar som inte har det så lätt här i livet och absolut inte bett om att få de föräldrar dom fått och som aldrig får känna hur det känns att VERKLIGEN vara älskad av sina föräldrar! Men GLÖM ALDRIG bort att INGENTING av det som någonsin hänt/händer är ERT FEL!! Skickar tusen kramar med styrka och hopp!


Jag är ond i smyg...

Vad gör man när man är trött och behöver muntra upp sig själv?! haha.. jo ett test om hur ond man är! Men jag är ju inte ond och det visste jag redan. Ibland hade kanske livet varit roligare om man varit lite mer ond..bara lite alltså. Tänk att kunna fördriva tiden med att medvetet håna andra människor..eller busringa..eller spotta i någons kaffe på jobbet när dom inte såg? och sedan stå och småflina för sig själv..hm..njäe..jag är inte ond..inte det minsta faktiskt. Men jag tror att kvinnor i allmänhet är mer onda än män! vi som är av det kvinnliga könet kan vara ganska elaka..faktiskt riktigt elaka! vissa kvinnor/tjejer ja t.o.m små flickor är experter på att "låtsasgilla" personer! Ibland kan jag fundera över vissa personers beteende...om jag tar som exempel att du har en arbetskamrat som brukar informera dig i förtroende hur mycket hon avskyr en annan arbetskamrat. Men ändå sitter samma person och skrattar och pratar med denna person så gott som dagligen och det syns inte ett spår av hennes avsky! då brukar jag tänka för mig själv; antingen borde hon ha en Oscar för sitt utmärkta skådespel eller så är det mig hon lurar?! den här personen kanske säjer exakt samma saker om mig till den arbetskamrat hon påstår sig avsky? Hm..hur som helst brukar jag undvika att lyssna eller bry mig på varken det ena eller andra sättet! det är enklare så..eftersom jag har lärt mig att dessa negativa personer är riktiga energitjuvar! Jag kan nog helt ärligt med handen på hjärtat säja att jag föredrar att umgås med män! det är "raka rör" som gäller! gillar man inte en person så har man inga problem att säja det rakt ut! man spiller inte sin tid på att "låtsasgilla" någon! man springer inte och snackar skit bakom ryggen på någon för att vinna på det själv! ibland har jag blivit beskylld för att vara "plump" eftersom jag ibland kan bete mig lite okänsligt och manhaftigt! men jag kan bara utgå från mig själv..om jag nu varit den där arbetskamraten som var avskydd av en annan kollega, då hade jag föredragit att få reda på det direkt istället för att leva i tron att vi är världens bästa arbetskamrater! Yes...sån är jag! sanningen är grym att höra ibland! men ack så nödvändig!

Resultatet jag skulle presentera; (men spårade ur som vanligt..hehe)Du är 23% ond!

         Du är en aningen ond, fast i smyg!
                    Göra testet?  tryck här  Det där med i smyg tror jag beror på att jag är kvinna..haha

På "kvinnodagen" får man känna att man lever!

Dagen började ju bra! jag steg upp och bryggde kaffe åt mig och gubben! Han fick lite sovmorgon idag eftersom han fastnade framför en film som inte var slut förrän kl två inatt! Iallafall var det då han väckte mig och sa att det var dags att gå och lägga sig..hehe jajamen sova i soffan är skönt! När gubben höll på ute i husvagnen med uppmontering av tvhållare smög jag in och gjorde frukost till oss. Snacka om att han blev överraskad när jag kom ut till vagnen med goda smörgåsar och kaffe! Det blev premiärmaten i den vagnen!

Loppan skickade sms om att hon ville bli hämtad i stan istället för Örkelljunga, där hon skulle ha sovit inatt egentligen! Okej jag visste om hennes ändrade planer eftersom hon redan inatt skickade ett sms och informerade mig. Detta är jag stolt över med mina döttrar, att dom alltid varit duktiga på att informera mig om dom är hos någon men bestämmer sig för att gå till någon annan! Det jag blev mindre glad över var att alla hennes övernattningsgrejor var kvar hos plan 1. Bestämde mig för att låta henne leva i tron att hon skulle behöva vara utan sina käraste ägodelar (mp3 & smink) hela veckan.. Dottern åkte iväg med bussen till en annan kompis i eftermiddag,,då passade jag och gubben på att hämta hennes saker..jag vet! vi är hur snälla som helst! Ska bli roligt att se hennes min när hon kommer hem ikväll och hennes grejor ligger i hallen!

Eftermiddagen tillbringades med att skrubba solmarkisen till husvagnen. När vi köpte ny vagn flyttade vi givetvis över markisen från den gamla vagnen. För er som inte känner till hur det fungerar; markisen ligger i en påse som man drar in i något som heter kejderlist, sedan hänger den där i sin lilla påse hela tiden. Fast om man är smart monterar man ner den på vintern..och det gjorde alltså inte vi! eftersom vagnen skulle stå inomhus. När regnet upphörde i eftermiddags fick vi ett "tosingaryck" och for ut för att prova hur markisen passade till denna vagnen. När vi öppnade påsen var den grön inuti..suck! Vi bestämde oss för att skrubba bort det gröna lite snabbt och lätt trots att vädret inte var det bästa! haha..jag spolade med vattenslangen och gubben skrubbade med grön svamp och vårt favoritmedel "Klorin Power Mousse".  Herregud! Vilket jobb! När vi tagit ut markisen i sin fulla längd var vi tvungna att skrubba undersidan..och ni vet ju själv; allt man spolar uppåt kommer ju ner igen! Hela tiden när gubben skrubbade stod jag vid sidan om och tjatade; - Du vet väl att det är ett farligt medel! Du vet väl att det är irriterande för huden! Titta här på innehållsförteckningen, det står irriterande för ögon och hud!! NI tror väl inte att han brydde sig om mitt tjat? nej han skrubbade glatt vidare med en Power Mousse klick på näsan! Jag var livrädd att han skulle få en blek pigmentfri fläck mitt på näsan...jag menar hur förklarar man det?! När gubben skrubbat färdigt var det min tur med slangen..i det ögonblicket när jag stod under markisen med vatten och power mousse droppande ner över mig kom jag på: Idag är det Internationella Kvinnodagen! jajamen! och heter man då Eva-camilla firar man gärna att man är kvinna på precis just detta sätt! hehe.. När rengöringen var klar var det bara att montera/dra ut markisen från kejdern och försöka få in den i garaget! om ni föreställer er en halvblöt stelfrusen badhandduk gånger 5 så vet ni ungefär vad jag pratar om?! Men det gick! den kom in i garaget! och där får den nu ligga i all sin glans och skämmas tills det är minst 15 grader varmt ute! Innan dess totalvägrar denna kvinnan att befatta sig med den! hehe..

Nu ska jag hoppa (läs krypa) in i den varma bastun igen...mmm...lön för mödan.


Trevlig Lördag..och än e den inte slut ;-)

Dagen började med att jag vaknade och sängen var tom! åh..klockan var ju bara åtta. Jag famlade och letade efter honom men han fanns inte där. Nu i eftermiddag när vi satt i bilen fick jag reda på att under hela mitt sökande imorse hade han stått bredvid sängen och småflinat och funderat över om han skulle krypa ner i boet igen. Tolle!  Men det var gott att komma ut i köket till doften av nybryggt kaffe. På förmiddagen åkte vi ut på vår lilla Lördagsturné..detta innebär oftast: Överskottsbolaget vidare till Rusta och slutligen till Biltema (eller Hemtema som vi numera kallar det!) Idag skippade vi dock Överskottsbolaget. När Ilkka fått det han ville på Biltema och vi stod i kassorna märkte jag att folk stod på en lång rad utanför kassorna och tittade mot kassan bredvid oss! Oj...tänkte jag vad "glor" dom på?! När jag vred huvudet åt vänster såg jag en man i kassan bredvid oss som stod och betalade för sina varor, han hade ett barn i kundvagnen och en fru som stod och såg allmänt generad ut. Plötsligt gick det upp för mig varför alla stirrade; den stackars mannen var brännskadad...riktigt ordentligt dessutom. Men han var fullt funktionell ändå, betalade sina varor ur sin plånbok med en klump till hand istället för fingrar. Jag kände hur en stark vrede steg inom mig!! hur f'n kan vuxna människor bete sig så j'vla illa?! vem har sagt att en man som försöker leva ett så normalt liv som möjligt trots det tragiska han råkat ut för har lust att vara till allmän beskådan?! Jag blir så frustrerad av hur nonchalanta vissa människor kan vara! Som jag sa till min älskling; - Okej om man tittar för att någon ser ut på ett speciellt sätt eller beter sig på ett speciellt sätt! Men därifrån till att ställa sig och "råblänga" och viska!! Det är ett deprimerande och sjukligt beteende tycker jag!

När vi kom hem igen var loppan vaken..och klockan var inte ens ett?!haha Hon skulle åka till Örkelljunga och sova över hos en kompis. Klart  vi kör dig! sa jag och gubben och tittade på varandra i samförstånd..hehe En kväll helt för oss själv! det är vi inte bortskämda med precis! När vi äntligen hittat rätt...och lämnat den lilla körde vi förbi detta;


Ni tror väl inte vi körde förbi?! haha Nej givetvis var jag tvungen att kolla läget..så mycket godis och nötter!! himmelriket!! Väl ute i bilen tog jag godispåsen för man måste ju smaka..eller hur? Jag stoppade i mig något som hette "prins viol" och liknade en stor blålila groda. När jag försökte svara när gubben pratade gick det inte! Ut kom bara något som lät: - Hmnhgjjdhu! Han tittade på mig som om jag inte var klok! Jag försökte förklara att min groda svällt upp som sånt man tätar runt fönster med..fogskum fick jag veta att det heter. Ett gott skratt fick vi iallafall!

Vi körde inom City Gross (favoritaffären nr 1) för att köpa middagsmat b.la. När vi nästan handlat färdigt och skulle gå och hämta ett grisöra till Pepsi (japp! han blir riktigt sur om vi inte har något till honom när vi kommer hem med påsar!) såg jag en kvinna sitta på huk vid hästsakerna. När hon såg mig stängde hon snabbt en stor lila väska hon hade på golvet! hennes make stod bredvid...hm skum typ, tänkte jag. Undrar vad hon stoppat ner i den väskan?! Vi tog det vi skulle och gick till kassan. Under tiden funderade jag mycket över kvinnan och väskan..då bestämde jag mig! jag skulle säja till i kassan! nu skulle den här kvinnan få stå till svars för sitt brott och ta sitt straff! Jag är trött på att INTE bry mig mer! rycka på axlarna och tänka..Äsch det är inte mitt problem! Precis när jag stod i kassan kom kvinnan med den lila väskan och skulle gå igenom kassan bredvid...hennes man den fega uslingen gick ett par steg bakom! jag viskade till kassörskan; den där kvinnan har stoppat på sig hästgrejor! jag såg när hon gjorde det! det är okej om du vill springa ..jag kan vänta! Kassörskan sprang till förbutiken och ordnade någon som stoppade kvinnan och tog henne med sig. Hennes man den fega uslingen klarade sig, det var väl därför han gick några steg bakom! Kassörskan var väldigt tacksam! haha..jag hade tänkt säja; - Äh..det var väl inget..jag gör bara mitt jobb. Sen såg jag framför mig hur jag kom flygande i luften som en "powerwomen" och fixade allt som var orätt i världen! haha jajamen..jag är en väldigt visuell människa! men en enorm fantasi! Hm..har funderat på en titel jag kan ha i min nya karriär..ha! jag vet! "LADY JUSTICE"

När jag och älskling kom hem igen var det denna kvinnan som gjorde lite Xstreamläsk i vår Soda Stream och blandade med lite vodka...och vips så avnjöt vi en "Red Bull Vodka". Och det kan man vara värd efter en slitsam dag  haha

Listor är väl kul?!

Vad gjorde du kl 08 i morse?
Steg in på kontoret.
Vad gjorde du för 15 min sen?
Låg i soffan och kollade på Lets dance
Det sista du sa högt?
Jag ska snart kolla igen...
Det senaste någon sa till dej?
Kan jag ha musik på nu om du ändå inte ska kolla mer?
Vad har du druckit idag?
Kaffe, vatten, vitt vin & lemon fresh läsk
Vad var det senaste du åt?
En sur godisbanan
Vad var det senaste du köpte?

Mjölk, chips till Pe, öra till Pepsi & starka korvar
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Svart
Vad är det för väder hos dej nu?
Vet inte det är mörkt ute men tror det duggregnar
Godaste glassmaken?
Choklad
Drömmer du mardrömmar?
Inte alls numera faktiskt.
Trivs du med ditt jobb?
Absolut! mer vissa dagar såklart.
Favoritklädsel?
Tv tittarbyxor
Favoritlåt just nu?
The boy does nothing
Vad ser du om du tittar till höger?
Uterummet
Vad ska du göra härnäst?
Titta på min favorit Magnus på Lets dance
Höger eller vänsterhänt?
Höger.
Humör just nu?
Trött & halvdeprimerad
Favoritgodis?
Lakrits 100%
Kläder just nu?
Bruna tvtittarbyxor, svart tröja & brun mysjacka
Sommarplaner?
Husvagnsemester & bröllop
Hur många kuddar sover du med?
Två Jag måste ha min "gosekudde" går inte utan den.
Spelar du ngt instrument?
Nope har spelat gitarr
Morgon eller nattmänniska?
Inget av det! människa punkt!
Vad är viktigast för dig?
Döttrarna & min älskling.
Är du kittlig?
Hm..ja det e jag nog ibland iaf.
Snarkar du?
Det gör jag! riktigt ordentligt tydligen.
Äckligaste insekten?
Fästing! om det är en insekt?!
Stökigt eller välstädat?
Välstädat med lite stök i hörnen.
Vad längtar du efter mest just nu?
Min älskling


DJ in a box eller Live DJ?

Svårt val det där...vet inte riktigt vad som blir bäst på en bröllopsfest?! Fördelen med DJ in a box är ju att det det blir lite billigare..men å andra sidan gifter man ju sig bara en gång (helst iaf, om katten själv får välja..hehe) och då kan det vara kul att kosta på sig en "riktig" discjockey. Har iallafall reducerat ner antalet Live DJ till att det står mellan två styck nu istället för 25 st som innan. Hm..om man ska jämföra riktigt noga och det ska man ju! blir det nog inte så mycket billigare ändå med Dj in a box eftersom man måste hyra till allt möjligt krafs som t.ex högtalare och ljusanläggning. Å andra sidan får man hyra utrustningen ett helt dygn!  En live Dj kommer och spelar i ca 4 timmar...sen då?! om man vill dansa och fira sitt bröllop hela natten?! vad gör man då? trollar fram en gammal stereo och sätter på några "absolute music" skivor?! skulle inte tro det när han har varit där med sitt suveräna ljud & ljus...skulle bara framstå som mesigt och låta som "sprängda högtalare" i jämförelse. suck! Det är vid såna här tillfällen man ångrar att man har en gästlista på ca 70 pers..haha Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag nog hyrt in en firma som hade fått sköta alltihop. Hm men å andra sidan är det väl detta man ska ha sin Toastmaster och Brudtärna till?! Hallå? var finns Ni när jag behöver Er?? haha.. Det är ju ingen större panik eftersom bröllopet inte sker förrän 090808 men jag gillar att vara förberedd och ha allt planerat! tiden går ju så j'vla fort helt plötsligt..här ser ni den blivande bruden som hade bokat kyrka, festlokal samt bestämt mat redan i Oktober förra året...och tänkte att; Nu kan man koppla av ett par månader! men herregud! nu är vi redan inne i Mars månad och en massa kvar att boka, fixa och planera! shit...tänk om jag börjar få kalla fötter?! jag har redan kalla händer så varför inte? hehe..

Det viktigaste är att jag vet ATT DET FINNS INGEN MAN JAG HELLRE GIFTER MIG MED ÄN MIN ILKKA! sen får resten bli som det vill..en annan sak jag också vet till 100% och har vetat sen jag hörde den första gången är denna låten ska sjungas live på mitt bröllop i kyrkan! tårarna bränner bara jag tänker på det...texten passar så himla bra in på mig! det hade nästan kunnat vara jag som skrivit den..hehe

Lyssna och njut...


Efter en mindre rolig Onsdag..Äntligen Torsdag!

Igår körde det ihop sig rejält på jobbet..tyvärr inget jag kan berätta om här. Men efter regn kommer ju solsken heter det! Jag har tillbringat kvällen hittills med att maila en RIKTIGT bra kontakt jag fått som ska hjälpa till med Bröllopskläderna. Har hittat helt underbara klänningar till både mig och döttrarna! Leverantören skulle försöka fixa bilder på den färgen jag ville ha till yngsta dottern, så fort jag bestämt mig är Ni givetvis dom första som får se! Ja jag vet jag är helt underbar! Har kommit på att bröllopskläder är ett ganska klurigt ord att skriva?! nu precis när jag skrev det här upptäckte jag att jag skrev det igen..alltså detta; bröllpopskläder! fattar inte varför det där lilla p:et envisas med att hamna där? samma sak när jag mailat...bröllpopskläder..jag menar vad f'n är det?!


En annan sak jag brukar ha roligt med är T9 på mobiltelefonen...ni vet ordboken. haha man kan få sig många roliga skratt av den! Om jag har en tråkig dag på kontoret tar jag upp min mobil och leker med T9! Ett tips bara: förgyll er dag med T9! eller det kanske bara är jag som är väldigt lättroad..hehe. Prova som exempel att skriva in Herregud...första gången jag gjorde det stavade telefonen det till; Herrehud! skitkul! jag tyckte det lät så roligt att jag lät det stå kvar för att se om vederbörande tänkte på det. Det gjorde hon! haha samma sak om man skriver rumpa (ja, det händer väl?) då vill telefonen att det ska stå stora! ordet jag ville skriva står längst ner istället! nästan så att den censurerar?! Vi tar en sista..om man skriver in tunga ändrar telefonen till punga! Kanske ska tillägga att just denna telefon är en Sony Ericsson. Jaha..då vet ni vad jag har för humor! väldigt låg och det är INTE mycket som behövs för att roa mig..hehe

När jag skulle köra för att hämta loppan på skolan efter jobbet och stod vid trafikljusen och väntade såg jag plötsligt en lastbil jag kände igen svänga in på den gata jag stod på fast i motsatt körriktning. Genast vaknade jag upp i min halvslummer! för visst satt det en skylt i framrutan där det stod ILKKA?! jajamen..det var HAN! Min älskling! Utan att tänka mig för slängde jag mig på tutan som en galning och tutade och viftade om vartannat! haha..tänkte jag sen,  när jag såg att personerna i bilarna runt mig tittade precis som jag inte var klok..som om han som satt så högt upp i den stora lastbilen skulle höra eller se lilla mig i min lilla SAAB?! Jag ringde kvickt upp honom och sa; - Jag såg dig! - Va? Jaså var det du som tutade? jag hörde att någon tutade som en tok men såg ingen. - Nä..men det var jag..hehe - Du e för go gumman, älskar dig. - Älskar dig med.Puss/ Sen satt jag hela vägen till skolan med jordens fånigaste leende på läpparna. Nu klarar jag mig tills imorgon när han kommer hem.

Nu ska jag synda...kunde bara inte motstå frestelsen..och ändå är det inte ens Lördag! Men man ska ju följa sitt hjärtas röst och gå på sin magkänsla sägs det!

Utmaning

Jag har antagit en utmaning från Pia eller "mjölksyster" som jag kallar henne...hehe

Utmaningen går ut på följande:
1. Länka till den som har utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i ditt inlägg. .
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.


Sanningarna som kommer här har väldigt blandat tema (precis som jag!)
1) Det finns inte mycket här i världen som skrämmer mig men...FÄSTINGAR jag hatar dom och jag är maniskt rädd för dom! Kan inte komma på EN enda ANLEDNING till att dom finns! Usch! Och jag som älskar att vara ute i skog & mark..suck.

2) Jag är en person som har lätt för att glömma och förlåta saker men...inuti mig bor en liten "hondjävul" som bara väntar på RÄTT tillfälle att hämnas! och även om det kan ta lång tid...skulle jag kunna vänta ett helt sekel men ALDRIG glömma bort att hämnas!

3) Många tror att jag har väldigt bra självförtroende men...om någon skrattar eller pekar i en affär t.ex tror jag genast att det är MIG dom menar..och börjar genast att kolla så gylfen är stängd, plockar upp min fickspegel och kontrollerar nyllet och frågar dom jag är med om jag ser konstig ut?! haha

4) Om jag ska åka in om affären efter jobbet och handla mjölk & bröd o.s.v köper jag ALLTID ett choklad och äter i bilen hem..och gömmer chokladpappret..hehe Japp, jag älskar Dubbelnougat...kan inte motstå det! mums!

5) En gång på jobbet hade jag slarvat bort ett viktigt papper..istället för att erkänna det sa jag att jag minnsan ALDRIG fått det pappret! Hm...när jag hittade det ett par veckor senare så smög jag ut som en kriminell vid kopiatorn och stoppade det i pappersstrimlaren! ojojoj..not a good girl!

6) Jag är fåfäng...även om det inte tar så lång tid för mig att lägga min makeup på morgonen så skulle jag aldrig kunna tänka mig att gå till jobbet UTAN! herregud...jag gjorde det vid ett tillfälle för jag kände mig lite krasslig..så fort jag kom in på kontoret sa ALLA; - Men herregud Eva! hur ser du ut?! du mår inte riktigt bra va...du är så blek. haha sedan dess går jag INTE osminkad dit mer.

7) Inuti mig bor det en liten flicka som är väldigt naiv. Som vill att ALLA ska älska henne och tycka att hon är världens bästa! och som vill att alla ska vara vänner ALLTID...och att inga krig, sjukdomar, orättvisor och fattigdom ska finnas! Jag vet...superbarnsligt men det är den sorgliga SANNINGEN att jag är så barnslig så jag tänker så!

Det var det! hade säkert kunnat komma på 7 sanningar till..för det är ju också en sanning att jag älskar sanningar!

Jag skickar utmaningen vidare till följande bloggare; Hoppas NI antar den och Good Luck!

Smulan
Loppan
Maria
Björne
Elina
Sweetmama
Anne

Ps/ en sista liten sanning..det svåraste med denna utmaning var att göra länkarna!! haha/ds

 
 

Ska vi? ska vi byta grejor med varann?

Kvällen igår spenderades i bastun..såklart! Inte helt lätt att slippa undan när man valt en man med finskt blod i ådrorna! haha Vår bastu ligger i källaren vid tvättstugan och i anslutning till gillestugan. Eftersom det blåste riktigt mycket igårkväll eldade min gubbe i braskaminen. Det finns en liten historia bakom den förresten..när gubben flyttade in för ett par år sedan (herregud vad tiden går!) hade jag en vanlig öppen spis som mest bara samlade damm. Det tyckte han såklart var onödigt och tyckte vi skulle sätta in en kassett så vi kunde börja använda den mer. I samma veva försökte han sälja en gammal bil han hade. Plötsligt en dag när jag kom hem stod det en ny kassett till spisen i källaren! Det visade sig att han genom kontakter bytt bort bilen mot en ny fin braskassett! Han är påhittig min gubbe!

    

Vid gillestugan har vi en trevlig liten bar med en trevlig liten sittgrupp. Det är fyra korgstolar och ett glasbord. Denna gång är det jag som varit påhittig..haha. Denna sittgrupp bytte jag till mig av en chef jag hade under en period. Inbytespris; 1 flaska Baccardi Razz.. Här sitter vi och njuter när vi behöver svalka oss mellan "bastuvarven". På den ena väggen har vi en massa indiangrejor. Alla dessa grejor har Ilkkas mamma tillverkat, hon är helt "grym" på hantverk...spelar ingen roll vad hon hittar så kan hon tillverka något med det! Alltid jätteroligt att få presenter av henne eftersom allting är tillverkat för hand. Kommer nog att visa er en massa mer grejor hon tillverkat! Såg nu att en tavla trillat ner?! Sune katt?!! gillar att leka med fjädrarna...

    

Vet inte riktigt vad detta inlägget gick ut på...haha skulle egentligen bara visa er bilder på Pepsi nu när han är nyklippt och snygg! Men när jag överförde bilderna fanns ovanstående bilder också med när jag lekte med kameran igår och då ledde det ena till det andra...hehe. That´s me! expert på att tappa tråden och få det ena att spåra in på det andra!
Här är han iallafall...ett halvt kilo (eller mer?!) päls lättare!

    

Ett litet ps..nästan alla "små" bilder jag lägger ut är klickbara. Bra va?

EARTH HOUR

Jag har en ful ovana att ALLTID läsa på mjölkpaketet när vi äter middag. Älskar Mjölk! Det är livet! Dricker t.o.m mjölk till pizza...det var också en sak jag "föll för" med min älskling, han dricker också mjölk till pizza! trodde bara det var jag som var så pervers?! haha Eh..nu tappade jag tråden..Jo på mjölkpaketet denna gången stod det om Earth Hour! Nyfiken som jag är gick jag in och kollade på den här sidan gör det du med! Vad är då Earth Hour? Det är en global manifestation för klimatet som på kort tid vuxit till ett världsomfattande initiativ. Den 29 mars 2008 släckte 50 miljoner människor sina lampor.


Earth Hour 2009

Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 inträffar Earth Hour. Målet är att en miljard människor över hela jorden ska delta och släcka ljuset.

Nu har jag alltså anmält mig! Men kollade ju givetvis noga tv tablåerna först..så man inte skulle behöva släcka ner mitt i en kanonfilm eller nåt? hehe..fast räknas tvn som lampa?!Fyrbenta herrar i huset!

Tänkte bjuda er på lite provbilder tagna med den lilla skönheten som införskaffades igår...kan nog bli riktigt bra bilder med den...speciellt om man överlåter fotograferingen till någon som kan! haha..


    

    RSS 2.0