Tur i oturen

Mannen hade tagit ledigt i två dagar eftersom han skulle ta influensa vaccinet igår..ja det blir ju två dagar när man har ett jobb som min man..eftersom han kör lastbil kan han ju inte ta ledigt en timme eller en dag..det måste bli hela resan han skulle jobbat..nog om det! Iallafall när jag kom hem från jobbet igår låg mannen i soffan och var blek som ett lakan..biverkning av vaccinet? haha..nej snarare olycksfall i arbetet.

Det visade sig nämligen att han bara skulle ut lite snabbt i garaget och såga till en mycket tjock hylla han skulle använda vid tvn. Eftersom han "bara" skulle göra det lite snabbt brydde han sig inte om att ta på ordentliga skor..han behöll sandalerna istället. Nu i efterhand ångrar han nog sig..han hade tappat denna stora tjocka hylla rakt ner på sin stortå! haha...skulle man vilja skratta lite rått..men icke om ni sett mannens tå! herregud! den är ingen vacker syn! Jag misstänker faktiskt att den är krossad men mannen envisas; - Nej..vad ska jag hos läkaren att göra? han säjer bara att jag ska åka hem och äta panodil..för det finns inget de kan göra.

Natten till idag har han inte kunnat sova alls av smärtan..han har vankat fram och tillbaka och försökt sova lite på soffan. Men nu kommer det otroliga..det som inspirerade mig till dagens rubrik! Inatt vid 02.15 vaknade jag av att mannen skrek; - VAD F*N HÅLLER NI PÅ MED???!!! I min sömndruckna hjärna trodde jag först att han äntligen tagit sitt förnuft till fånga och ringt sjukvården..haha..men icke! När jag kom ut i köket fick jag reda på att när mannen suttit där i mörkret såg han hur två figurer smög upp på vår garageuppfart och öppnade dörren på vår bil! Då flög mannen upp och öppnade fönstret och skrek..haha..ni kan tro att gärningsmännen fick bråttom iväg! Det var dem nog inte riktigt beredda på..att det skulle sitta en gubbe mitt i natten med en ond stortå och studera deras tilltänkta brott! Visst låter det helt otroligt?! men det är faktiskt 100% sant! jag kunde knappt somna igen när jag låg och täkte på vilka skumma typer som smyger omkring på natten..men idag tycker jag det hela är väldigt humoristiskt..haha..tänk hur rädda de "stackarna" måste ha blivit..hahaha

Om bilen var olåst? japp..det är mannens gamla "pendlatilljobbetbil" och då tycker han inte det är lönt att låsa den..inte här..i vårt lilla samhälle..här händer inget sånt...haha..jag tror han får tänka om! både vad gäller att låsa bilen och att såga tjocka hyllplan i sandaler!


Tiden springer ifrån mig

Jahapp..och vad har hänt i mitt liv under dessa veckor? om jag skulle dra allt skulle det nog bli ett väldigt tröttsamt låååångt inlägg..haha Och ni ska veta att även om jag är stundtals superdålig på att uppdatera min egen blogg så är jag ALLTID inne och tittar vad ni haft för er!

Okej..så vad har jag haft för mig? som har varit viktigare än min lilla nätdagdok?

En dotter har fyllt år! 18 år!! Detta firades  på en mysig men trång restaurang   som heter ”Haket”

     

     


En annan dotter har varit i Barcelona och vi passade den lilla Elmo vovven!

Mannen och jag fick ett ryck en lördag och målade hela hallen! Kastade ut allt det gamla och inhandlade nytt! Den spegel vi ville ha fanns dock inte på ett Ikea varuhus nära oss..så på köpet fick vi oss en tripp till det stora fina Ikea i malmö,,,haha om sanningen ska fram sprang vi in och ut igen på mindre än 15 minuter!

     

 Helgen som gick fick vi nästa ryck och gick loss i vardagsrummet! Jag laserade hela taket! Och ni som gjort detta vet vad jag pratar om…shit! ALDRIG MER! Mannen målade väggar..vi hade bestämt oss för en brun färg på kortväggarna..det ska ju vara modernt har jag hört med ”fondvägg” haha..men vi hade inte räknat med att färgen nästan tog slut efter en vägg! Vad göra? Klockan 20.00 en lördagkväll? Jo…vi improviserade med det vi hade hemma…haha..vi blandade den bruna färg som var kvar med en annan färg vi hade hemma och vips så hade vi vår egen kulör! Friskt vågar hälften vunnet..heter det ju! Vi hade bestämt oss för att sluta vid midnatt..och det gjorde vi..eller nja strax efter. Min man & jag är lite så…först händer inget…och inget…och sen j*vlar i min låda kan vi jobba dygnet runt för att få saker färdiga!


På söndagen for vi till Ikea nära oss igen..för att upptäcka att våra glashyllor till den inhandlade billybokhyllan inte fanns där…suck. Det blev en tur till malmö igen..och nu har vi bestämt oss för att köra direkt dit nästa gång! Vid 21.00 på kvällen var vi nästan färdiga och kunde koppla in tvn igen och bara njuta…med nästan menar jag att det är lite kabelgömmor och diverse småskit kvar att göra runt tvn..och det ska mannen fixa med..så bortse från kabelkaoset på bilden..hehe


     

     

  


Ja..det var väl det viktigaste..eller nej..jag har ju tagit vaccinet mot den nya influensan också! Biverkningar? Eh..nej inte vad jag vet i alla fall.Ps/ nu när jag äntligen kände för att uppdatera blev jag påmind om varför man tappar lusten..åh..vad blogg.se är seeegt..suck..man kan ju alltid hoppas att det blir bättre när de nu ska in och förbättra systemet inatt /ds

Helgen som varit och dagen idag

Denna helg har försvunnit i 190 knyck. Knappt jag fattade att det var måndag när klockan ringde imorse..suck Mina kära Hannah & B har varit här i helgen igen! det har blivit många helger på sistone..men det gör absolut ingenting! tröttnar aldrig på att få hem min lilla smula (och lilla B förstås)
Det blev traditionsenligt karvande i pumpa..och lite fix & trix med trollsvans till min yngsta dotter & pojkvän som skulle på fest!Jag hade inhandlat en box med diverse smink, blod & grejor som behövdes om man kände för att förvandlas till något läskigt..den fick min hannah använda flitigt för att göra äckliga sår på alla som ville ha. Hon blev riktigt skicklig på det..och en del av såren kunde man verkligen inte tro var konstgjorda (titta gärna in på hennes sida om ni är nyfikna) Min göteborgsdotter hade även bakat världens finaste små spöken! Jag lånar hennes bild så ni får se;


Bild lånad från Hannah J

På söndagen kom Maria, Glenn & tvillingpojkarna hit för att fika (mums! bästa pajen ever hade maria tagit med sig! receptet tack?) och överlämna jultidningar som vi hade beställt. Min kära pappa kom också och fikade och överlämnade ett kuvert till yngsta dottern som fyller 18 år på onsdag! Tänkte precis på att min pappa trots att han nu blivit pensionär med allt vad det innebär (alla vet ju att våra  pensionärer är väldigt lågavlönade trots att de arbetat hela sitt liv) fortfarande lämnar kuvert med en peng till alla barnbarn på deras födelsedag! och han har 15 styck! (ja..egentligen bara 12 helbarnbarn..eller vad man säjer..men min pappa räknar även min mans 3 barn som sina barnbarn) och detta med att lämna kuvert till alla dessa barnbarn kallar jag verkligen kärlek & omtanke!


Idag har yngsta dottern äntligen tagit svininfluensavaccinet! det har varit en lång väg dit...vill jag lova. Jag har varit väldigt envis med att jag tycker hon ska ta det! trots all skrämselpropaganda som pågår..speciellt våra ungdomar är ju experter på att skrämma varandra! Så sent som igårkväll ville dottern backa ur för då hade hon sett en ny biverkning man kunde få..och sa; - Ja..mamma ikväll e kanske sista kvällen jag kan gå normalt!

Sköterskan på skolan som skulle ta sprutan var hur gullig som helst och svarade tålmodigt på alla våra frågor. (ja..jag var faktiskt med trots att min dotter är stor nog att klara det själv...i mina ögon är hon fortfarande liten nog att få sin mammas stöd när helst hon behöver!) Det var lite roligt när dottern tog upp frågan om alla biverkningar hon hört talas om och sköterskan svarade med ett skratt att; - Ja! vet du vad det finns ju t.o.m människor som börjat gå baklänges av vaccinet! haha.. Och det var ju precis det dottern hade sett ett videoklipp om och oroade sig som mest för..men sköterskan ord fick oss istället att skratta åt alltihop. Det hela var över innan dottern hunnit tugga i sig den röda godisferraribilen som sköterskan bjöd på!


Internt: Är du imponerad Hannah?


RSS 2.0