Fjärilar

Sedan några dagar tillbaka har en liten brun fjäril förföljt mig. Varje morgon har den suttit på samma ställe, samma bräda på trädäcket. När jag suttit i uterummet har den flugit omkring där...och en kväll när jag satt och tittade på tv flög den in en runda i rummet. Jag har inte tänkt så mycket mer på det förrän idag...äldsta dottern ringde och var lite "mormor" sjuk...hon var ledsen & saknade henne. När jag satt nere på trädäcket i solstolen och tröstade dottern kom fjärilen igen. Den landade på min mage...och jag kunde studera den lite närmare. Nu var den ingen vacker brun fjäril längre...det såg ut som att den var bränd längst ut på vingarna. Lite luggsliten skulle man kunna säja...när jag berättade detta för dottern flög den sin väg igen...men återkom strax därefter och landade på min mage igen. Jag sa då; - det är säkert mormor som vill säja till dig att du ska sluta vara ledsen och att hon älskar oss. När jag sagt detta flög den och jag har inte sett den sedan dess.


Tyvärr en stulen bild eftersom jag inte lyckades fånga "min" fjäril med kameran.

Nu trodde ni kanske min fjärilshistoria var slut...men icke..för när jag förflyttade mig med telefonen upp till uterummet så satt där en märklig fjäril...jag har aldrig sett en sådan förut. Den var helt grön..och det såg ut som den hade 2 guldränder på vingarna. Den satt helt stilla på golvet och jag trodde den var död. Men när yngsta dottern kom hem väckte vi liv i den och lyckades fotografera den när den satt på min arm. Jag släppte sedan den i den buske (rosenrips) som min mamma älskade här i trädgården.

     
Klicka på bilderna

Nu blev jag såklart nyfiken på om fjärilarna har försökt säja något till mig...och googlade runt lite och fann då dessa intressanta tolkningar;

 Generellt verkar fjärilar betyda transformation. Att utvecklas från en puppa till en vacker fjäril. Det skulle även kunna stå för din egen själ, kanske att ditt omedvetna vill belysa det vackra som finns hos dig!


I boken djurens språk av Solöga står det att fjärilen säger:" Dansa måla skapa uttryck dig själv. Din gåva är att kreativt gestalta det du vill att andra ska se."


Elisabeth Kubler-Ross sökte och fann att fjärilar är en symbol för den fria själen.


När vi är i kroppen är vi omlindade som en kokong...som fjärilarna....och när vi släpper kroppen blir vi fria att flyga i väg.


" Vi fjärilar bär på drömmar, det är vi som förmedlar dem till dig.Vill du leva dem här och nu? Gör som vi .Dansa din dröm levande. " Med andra ord, sluta fundera-gör något kreativt istället.

 

Det sista ska jag verkligen lägga på minnet!

"Dansa din dröm levande"Postat av: litentanta

Vilka underbara tolkningar, jag som är den krassa tantan och säger mig vara allt annat än filosofisk och funderande fick mig en lite tankeställare här.Livet är inte bara en dimension, inte bara svart eller vitt, inte bara liv eller död. Det gäller verkligen att suga åt sig när man möter det där "andra". Om det inte är det man drömmer om, minns hur jag jagade något sorts möte med min pappa efter att han dött, så kan det ju faktiskt ändå vara kopplat till de vi mist.Ta hand om er, jag hoppas att vår fina sommar fortsätter ett tag till och vad gäller fb...du anar inte vilken röra jag har därinne.. Håller på och försöker rensa upp lite och återkommer senare när det är lite mer som jag vill ha det på min vänfront.Kramen från tantan i norr!

2011-07-12 @ 09:45:28
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0