Välkommen år 2012

Jag har ett minst sagt händelserikt år 2011 bakom mig. Både på gott och ont! De minnen som har en mycket speciell plats i mitt hjärta är;


Min äldsta dotter gick ner över 40 kg på väldigt kort tid med hjälp av ett stort välkänt företag. Denna viktminskning garanterades ske under kontrollerade former..dock var det inte så bra som det lät..positivt givetvis för dotterna att hon gick ner så mycket i vikt..negativt att hon drabbades av tunnhårighet, gallstensanfall och slutligen akut pankreatit. Nu äntligen har hon hittat en läkare som bryr sig och har fått tid för operation i Januari 2012! Så sedan kan hon kanske äntligen få tillbaka sitt liv!


Bild lånad av Hannah

Ungefär samtidigt blev min mamma inlagd på sjukhus för magproblem. Hon kunde inte äta och även om hon lyckades få i sig någon mat kom det upp lika snabbt igen. Mamma blev inlagd i slutet av februari och bara två månader senare var hon borta för alltid! man konstaterade att hela buken var full av elakartad cancer. Det gick fort för mamma...hon slapp lida...hon dog hos mig, trygg i mitt underbara uterum som hon älskade. Hon dog samma dag (den 29 april) som äldsta dottern blev utskriven från sjukhuset i Göteborg. Döttrarna hann precis hem för att se sin älskade mormor en sista gång där hon låg på båren på väg in i ambulansen. Många känslor...Sista bilden på mamma i livet

Min man gjorde en operation som förändrade hans liv för evigt. Ända sedan han varit en liten gosse har han haft glasögon. Hans dröm har alltid varit att slippa dessa. I månader hade detta planerats..och plötsligt var dagen här. Det kanske kan tyckas bara vara positivt..men i alla denna kaos med negativa upplevelser av sjukhus med både dottern & min mamma var jag som ett känslomässigt nervknippe...tänk om något gick fel?! Det gjorde det givetvis inte..och det var en överlycklig man som lämnade kliniken och kastade sina gamla glasögon i en kanal i Malmö. Hela sommaren inhandlades det solglasögon till mannen! för äntligen kunde han ju ha "riktiga" solglasögon!


Mannen i sina efterlängtade solglasögon

  Min lillebror for iväg på tjänsteresa till SriLanka...och han var ifrån mig och sin familj längre än han någonsin varit tidigare. Denna resa var egentligen inplanerad till att ske den 29 april...men av förklarliga skäl blev den framflyttad. Nu kom denna förbannade oro över att mista någon man älskar tillbaka igen..men allt gick bra såklart och han anlände hem till Sverige helskinnad för att möta oss och sin familj på en solig camping i Skåne!


Bilderna talar för sig själv

Min yngsta dotter flyttade till Göteborg. Hennes pojkvän kom in på universitet och hon bestämde sig för att följa med. De fick efter många om och men en underbar lägenhet i Brunnsbo! Detta skapade nästa känslomässiga storm hos mig. Denna tomhet efter dottern...blandat med stolthet..blandat med rädsla. Nu har den värsta stormen lagt sig och jag känner mest stolthet! och längtan såklart..men Göteborg är ju inte världens ände precis!

 

Mina fina P:n. Petra & Payam


Äldsta dottern chockade oss alla genom att berätta att hon lagt drömmen ang läraryrket åt sidan...hon avslutade sina studier på universitetet för att istället följa en annan dröm; hon är numera marknads assistent på sin sambos blomstrande företag Nindev AB Även detta var en känslomässig chock för mig! tänk att min lilla Hannah äntligen vågade gå sin egen väg! och följa sitt hjärta och göra det HON vill göra istället för det HON förväntas göra! Jag är stolt!


Mina fina Hannah & hennes fina BjörnTack alla fantastiska människor som funnits här för mig under detta turbulenta år
Nu hoppas jag att vi tillsammans kan skapa nya minnen under år 2012! Älskar er alla!

 


Don´t mess with a pissed off women!

Det krävs väldigt mycket för att göra mig förbannad! Men idag var det bara droppen som fick evamum bägaren att rinna över!!

Vi tar det hela från början;

Den 20 okt bestämde jag & mannen oss för att avsluta våra abonnemang hos T2 (Tele2)...det gällde då fast telefoni och bredband (eller hemtelefon & internet som vi säjer på skånska..haha) Samma dag sa jag även upp vårt Boxer tv abonemang...alla dessa tjänster kan vi nämligen få betydligt billigare hos Telia ett annan fördel som vi såg var EN leverantör EN faktura! Nu ska inte detta handla om reklam för Telia...för ett par år sedan tyckte jag dem var mest skit och sa då upp alla tjänster jag hade hos dem...och nu ska jag alltså gå tillbaka igen.

Samma dag den 20 okt tecknade jag alltså avtal med Telia och fick då besked på att jag INTE fick säja upp mina abonnemang själv hos T2 eftersom jag då inte fick behålla mitt telefonnr. Jag ringde då tillbaka samma dag till T2 (20 min senare för att vara exakt) och annullerade min uppsägning och förklarade läget. Och alla som någonsin suttit i kö hos telefonoperatörer vet HUR LÅNG TID det tar innan du ens kommer fram och får pratat med någon! Iallafall..efter många om och men gick T2 med på att annullera uppsägningen så Telia kunde överta mina abonnemang. Allt var frid och fröjd..trodde jag.

Ett par dagar senare kom en bekräftelse från T2 där det stod att det upphörde den 20 Jan. Sedan tänkte jag inte mer på ärendet förrän i början på Dec...när Telia hörde av sig för att berätta att T2 nekade inportering av tjänsterna till Telia!? Jag ringde då till T2 och efter ca 20 min (som vanligt) i kö fick jag äntligen prata med någon och drog hela historien. Personen jag pratade med kunde inte förstå VARFÖR man nekade inportering till Telia och sa; - allt ligger helt öppet här! så ring tillbaka till Telia och be dem försöka igen.

Efter att ha suttit i kö ca 15 min (lite bättre än T2) hos Telia fick jag förklarat mitt ärende och personen där lovade då att skicka en ny förfrågan till T2. Hon skulle dessutom även skicka med ett mail till T2!
Några dagar senare fick jag reda på att överlåtelsen fortfarande nekades! Nu började jag helt ärligt tröttna...men jag var inte förbannad i detta läget. Tålmodigt satt jag i kö igen i ca 20 min hos T2. När jag äntligen kom fram satt där en nonchalant j*vel som inte fattade inte smack! och jag fick dra hela historien igen!! Han lovade då att om Telia försökte igen skulle inporteringen fungera!

Ahhh äntligen tänkte jag! Nu kan jag släppa detta! hahaha nejdå...ett brev väntade på mig ikväll när jag kom hem från jobbet. Där T2 informerade mig om att NU hade de godkänt inportering till Ta och min flytt beräknades ske den 2012-03-14 och det var NU JAG BLEV RIKTIGT JÄVLA FÖRBANNAD!! 

Efter en kötid på ca 30 min..kom jag fram till en person som trodde han var riktigt påläst..misstänker att han precis varit på kurs.. men han visste nog inte att det har jag också!? efter att ha dragit hela historien EN GÅNG TILL!! blev hans svar - vänta jag ska kolla med en kollega vad vi kan göra.

Fem minuter senare kom han tillbaka till luren för att säja - Vi tittar på ditt ärende...så du inte tror jag har lagt på. Jag återkommer. ( Eh what varför skulle jag tro det? eller han hoppades att jag skulle göra det?) Efter ytterligare fem minuter kom han tillbaka för att meddela att - vi har haft datafailure..våra kollegor har blandat ihop uppsägningarna och det jag kan göra är att ge dig 500 kr i kompensation. Mitt svar blev - JAG ÄR INTE INTRESSERAD AV ERA 500 KR! JAG VILL ATT NI AVSLUTAR MINA AVTAL DEN 20 JAN SOM VI VAR ÖVERENS OM FRÅN BÖRJAN!! Efter diverse diskussioner där jag b.la informerade honom om att dem kunde behålla mitt telefonnr och sina 500 kr bara dem släppte avtalet den 20 jan sa han att jag tror du måste prata med vår Team sales support (eller nåt annat obegripligt namn) hahaha efter ca 10 min i kö..kom jag fram till en person som löste det hela på mindre än 3 min. - Oj det verkar ha blivit något fel här..hm vi gör som så att vi släpper avtalet den 20 jan, inga extra kostnader tillkommer och Telia kan ta över samtliga abonnemang från den dagen.
- Men guuuuud så smidigt detta plötgsligt gick
svarade jag. God Jul! sen lade jag på luren.

Det roliga är att när jag ringde T2 från början denna kväll fick jag förfrågan av en robotröst om jag ville delta i en undersökning ang deras kundbemötande. Efter mitt avslutade samtal skulle jag alltså INTE lägga på luren utan invänta undersökningen. Men...där satt jag och vänta på undersökningen och fick bara ett klick i luren?! hahaha man kan ju undra varför dem inte ville att jag skulle delta.

Så mina vänner..vad lär vi oss av detta;

ANTECKNA datum, tid, vem du pratat med och vad ni kommit överens om!
SPARA alla gamla avtal och bekräftelser!
TÅLAMOD i alla telefonköer!
GE INTE UPP! om de du har avtal med får bestämma har du ju livslång uppsägning. Detta är nog också främsta anledningen till att man inte orkar ta tag i avslut av gamla dyra avtal. Det är ju för fan helt omöjligt att avsluta dem!

Men om jag ska vara helt ärlig var det nog mest en principsak i mitt fall. Om man säjer en sak till mig ska man kunna stå för det! inte lätt för T2 att veta att jag är en obotlig arkiverare och antecknare vad gäller avtal och överenskommelser. Men nu vet dem!!


När fjärde ljuset brinnerNär fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan.


Kan man skicka julkort till himlen...

Man försöker vara stark....varje dag..försöker tänka positiva tankar. Men ibland kommer man på sig själv...när man minst anar det...kan vara mitt i ett skratt...mitt i en diskussion på jobbet...utan förvarning dyker tankarna upp...varför just min mamma? varför just nu?

Ibland känner jag mig så fruktansvärt egoistisk..när jag ser glada kvinnor i min ålder som går och julhandlar med sin mammor...mammor som säkert är mycket äldre än vad min mamma blev...då tänker jag; - jag har ingen mamma att julhandla och skratta med! -gå du där med din mamma bara, vem bryr sig?! - din mamma kommer också att dö en dag! Eller när min man säjer att han saknar sin mamma som flyttat till spanien på äldre dagar..då tänker jag; - du har ju iallafall en mamma som lever! Observera att jag TÄNKER dessa tankar! jag skulle aldrig någonsin säja något till någon! det är det jag menar med att dessa tankar är egoistiska. Aldrig någonsin skulle jag önska livet ur någon...bara för att någon annan skulle få uppleva den sorg och saknad jag känner efter min mamma.

Men det är svårt att förklara...det känns orättvist att det var just min mamma...och den känslan kan jag inte stoppa. Det hjälper inte hur mycket jag än försöker trösta mig med att hon har det bättre nu..hon slapp lida...hon slapp bli gammal och bortglömd...hon gick i rätt tid och medan hon fortfarande hade sin värdighet. Jag försöker vara stark...varje dag och gömma mina känslor men ibland är det helt omöjligt! Jag bryter ihop för minsta lilla och säjer till min stackars man som får trösta mig gång på gång; - jag måste få ut alla tårar innan julafton..så jag inte förstör julen för alla. Vet ni...detta är första julen någonsin sedan jag föddes för 43 år sedan som jag ska vara UTAN min mamma på julafton. Självklart kommer jag att klara mig och njuta av julen...för det vet jag att min mamma hade velat. Hon älskade julen...och det gör jag med!

Jag har så mycket att vara tacksam för...en underbar man som köper "lakko pipo" bara för att överraska mig för att han vet att jag älskar det! två underbara döttrar som jag är så stolt över! de har fått det bästa utav både mig och sin mormor...och med det menar jag att de har fått mitt lugn och logiska tänkande...men sin mormors nyfikenhet och oräddhet! Min kloka svärson sa vid ett tillfälle när min mamma, jag och mina döttrar satt i soffan tillsammans; -det är helt sjukt att se er allihop tillsammans...ni är som samma person fast i olika ålders faser i livet! Det har jag tänkt på många gånger sedan dess...om han visste vad rätt han har! för precis så är det. Och jag hoppas innerligt att vi allihop tar lärdom av varandras positiva och negativa egenskaper.

För varje tomte som kom på plats i vårt hem idag..svalde jag en klump av tårar och tankar. Inte förrän jag hängde den virkade tomten på plats (den som min mamma virkat till mig) började tårarna rinna. Jag förbannar mig själv och dessa jävla tårar som aldrig kan sluta rinna!! Helt ärligt vet jag inte om jag hade klarat detta om det inte varit för min man. Han är den mest omtänksamma förstående människa som finns. Han kan alltid vända mitt tårfyllda ansikte till ett leende ansikte istället! Häromkvällen hade han gjort ägg & räkmackor till oss...när jag tittade på tallrikarna hade jag två smörgåsar med räkor och han hade bara en med räkor..den andra hade han bara ägg på. När jag fråga varför svara han att räkorna räckte bara till tre smörgåsar. Och då fick jag alltså två...snacka om kärlek! Jag envisades med att vi skulle dela på min macka med räkor och hans med bara ägg..efter lite tjat gick han med på det. Och då slog det mig! Det är därför JAG älskar dig och DU älskar mig! för DU är så omtanksam och generös! och JAG är så omtänksam och rättvis! 

Fortfarande kan jag höra min mammas ord...hon sa dem för många, många år sedan...långt innan jag och min man ens hade blivit ett par. Hon sa; - Varför har du inte en sån man? du skulle ha det så bra med en man som han?!

Och tänk mamma...än en gång hade du rätt! han är mannen i mitt liv! han är min lycka! för alltid! och du kan känna dig helt lugn...jag är trygg nu. Precis som du mamma...men du är DÄR och jag är HÄR! men vi ses igen..en dag! det är jag säker på! Älskar dig mamma! <3  

     

     När tredje ljuset brinner

Det blev en hektisk Lördag & Söndag! men det tycker vi om...när det händer så mycket roligt med dem man älskar för då känner man verkligen att livet är värt att leva och att man vill ta vara på varje minut man har!

På Lördagen körde jag & mannen upp till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg tillsammans med döttrarna och deras respektive. Vädret såg ju inte så lovande ut..med storm och ösregn. Men som ni vet..det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! och när man väl var på Liseberg hade man inte en tanke på vädret..för det var så fantastiskt med alla lampor och julstämning!! Underbart! kan verkligen rekommendera ett besök! Efter besöket värmde vi oss med glögg & lussebullar hemma hos Hannah & Björn. På kvällen bjöds det på saffransris med fläskytterfilé. Har aldrig ätit saffransris...annorlunda smak men gott!
 
     

     

     


Söndagen inleddes med en välbehövlig sovmorgon (vi fastnade framför en riktigt dålig film...ni vet en så pass dålig film att man bara MÅSTE se hur den slutar!! och sen när man sett slutet...undrar man hur fan man tänkte som satt uppe till långt ut på natten för att se en så dålig film..haha) när vi väl vaknat till liv dukades det fram en riktigt rejäl 3:e advent frukost. Mums! Eftermiddagen tillbringades på gågatan i centrala Gbg. Vi smet även in i Domkyrkan för att tända ljus för min lilla "ängelmamma". Mysigt! Vid halv åtta nu ikväll parkerades bilen på uppfarten här i Skåne igen och nu brinner tredje adventsljuset även här!


Just nedan adventsvers har en stackars mamma tjatat och tjatat in i äldsta dotterns huvud när hon var Lucia på förskolan..oj oj oj vilken nervös liten Lucia hon var. Och ju mer vi tränade på versen ju mindre kom hon ihåg den! Just det sista i versen var det svåraste "fasligt styr"...haha jag minns att dottern till slut sa; - alltså mamma!! vadå fasligt styr!? VAD ÄR ETT FASLIGT STYR?? VAD GÖR MAN ENS NÄR MAN HAR ETT FASLIGT STYR?! ÅHHH MÅSTE MAN LÄSA DEN MENINGEN??

Men hon gjorde det! stod framför alla barn & föräldrar, tände tredje ljuset och läste versen perfekt! ja vissa saker förändras ALDRIG! och precis som nu oroade hon sig i förväg helt i onödan!
När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och mor hon bakar kakor
och har ett fasligt styr


You shoot me down, but I won´t fall


You shout it loud, but I can't hear a word you say
I'm talking loud, not saying much
I'm criticized, but all your bullets ricochet
you shoot me down, but I get up
I'm bulletproof, nothing to lose
fire away, fire away
ricochet, you take your aim
fire away, fire away
you shoot me down, but I won't fall
I am titanium
you shoot me down, but I won't fall
I am titanium
Cut me down, but it's you who had offered to fall
Ghost to-own and haunted love
Raise your voice, sticks and stones may break my bones
I'm talking loud, not saying much
I'm bulletproof, nothing to lose
fire away, fire away
ricochet, you take your aim
fire away, fire away
you shoot me down, but I won't fall

I am titanium
you shoot me down, but I won't fall
I am titanium
I am titanium
I am titanium
Stone hard, machine gun
Fired at the ones who run
Stone hard, as bulletproof glass
You shoot me down, but I won't fall
I am titanium
You shoot me down, but I won't fall
I am titanium
You shoot me down, but I won't fall
I am titanium
You shoot me down, but I won't fall
I am titanium
I am titanium
I am titanium


När andra ljuset brinner

I fredags kom min lilla loppa hem till Skåne! hon ska stanna några dagar...men kanske jag aldrig släpper hem henne till götet igen!! hehe

Igår var vi och trängdes med miljoner andra julklappsletande människor på Väla köpcentrum..herreminge med folk!! tur att mannen min bestämde sig för att stanna hemma...tror inte riktigt han hade klarat den julhysterin där var. Men en och annan julklapp blev det inhandlat iallafall!Hopplös som jag är köpte jag en tidig julklapp till mig själv också...Jag är barnsligt förtjust i allt som har med Buddhism och Hinduism att göra ( som jag tidigare skrivit om i detta inlägg)...och har länge letat efter den dansande Shivan!! och nu hittade jag den! men snål som jag är sa jag först nej till mig själv..sen hann vi inte mer än ut i bilen så hade jag ångrat mig och sprang tillbaka in i butiken och köpte den! Och nu ångrar jag mig inte en  sekund! den pryder verkligen sin plats på hyllan!
När andra ljust brinner är snart lucia här,
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.


RSS 2.0