Längesen jag var såhär sjuk

Natten till onsdagen vaknade jag för att gå på toaletten...utan förvarning kräktes jag som en galning. Hela natten sprang jag på toa och kräkte. Inga andra symptom...inget illamående...inget magknip.

På morgonen hade jag fått feber och kräkte igen..men fortfarande inga andra symptom. Hela dagen igår sov jag...kunde inte äta eller dricka...bara sova. Mot kvällen var jag så fruktansvärt svag men kräktes åtminstone inte mer.

Mitt största problem när jag blir sjuk är mitt dåliga samvete för att jag inte kan gå till jobbet...jag hatar när jag blir sjuk och inte kan jobba. Vet inte varför jag alltid ska tänka mer på alla andra än mig själv. Jag menar..ingen är oumbärlig? mitt jobb står inte och faller om jag inte är där några dagar? Tänker på alla de stackare som är långtidssjuka och lika ambitiösa som jag. Hur dåligt måste inte de må av att behöva vara hemma...när de kanske mest av allt bara vill gå till jobbet men inte kan. Det kan ju faktiskt skapa lite panikångest som gör att man kanske inte tillfrisknar snabbare precis.

Nej jag måste sluta upp dessa destruktiva tankar och börja tänka mer på mig själv! inse att jag faktiskt också betyder något. Och att min hälsa går för jobbet! Idag ska jag ta hand om mig själv och försöka dricka mycket så jag får tillbaka min styrka...och så fort mitt dåliga samvete kommer ska jag motarbeta dessa tankar och säja till mig själv: Ta hand om dig själv nu Eva...du har faktiskt bara ett liv! var rädd om det!

Vila i frid min trogna älskade vän

Idag när detta inlägg publiceras är du borta...för alltid. Och detta brev till dig min älskade vän skrev jag när du fortfarande levde...när du fortfarande låg i din korg på din favoritplats under tvn. Jag skrev det med sorg i mitt hjärta och med tårarna rullande ner för kinderna.

Du föddes i augusti 1996...och det var inte vi som valde dig..du valde oss. På den kennel där vi hämtade dig var du den första lilla valp som kom fram till oss. Med stora nyfikna bruna ögon studerade du oss. och jag älskade dig från den stunden. I bilen hem satt jag med dig i famnen och vi bestämde att ditt namn skulle vara Pepsi.

Detta är nu snart 16 år sedan...och du har alltid varit en riktig tuffing...en riktig kämpe. Du har alltid inbillat dig att du är en riktigt stor hund i en litens hunds kropp. Inte rädd för något. Du har alltid varit extremt vaktande på mig...din älskade matte. Vart jag än gick kom du efter. Jag kunde inte ens gå på toaletten utan att du skulle ligga utanför och vakta mig. Nu får jag aldrig mer höra dina små klackskor som följer mig vart jag än går. Du har alltid varit en bestämd liten herre som vet han vill och när han vill det. Du har alltid haft ett stort kärleksfullt hjärta som aldrig menat att vara elak mot någon. Älskat alla barn! låtit barnen göra vad dem vill med dig, lustiga frisyrer, lustiga hattar, solglasögon...du har t.om haft klänning på dig. Du har alltid funnits här för mig och oss när vi haft det svårt. Tröstat utan att behöva säja ett ord. Hur många hemligheter som viskats i dina fluffiga öron kan jag inte ens hålla räkningen på. Du älskade att bada...helst i havet. Du älskade att vara med i husvagnen. När din blå väska kom fram då visste du att det var dags att ge sig iväg på äventyr. Du har alltid haft en stor fascination här i livet och det är mat. Din favoritmat har alltid varit spagetti med köttfärssås. Det lagade vi med extra stor kärlek till dig igår. För igår var du helt ovetande om att denna dagen idag skulle komma.

Idag när du gick in och lade dig tillrätta i din blå väska visste du inte att det var din sista resa i detta liv du skulle göra. Då visste du inte att din resa över den berömda regnbågsbron skulle påbörjas. På andra sidan regnbågsbron bor alla älskade saknade djur tillsammans när de lämnat sina speciella människor på jorden.Där min lilla Pepsi är du just nu.

Men min älskade kära saknade vän...du var en mycket klok och förstående hund. Och jag är helt övertygad om att du förstår att jag fattade detta mycket svåra beslut för din skull. Av kärlek till dig. När man är en så stark, envis gammal herre som du  måste ibland ens speciella människa fatta dessa svåra beslut. Du blev nästan 16 år gammal. Och jag klarade inte av att se dig i det tillstånd du var. Ditt hjärta och din hjärna ville fortsätta kämpa...men din kropp ville inte mer. Jag led när jag såg hur ledsen du var för du inte kunde följa mig mer...jag led av att se att du inte kunde springa eller ens gå ut i trädgården mer. Du led av att jag skulle behöva bära dig ut och in så du fick kissa. Jag såg det i dina ögon...du skämdes. Det var då jag fattade detta beslut. Jag var tvungen att vara den förnuftiga i vårt 16 år gamla förhållande. Även om jag precis som du min vän skulle önska att vi kunde vara tillsammans för evigt.

Sov nu mitt lilla hjärta så ses vi igen. Du kommer alltid finnas i mina tankar...tack för alla dessa underbara år du delade med mig...älskar dig <3


RSS 2.0