Hudmottagningen

Äntligen har vi fått reda på vad utslagen är! Man kan väl säja att det var både bra & dåliga nyheter..det var något som hette Atopiskt eksem  och det innebar väl (fritt översatt) att det var ärftligt. Läkaren frågade om vi har astma i släkten..och eftersom jag hade det som barn men växte ifrån det och min mamma har det nu i vuxen ålder så var mitt svar Ja. Läkaren förklarade att istället för astma utvecklades sjukdomen på min dotter på det här viset och att dottern mycket väl kunde växa ifrån sitt..och denna gången kanske var enda gången hon blev drabbad men det fick tiden utvisa.

Behandlingen består av en massa smörjande med olika preparat..en mjukgörande salva ska smörjas på flera gånger per dag och en "stark steroid" på kvällen. Tydligen kan inte huden ta upp hydrokortison om den är torr därför är det jätteviktigt att huden inte får torka ut. Den del av behandlingen som fick dottern att skina upp var "ljusbehandlingen" som innebär att hon får sola på sjukhuset tre gånger per vecka...haha det var en hel vetenskap att gå in i solariet..ja..det såg ut som en stor box man skulle stå inuti. Hon fick täcka ansiktet med en slags mössa eftersom solljuset var så starkt och dessutom ha roliga små glasögon på sig! Sköterskan som instruerade sa också att det  var viktigt att ha samma typ av underkläder på sig varje tillfälle eftersom man annars fick en ful kant precis som i vanligt solarium alltså. Dottern fick sola 30 sekunder i fredags så kan ni själv tänka er hur starkt det är..sedan skulle de öka tiden till 60 sekunder. Jag är glad för dotterns skull att hon äntligen ska få hjälp mot sina utslag och hysteriska klåda..samtidigt som jag inte kan låta bli att räkna på vad hela kalaset kommer att kosta..för hör och häpna; ljusbehandlingen som dottern ska gå på kostar 200 kr per tillfälle!! för att sola ca 60 sekunder. Detta ska hon göra tre gånger per vecka i början och sedan två gånger per vecka..och detta ska hon allts fortsätta med i sex veckor då vi har vi bokat återbesök med läkaren..shit..det är mycket pengar det! haha..hoppas vi kommer upp i vad som kallas "frikort" fort som fasen! jag visste inte ens att det fanns något som hette så?!

Men vem bryr sig om pengar när hjärtat bestämmer? det viktigaste för mig är ju att mina döttrar mår bra...och för deras skull hade jag t.o.m kunnat sälja mig själv?! haha..men det blir nog inte aktuellt...om maken får tycka till!

Med tillåtelse från dottern publicerar jag några bilder på hennes utslag..för tänk om man kan hjälpa någon stackare i vårt avlånga land som har samma symptom...

     

Klicka för full storlek

RSS 2.0