Pepsi VS Elmo

Idag kom den lilla Göteborgs familjen hem till Skåne. Hannah & Björn fick komma in och hälsa på en jätteglad Pepsi först. Lilla Elmo väntade i bilen...när värsta pepsi ruset lagt sig gick dom ut och hämtade elmo. ojojoj?! Vad hände?!
Vår söta lilla Pepsi förvandlades till värsta "Cujo"   

Han fick nog för sig att Elmo var en hotfull förvuxen råtta som skulle äta upp oss allihop...hehe Det var absolut inget "hallelulja moment"  när dom träffades det kan ni vara säkra på. Ett tag blev vi allihop seriöst övertygade om att Pepsi skulle bita av den stackaren strupen...(ja alla UTOM Ilkka förstås)

Vi insåg ganska fort att det var meningslöst att tvinga dom på varandra. Vi började med att placera pebben i vårt sovrum med galler för dörren, då kunde ju Elmo tassa omkring och bekanta sig med omgivningen och det hem han ska bo i den närmsta veckan. När pebben lugnat ner sig lite bytade vi roller lite. Elmo fick vara i hallen med galler för. Det gillade han ju givetvis inte och det gick enligt planerna att han började gny och pipa sådär ynkligt som bara valpar kan. Jag visste att Pepsi inte kunde motstå det eftersom han älska att titta på tv när det är valpar som piper. Mycket riktigt sprang pepsi hela tiden bort till den lille och tillbaka till oss som att han ville säja; hallå! hör ni inte att han inte vill vara därbakom! släpp ut den lille...jag ska vara försiktig.

Efter en stund gick Ilkka ut och tog Elmo i famnen. Då sprang pepsi fram och skulle gå till attack igen..Suck! Ilkka tog honom i nackskinnet och lade ner honom på sidan för att visa vem som bestämmer! Då lugnade han sig lite igen. När Petra höll lilla Elmo var det dags igen...pebben trodde genast att den lille skulle skada Petra och gick till attack igen. 
Jag tror helt säkert att det inte handlade om att pepsi verkligen ville skada Elmo...jag tror att han helt enkelt var svartsjuk! Pepsi har ALLTID velat vara den som ska stå i centrum, när någon kommer hem till oss tror han alltid att det är honom dom kommer till. Ja han har aldrig varit riktigt normal...det är därför han passar så bra i vår familj! haha

Jag och Ilkka tog varsin hund i koppel och gick ut en runda..vi misstänkte att det var bättre om dom träffades på neutral mark. Det funkade! Pepsi brydde sig inte ett smack om den lilla vovven som gick bredvid honom på cykelvägen. Elmo blev så stöddig att han sprang efter Pepsi och försökte nafsa honom i benen. Vi avslutade med att släppa in hundarna i trädgården för att se om det gick lika bra då. Det gjorde det! När vi skulle gå in i huset igen var det Pepsi som väntade som en gentleman på att Sir Elmo skulle gå in först. Jätteskönt! Sedan dess har dom varit bästa vänner! Pepsi har t.o.m gjort något som ALDRIG hänt under hans långa liv; när Elmo the gluffsgluffs (för det är han!! herregud vad han kan äta!) blev nyfiken på Pepsi när han stod och åt tänkte vi att nu går det åt h-vete igen...NOBODY TOUCH PEPSI´S FOOD!
Trodde vi...Pepsi backar tillbaka och låter den lille äta!! Inget annat djur har någonsin fått äta ur hans matskål! Inte ens hans egen lillebror Sune (vår katt) får dricka av hans vatten. Lite senare nu ikväll när vi lade undan Elmos tuggben gick Pepsi och hämtade sitt tuggben och lade framför Elmo. Jajamen...han kan min äskade gamle korvakorv!

Lite senare märkte man dock att den gamle ville ha lugn & ro...han låg i sin korg undet tv´n och funderarade på om han skulle hämta sina öronproppar så han slapp höra alla usla bidrag som framfördes i årets första deltävling till

melodifestivalen.haha

     
       


Postat av: Björn

Prinsen o Kingen!

2009-02-08 @ 20:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0