Min älskade trogna vän...Pepsi alias pebben

Han har funnits vid min sida sedan 1996...och är alltså 13 år! jag har lovat mig själv att när den dagen kommer att han lider eller inte inte kan vara aktiv längre ska jag stå ut med smärtan att mista min bästa vän! Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg började det hela med hosta...och den har han mer eller mindre dragits med hela sommaren. För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att beställa tid hos min lokala veterinär för en "gammelhundskontroll"  eller seniorkontroll som det så fint heter för då hade hostan övergått till svimningsattacker av lycka så fort jag kom hem från jobbet! Den kontrollen gav inte mycket mer än en remiss till en hjärtspecialist i stan...och lite blodtryckssänkande/vätskedrivande tabletter som han skulle ta en gång om dagen. Ni som känner min pebben vet ju att han totalvägrar ta några tabletter om man inte kamoflerar dem med något mumsigt först!  

I Tisdags denna veckan  var vi hos Mr hundhjärtspecialist. Vi pratade lite om de här svimningsanfallen och det bestämdes att vi skulle göra ett ultraljud på hjärtat. Jaha lycka till tänkte jag..hur ska vi få min överaktiva ouppfostrade vovve att ligga still på den där britsen?! Men tro det eller ej! det var precis som pepsi visste att det var för hans skull vi gjorde det..för han låg så fint i detta mörka rum medans jag höll honom. Haha..det kändes så konstigt när jag tittade på ultraljudsskärmen och såg hans lilla hjärta bulta rundor där! givetvis fattade jag inte ett skit av vad jag såg...och inte kunde jag tyda vad Mr vet. såg heller. Det var knäpptyst i rummet och det enda som hördes var min lilla pebbens hjärtljud. Till slut frågade Mr vet om jag hade honom försäkrad? eh..nä det har jag inte..eftersom försäkringsbolaget inte ville försäkra honom när jag bytte bolag för han var för gammal. - Jaha men så gammal är han väl inte? Jo han e 13 år! - Men oj..det kan man verkligen inte tro. Nä..men nu när du säjer som du gör förstår jag ju att något är fel? - Fel? nä tvärtom! det är komplicerat..

När vi återvänt till rum 1..förklarade Mr vet. att pepsi hade inget hjärtfel som man kunde se på ultraljudet..och han skulle därför vilja starta en utredning. En utredning? Jo vissa hjärtsjukdomar kunde man bara se om man tog blodprov, EKG och röntgade hjärta & lungor. Och det skulle kosta mellan 3 500-4 500 kr! Hm..vad tror ni jag valde? jag räknade ju snabbt ut hur mycket min älskade vovve kostat mig i 13 år..och kom fram till att oavsett vilket så hamnade jag på plus! såklart svarade jag; Yes! vi gör det.

Två sköterskor tog in oss i röntgenrummet och pepsi skötte sig exemplariskt! han låg hur stilla som helst när bilderna togs! efter det var det dags för blodprovet..hm..han gillade ju inte riktigt när nålen kördes i i benet..men han tittade bara upp på mig med en blick som sa; är jag klar sen? haha..vad han verkligen avskydde var den löjliga lilla bandagerosett som sattes på benet efteråt! Sista passet för honom var EKG..då skulle han ligga på britsen igen..och sen satte dem metallklämmor i armhålorna! ni vet i den jättetunna huden! ouch..jag kunde riktigt känna hur ont det måste ha gjort! men han var tapper och låg stilla tills sköterskan fått ut sina pappersremsor med hans hjärtaktivitet på.

När Mr vet. återvände till rummet hade pepsi tröttnat och passade på att kissa ner hela golvet vid britsen..haha. Blodprovet var perfekt! lungorna perfekta! och hjärtat? ja det var också helt normalt för en så pass gammal hund! Mr vet. var lika förbryllad som jag..han kunde alltså INTE förklara hur en hund med klassiska hjärtsymptom INTE kan ha fel på hjärtat! Men vem har någonsin påstått att min vovve är normal? Mr vet. visste inte riktigt hur han skulle göra..men ha ville gärna fortsätta utreda pepsi..så han skickade hem oss med ett recept på tabletter och bad mig höra av mig om 14 dagar om hur det gått. 3 800 kr fattigare lämnade jag kliniken...men glad som en speleman! jag hade ju min älskade trogna vän med mig vid min sida!

Nu ska alltså min lilla vovve äta 3 olika sorters hjärtmediciner per dag..trots att vi precis konstaterat att han är frisk som en nötkärna! Kanske Mr vet. resonerar att; "better safe than sorry" Och vad tycker Pepsi själv? han tackar och tar emot! för det innebär ju något gottinamnam minst 2 gånger per dag! haha


Postat av: Minna

Ohh, lilla peppe...nä, han är inte riktigt normal, det vet vi:). Men skönt att han är frisk rent kroppsligt i allafall.

//Minna

2009-10-14 @ 21:57:11
Postat av: Sarah

Pust!

Jag läste med hjärtat i halsgropen hela tiden med tårarna brännande innanför ögonlocken. Måste läsa två gånger så jag inte läst fel.

Hoppas allt går bra!! Vilken kanonkille!!

Kram

2009-10-14 @ 22:10:44
URL: http://sarahserenad.wordpress.com
Postat av: litentanta

Jag är så kaxig och pratar om överbehandling av husdjur och allt...så länge det inte är någon jag vet nåt om, alltså så länge det är en liten trälig artikel eller något liknande... Nu förstår jag dig mer än väl, och jag vet ju efter alla våra smådjur att man blir så väldigt jätte-vill-hålla-vid-liv-och-egentligen-aldrig-mista-känslofull :-(Sista kaninen fick ju så tragiskt krampanfall, nån form av ep var väl vår amatördiagnos, säkert nån hjärnblödning eller propp som orsakade det hela och då var det dessvärre inget val... Fasiken, inte kunde jag se på när lillhjärtat krampad heller och inte förstod ju hon vad som hände, det blev ett smärtsamt farväl, från min sida, och en snabb passage till djurhimlen för henne...De blir så viktiga att jag nog mer eller mindre bestämt mig, jag ska inte börja om igen, räcker fullt och fast med alla anhöriga och allt som händer runtomkring, inte vill jag hamna i en sån sorglig sits igen :-(Men jag njuter av din berättelse, tummarna hålles och kanske piggnar han på sig lika fort som hans namn håller en litentanta pigg o alert hela nätterna, Pepsi, hunden för mig ;-)Kram och härligt att se att du varit här inne o skrivit igen!

2009-10-14 @ 22:23:14
URL: http://www,litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0