Är man född i vågens tecken...

Jag är född i vågens tecken..alltså är det min medfödda "plikt" att vara fundersam och väga allt för och emot..haha När det gäller det här EU valet som alla tjatar om har jag absolut INGEN susning om vad som är bäst att rösta på. Och man vågar ju inte ens nämna att man INTE ska rösta..

VA?? SKA DU INTE RÖSTA??NÄHÄ!! BARA VAR EN SMITARE OCH SKIT I DET! GÖR INTE DIN PLIKT SOM GOD MEDBORGARE...MEN DU SKA BANNE MIG INTE GNÄLLA SEN! NÄR DET BLIR SOM VI SOM HAR RÖSTAT VILL!!

Ojoj...eller voine..voine..vad göra? Jo som den våg och test älskare man är..så letar man upp ett test som får välja vad man skulle kunna rösta på. Skönt och bekvämt...problemet är ur världen..utan att jag behövde anstränga mig speciellt mycket..och jag kan fortsätta var politiskt oaktiv!

Men snacka om att man blev överrumplad av resultatet..hehe..kan testet ha varit manipulerat?! (fri tolkning..på det där)Är du också ovetande men vill göra din "plikt"? klicka på bilden & ta testet :D

Sååå...vad säjer du kära Flintberg..e resultatet tillfredställande?

Onsdagen avklarad

Sista och avslutande dagen på denna utbildningen idag...och man kan lägga till ännu en punkt på sitt CV...hehe ibland undrar man vad man ska bli när man är stor med alla dessa utbildningar!?

Dagen gick ut på att lära sig delegera på "rätt" sätt och att kunna ge konstruktiv kritik...det är nog så viktigt att kunna i det yrke jag har...men..oftast tycker jag man klarar sig utmärkt med hjälp av lite sunt "bonnförnuft". Dagen gick fort iallafall...och höjdpunkten var nog när kursledarna (Zaiga & Thomas Magnusson) spelade upp en liten egenkomponerad sketch som var hämtad ur vår vardag på arbetet..hahaha Jag tycker det är underbart med människor som bjuder på sig själv! speciellt med tanke på att detta par har arbetat med många stora namn både utomlands och i Sverige!De mörkrosa slipsarna till bröllopet är nu inhandlade! jag vågade inte chansa på att de fanns kvar om jag skulle invänta "tärnklänningarna" och dessutom hade man öppet köp..så visar det sig nu att det är helt fel färg får jag lämna tillbaka dom och leta vidare! Det verkar svårare att hitta skjortor i rätt färg till tvillingpojkarna...suck..men då kom min smarta svägerska med den briljanta idén att dom kan ju ha vita skjortor och mörkrosa slips eller fluga? Det funkar ju det med..tänkte jag. Jakten började då på slipsar eller fluga i den färgen till pojkarna..men där tog det stopp igen! Åhh..det verkar inte vara den ultimata färgen att välja till små pojkar? haha.. Men eftersom jag är envis som en gammal get..ger jag inte upp så lätt! så nu har jag tänkt såhär; jag tar likadana slipsar som till de stora gossarna (det fanns en modell smalare) och klipper till dom på längden. Hur svårt kan det vara?! Jag ska iallafall försöka...NEJ det fick vi lära oss på utbildningen..det finns inget ord som heter försöka! man ska istället ALLTID säja till sig själv att man ska LYCKAS!


 


Välkommen Blixtar och Dunder

Äntligen :D nu mullrar det utanför huset..skönt! inte så att jag älskar åska..men har haft en innerlig "skallebank" heeela dagen..inte ens Panodil zapp kunde råda bot på den..inte den minsta lilla Ipren man heller...hehe Men nu! Ah...nu känner man sig lika fånig som dom man ser på reklamen på tvn...bara Ahh...borta! ingen huvudvärk mer..och regnet får gärna ösa ner utanför huset för jag stannar inomhus ändå..det är ju Desperata hemmafruar på tv :D

Sååå...det var bara det...nu vet ni..hehe


En ledig Fredag :D

Vilken lyx att vakna upp och veta att man var ledig idag! jajamen..jag unnade mig att ta ledigt..det ser ju fattigt ut att jobba alltid..som mannen brukar säja..haha.

Idag har vi varit riktigt flitiga. Vi började med en tur till samma smyckesaffär som vi inhandlade förlovningsringarna. Tyvärr finns ingen bild av den ring jag valde eftersom den tillverkas efter mina önskemål. Jag ville nämligen ha exakt samma ring som min förlovningsring..men med infällda diamanter..hm..svårt att förklara..men tänk er ungefär ringen på bilden nedan fast lite bredare och med 9 st diamanter istället! att jag vill ha diamanterna infällda (eller nerfällda?) i ringen beror på att jag hatar att bära ringar med "saker" i som gör att man fastnar överallt! haha..vad krångligt det blev nu..menmen..ni får se ringen vad det lider så förstår ni säkert vart jag ville komma.


klicka

Efter ringbeställningen hade vi blivit lite "bröllopsbitna" och for vidare..det blev inhandlat ett par skor till mannen samt en mörk kostym! Nu ligger vi verkligen på plus sidan med våra bröllopsförberedelser..skönt! Mannens klädsel? jo..även den är komponerad av mig och det kommer att bli ungefär såhär:

Mörk kostym från Oscar Jacobsen..jajamen..inget skit här inte! hehe och till det tänkte jag han skulle ha nedanstående lilla "set". Tror det kan bli snyggt eftersom min klänning (Ja! det kommer en liten tjuvtitt på den när jag fått bilderna av dottern..hehe) är Ivory färg..och västen med tillbehör är också Ivory!


Klicka

Jaha..vad fattas? jo..bröllopsbukett, tärnbuketter och blommor (corsage) till mannen & bestman...det ska mannens mamma binda eftersom hon är jätteduktig på all slags hantverk! Och jag har tänkt mig att försöka matcha döttrarnas klänningar(mina tärnor) som ska ha mörkt rosa klänningar, vit sjal och vita skor! Så blommorna ska alltså gå i mörkt rosa, vit & blå ton! Till bestman och toastmaster tänkte jag inhandla varsin mörkt rosa slips..så det blir en helhet..och cirkeln sluts! Vår bestmans tvillingpojkar ska gå framför oss in i kyrkan och då skulle det ju vara hur gulligt som helst om man kunde hitta mörkrosa satinskjortor till dom!

Finns säkert många som kommer att ifrågasätta mitt val av följe in i kyrkan..vi blir ju ett litet gäng! Men min förklaring är enkel: tvillingpojkarna symboliserar för mig framtiden..som numera ser mycket mycket ljus ut! efter tvillingarna kommer givetvis jag & mannen och vad vi symboliserar är ju enkelt..ren och skär kärlek..efter oss ska mina döttrar gå..det är dom som alltid funnits där som stöd och uppmanat mig(oss) till att fortsätta i såväl dåtid som nutid..sist ska vår bestman och hans älskade fru gå..och det dom symboliserar för mig är Lycka och evig trohet eftersom dom står vid varandras sida i vått & torrt..och stöttar varandra genom såväl sjukdom som sorg..och framförallt ger varandra respekt och ärlighet! Och detta är för mig bland det absolut viktigaste i ett lyckligt äktenskap! okej lite humor är också bra att ha..hehe

Lät det komplicerat? för mig är det "glasklart" iallafall när jag sammanfattar vad jag menar för mig själv..hahaha Inte helt lätt ibland att få ner sina tankar via ett tangentbord :D

Nedanstående text har vi på en tavla ovanför sängen i sovrummet..och den är så tänkvärd när det gäller kärleken jag känner för min blivande man. Håll till godo..Klicka om ni vill läsa texten

Utanförskap...

Jag är en människa med stor empati för mina medmänniskor..det spelar ingen roll om jag känner personen eller inte!  Om jag ser någon lida eller vara ledsen svämmar mitt hjärta över och jag funderar genast på hur jag kan hjälpa denna stackare? det finns inget som gör mig så ont som orättvisor eller särbehandling! Alla människor oavsett ursprung, socialt beteende, handikapp eller något annat "men" som gör att dom inte passar in i vår perfekta värld förtjänar att bli behandlade med respekt!

Fanns det något värre i skolan än när två elever från klassen skulle välja lag? ALLTID stod man där med en klump i magen och var rädd för att bli vald sist...eller ännu värre..inte bli vald alls! Jag vill inte påstå att jag tillhörde den kategorin som inte blev vald...men det gjorde ont i mig att stå där och ha blivit vald och se dom som INTE blivit det. Jag brukade fundera över varför? Vad är det som gör att vissa människor alltid blir valda sist? Nuförtiden tror jag (hoppas jag!) att det är läraren som väljer ut lagen...

Samma sak med människor som alltid väljer att vara tysta i en grupp. Vem har sagt att dom är inkompetenta idioter som inte kan tillföra någonting i en grupp? Min erfarenhet säjer mig att det är precis tvärtom! Det är oftast de människor som sitter tysta och iakttar som har de vettigaste åsikterna och de bästa idéerna..iallafall "bakom kulisserna"...vad är det man säjer: "Tomma tunnor skramlar mest"

Vad kan man då göra åt det? inte ett skit...det är den bittra sanningen. Alla som någon gång har upplevt "utanförskapet" vet hur ont det gör! hur gärna man önskar att någon...någongång...skulle frångå sin egen rädsla och oro för att själv stå utanför..och säja: - Vad tycker du? hur känner du? har du lust att bidra med något i vår grupp?

Själv är jag denna personen...som alltid vill att alla ska vara med! Alla ska bidra med det dom kan och vill! Ingen ska behöva stå vid sidan om...och titta på...och låtsas att dom inte bryr sig...när dom gråter inombords. Det är såå enkelt att säja de tre meningarna jag skrev..och det gör så himla mycket gott för den andra människan! Testa...jag lovar..ni kommer att känna er som en bättre människa när ni ser reaktionen hos den person som är utanför! Och OM den människan då skulle välja att svara: - Nej tack! jag klarar mig själv. Se det då inte som att NI gjort bort ER! se det istället som att NI försökte att hjälpa en medmänniska men denna gjorde ett val att inte ta emot er utsträckta hand!Söndag och solen skiner :D

I Fredags genomled min mamma sin kaloskopi...jag skriver led för det var tydligen ett rent h*vete! när läkaren kommit halvvägs i tarmen ville han avbryta eftersom HAN inte stod ut med att se min mamma lida så mycket. Min mamma som är en riktig krutgumma bad honom visa på skärmen var i tarmen han befann sig...och sen sa hon; - Kör på! har du kommit så långt är det bara att fortsätta! jag tänker inte dricka 4 liter lavemang en gång till och komma tillbaka och göra om detta!  Efter två timmar hade läkaren äntligen nått knölen på tarmen med sin lilla kamera...och kunde konstatera: det var en "godartad" tumör som hade inflammerat! woopie! säjer jag! och min mamma! nu ska först infektionen bort med mediciner och sedan får dom ta ställning till vad som behövs göras med knutan. Men för mig räcker det med att veta att den var godartad! hahaha..

Lördagen tillbringades med att fixa diverse tråkigheter i trädgården som måste göras..en utav dom sakerna är att rensa vår lilla trädgårds damm från alger och mossa. Vi har en liten pump i dammen som är helt enastående! När jag flyttade in i huset i Maj år 1989! (just det firar 20 år i denna kåken. Grattis till mig!) köpte min pappa pumpen till mig..den är av märket Gardena och att jag skriver enastående beror på att..sedan den dagen för 20 år sedan har den bara gått och gått..okej efter ca 10 år tog jag bort filtret i den för jag orkade inte rensa det hela tiden..och vid samma tidpunkt slutade jag ta in pumpen på vintern. Den står alltså där i dammen 365 dagar om året och bara pumpar på! är inte det enastående så vet inte jag!

Vår damm är ett litet tillhåll för ödlor..och jag blir lika ledsen varje gång mannen tar upp algerna och ödlorna följer med. Där sitter jag och rotar i "geggan" för att rädda familjen ödla! jag hittade diverse honor & hanar som jag släppte tillbaka i dammen. Jag ser detta som mitt "mission"...och nej jag är INTE psykiskt instabil...hehe En av de ödlor jag räddade igår tog jag faktiskt en bild på...det var en liten liten baby ödla..för att ni ska få ett hum om hur liten den var fotade jag den tillsammans med en tändsticksask! haha..jajamen man har väl sett hur proffsen gör!

  
klicka på bilderna...


På tal om linslusen som ni kan skymta på bilden till höger...haha..han är min trogna följeslagare...min bodyguard...han har fått för sig att han inte är en liten hund! han inbillar sig nog att han tillhör kategorin pitbull eller nåt. Varför? jo..för han är nog den tuffaste envisaste lilla knähund jag varit med om! Han vaktar hela tiden..och överallt! favoriten är nog när jag sitter i uterummet och han sitter i dörröppningen och spanar ut mot cykelvägen..det kan ju komma någon och hoppa över häcken!? hehe..tack pepsi! för att du tar så väl hand om mig...men du...toalettbesöken klarar jag själv!

  Vill avsluta detta inlägg med detta:

RÄTT LÅT VANN! (för en gångs skull!)

älskar verkligen Norges vinnande bidrag..man blir sååå glad av att höra den låten!

Dubbelgrattis till Norge idag!


Bild: Aftonbladet


Är detta är ett skämt?!

Förra inlägget fortsätter...killen som kallade yngsta dottern hora dör aldrig upp på mötet med rektorn..nej istället sprang han till polisen och anmälde den kille som försvarade min dotter! Senare igårkväll publicerades detta på HD.se


Hahaha..eller vad säjer man? min äldsta dotter blev ilsken som ett bi och kommenterade det tidningen skrivit..hon ansåg att man som tidning ska ta reda på fakta och inte bara gå på den ena partens historia. Denna kommentar fick ligga kvar över natten och censurerades sedan av tidningen! Min dotter gav sig inte och ville veta varför? inget svar och inget svar...till slut fick hon ett svar från tidningen som mer eller mindre gick ut på att de inte kunde ha en nära anhörigs syn på saken utan isåfall skulle någon opartisk träda fram. Och att det var helt okej att ha sin egen åsikt om saker men...då kanske man skulle skaffa en blogg och vädra sina åsikter i ?! har ni någonsin hört nåt så dumt? vidare menade personen från tidningen att om inte killens uppgifter i polisanmälan stämde borde det finnas en motanmälan?? men hallå? vad är det dom inte fattar?? min yngsta dotter vågar ju inte anmäla killen för hon är rädd för att det blir värre då! ja herregud vart är vårt land på väg?? shit...

Nu ilsknade äldsta dotterns sambo till istället och mailade en massa högre makter inom publiceringsnämnden?! tror jag att det hette...hehe. Han är en man med karaktär dotterns B och just såna här frågor ligger honom varmt om hjärtat eftersom han dessutom pluggat journalistik i USA. Och jag? jag tycker det är en mycket intressant debatt som min kära H och hennes B har startat och följer den med stor nyfikenhet! misstänker att fortsättning följer..hehe   

En hora som ska ha stryk?!

Min lillstrumpa ringde från skolan idag och var i upplösningstillstånd! Tydligen finns det en kille på skolan som roar sig med att kalla henne hora på diverse olika språk..(kul att han åtminstone är mångkulturell..hehe)  Idag tyckte dottern att det fick räcka! och hennes svar till honom blev: vem e det du kallar hora? vad f*n har jag gjort dig?

En annan kille som passerade och som dottern inte ens känner var väldigt heroisk och undrade vad som stod på? kille nr 1 som envisas med att kalla dottern för hora började då bråka med den killen istället...och menade att han hade full rätt att göra och säja vad han vill till dottern! kille nr 2 ilsknade då till och "skallade" kille nr 1. Ja.. herregud..vilken soppa?!

När dottern stod i "matan" kom kille nr 1 igen...denna gång med ett plåster på näsan. Han tyckte nog att han hade sin "fulla rätt" att gå fram till min dotter och smälla till henne i huvudet med sin mobil så en bit av den gick av...det var iallafall det han gjorde! Då gjorde dottern det enda rätta..hon gich till rektorn för att berätta att hon inte orkade höra att hon var en hora mer och att hon tänkte byta skola om det inte blev förändringar! Rektorn lovade att "ta tag" i problemet och följde med för att prata med kille nr 1. Givetvis hjälpte det inte...sekunden efter rektorn gått började killen med sitt "hora" igen..fast nu sa han det på sitt hemspråk istället..kanske är legitimt då? hahaha..

Var fanns müm? Jo hon satt i möte på jobbet och hade inte telefonen igång...ska man verkligen behöva vara tillgänglig hela tiden? ska man inte kunna lita på att ens barn är säkert i skolan ens? inte ens när dom går tvåan på gymnasiet? Som tur var hade dottern fått tag på "daddy longleg" istället..och han hade väl talat om för rektorn vad han ansåg om att dottern skulle behöva utstå såna saker i skolan...haha..min före detta har ett h*vetes humör när han sätter den sidan till...så jag kan tänka mig att rektorn inte haft det lätt med honom i luren!

Imorgon är det möte med rektorn och de inblandade parterna i skolan...och det är då man frågar sig..är det verkligen skolans sak att behöva hantera sånt här? jag trodde det var föräldrarnas sak att uppfostra sina barn till goda medmänniskor? är inte skolan till för att utbilda? ja...herregud...tänk om alla föräldrar hade tagit sitt ansvar och lärt sina barn rätt & fel från början då hade dom kanske t.o.m kunnat lära sina barn exakt VAD en HORA är?

En sak är säker...och det har jag lärt mig den hårda vägen..DET ÄR ALDRIG OKEJ ATT SLÅ EN KVINNA...inte ens om hon skulle valt att livnära sig som HORA!


Bild: exploding dog

Glädje och sorg...

I Lördags var vi i denna lilla butik för att prova ut bröllopsklänning. Så himla duktig och trevlig kvinna! Jag hann inte mer än in så visste hon precis vad jag skulle ha för klänning! Det blev raka motsatsen till den klänning jag trodde jag ville ha..lite komiskt faktiskt. När jag försökt visualisera min klänning för mig själv har jag sett: halterneck, den skulle vara vit, inget släp och absolut ingen utställd modell med en massa rysch & pysch.

Den klänning jag nu beställt (och spräckt bröllopsbudgeten med..hehe) är en dröm! ja...jag vet lite töntigt uttryck..men den är en dröm..hon visste precis vad jag skulle ha och vad jag passade bäst i! och hon hade helt rätt..det blev den första klänningen jag provade som jag fastnade för! jag riktigt kände att vi hörde ihop...hehe..om man nu kan höra ihop med en klänning?! det spelade ingen roll vad jag provade efter den..ingen satt lika bra..och ingen kändes lika rätt! Min äldsta dotter och tillika tärna sa; - mamma, ta nu den klänningen även om den är dyr! det är din dag! och du ska se ut som en prinsessa..vi kan istället köpa billigare klänningar till mig och lillasyster! Fattar ni vilken omtänksam ung dam min dotter är? det måste vara något hon ärvt av mamma?? hahaha...


Glädjen jag kände i Lördags förvandlades idag till sorg och oro...jag skickade i vanlig ordning ett sms till min mamma för att höra hur det var med henne. Sedan i höstas har hon haft extremt ont i magen, för ett par veckor sedan tog hon sig äntligen i kragen för att gå till doktorn och kolla vad det var..dom trodde då att det bara var en inflammerad knuta på tarmen. Min mamma fick medicin som skulle ta bort infektionen...tyvärr har det inte hjälpt..så de senaste dagarna har hon istället ätit morfin för att döva smärtan.

Idag fick jag beskedet att det nog är något värre än en infektion..och denna veckan går min mamma på en konstig diet för att hon på Fredag ska genomgå något som heter koloskopi. Tydligen ska dom först gasfylla tarmarna för att sedan köra upp en kamera (där man helst inte vill ha den..) för att kontrollera vad knutan egentligen är. Då kommer ju genast alla dumma tankar man helst inte vill ha...tänk om..hon fått tillbaka sin cancer...tänk om...min mamma inte finns hos mig på min stora dag...tänk om...det händer henne något...då har jag ju ingen.

Tror jag får sätta mig och läsa texten om positiva tankar som jag uppmanade alla andra att läsa häromdagen..annars är det lätt att alla svarta tankar tar överhanden. Och det FÅR dom INTE för det har JAG bestämt!


Bild: http://photobucket.com/

Första dagen på ännu en utbildning...

Jaha...då har man blivit lite klokare då eller?! Gårdagen tillbringades med en utbildning som kallas "ledarskap i världsklass"...haha...gillar den benämningen...låter stort! Jättetrevliga människor som höll i den..ett gift par som heter Zaiga & Thomas Magnusson. Vid sidan om sitt företag arbetar dom med ett jätteprojekt i Sydafrika som dom kallar Star School och är till för att hjälpa ungdomar. Tänk vad mycket det gör vem/vilka som håller i en utbildning eller seminarium? detta var de mest positiva människor jag någonsin träffat och deras energi smittade verkligen av sig!


Bild: Starforlife

Deras grundtanke var att ju mer positiv och engagerande ledare/chef man är desto bättre resultat! och visst stämmer detta...det har jag alltid sagt; - glada grisar ger gott kött! Dom gav oss helt omöjliga uppgifter att lösa och nästan ingen i gruppen trodde att det skulle gå...ett exempel är att vi skulle memorera 10 saker på mindre än tio minuter. När Zaiga berättat färdigt historian som innehöll sakerna vi skulle komma ihåg skulle vi återberätta det för varandra. Det låter kanske enkelt men det var det inte. På mindre än 10 minuter kunde vi alla sakerna vi skulle komma ihåg! och då visade det sig att vi lärt oss hela solsystemet utan att vi var medvetna om det! Vad jag nu har för nytta av det i mitt arbete?!

Budskapet i utbildning var ju givetvis att man ska tänka positivt i ALLA läge...och jag tänkte återge en mycket tänkvärd text vi fick efter dagens slut! Håll till godo :D


Man kan väl få "ta det med ro"...

Mina arbetskamrater tycker att jag har lite "loj" attityd till det faktum att jag ska gifta mig i Augusti...men?! tycker jag..det är ju hur lång tid kvar som helst?! jajamen...har ser ni kvinnan som passar på att vika handdukar eller borsta tänderna när man ändå sitter på toaletten och gör nr 1 eller 2. Det kallar jag för att utnyttja tiden maximalt...hehe

Men!? insisterar dom..du måste ju planera och fixa och dona...Om du bara sätter igång att prova olika brudklänningar ska du se att "rätta" stämningen infinner sig. Varför? undrar jag...jag vet ju vad jag vill! hur svårt kan det vara då? hahaha...men okej...jag känner väl lite panik över just klänningsbiten...jag är ju inte en klänningstjej precis...trivs bäst i byxor. Iallafall NU har jag bokat tid i en underbar liten butik inte allt för långt bort. Sååå på Lördag ska jag klä mig till brud...ojojoj...eller..voine voine voine som min blivande finska karl skulle sagt. När jag ändå var i farten mailade jag och bokade en sån här liten "DJ in a box "också. Såå nu är klänningen på gång, musiken fixad och dag för en tur till Tyskland för inhandling av alkoholen inplanerad. Kan man koppla av ett tag nu kanske...nä just det...man får ju inte bara gifta sig hur som helst i vårt underbara, neutrala, fria land! nä..man måste ansöka om "hindersprövning" japp...risken finns ju att man gifter sig med någon man inte får..hahaha...det måste ju någon annan bestämma! Man kan ju inte bara gifta sig för att man älskar någon?

Idag kom min lilla H och elmo ner till skåne! Hon ska stanna tills på Söndag...åh som man saknat henne. Undrar om saknaden någonsin går över? tänk att det fanns stunder när hon bodde hemma man kunde tänka; Åh..suck..kan hon inte bara flytta snart..Herregud..om jag visste då hur mycket jag skulle sakna henne hade jag nog aldrig tänkt så. Men det är väl som det gamla ordspråket säjer "man saknar inte ko´n förrän båset e tomt" haha..inte för att jag liknar min smula vid en ko..eller att hon bodde i ett bås..men jaja..whatever..ni vet vad jag menar.

Imorgon är en arbetsdag jag inte ser framemot...suck...ska sitta på ÄNNU en utbildning...hela dagen...till sena kvällen...en fredag!? så dumt att lägga det en fredag...när man bara vill hem så fort som möjligt och hålla helg. Men...det kunde varit värre...det är så man får tänka..hur j*vligt man än har det eller hur j*vligt man än mår...så finns det ALLTID någon som har det värre.


Bild: Exploding dog

Lycka kan vara ett rapsfält...

Tidigare ikväll när jag agerade taxi åt dottern hände något häftigt! Vi körde den lilla "bonnavägen" ut från det lilla samhälle vi bor i...kör alltid den vägen för det går fortare. När vi nästan var framme vid den större vägen såg vi något märkligt! iallafall är det märkligt i den trakten jag bor..hehe

dottern: - Va!? vad är det?
müm: - jag ser inte riktigt..vadå?
dottern: - där! i rapsfältet! kolla! vad har han på sig?? hahaha..
müm: - meeen! kolla! det är en buddhistisk munk! Shiiit! vad häftigt!!

Där i rapsfältet stod alltså en buddhistisk munk och bara njöt av solen och rapsfältet! en annan munk stod med en videokamera och filmade hela scenariet! okej...just den biten med videokameran krossade min illusion lite...hehe
Att jag visste att det var buddhistiska munkar beror på att jag alltid varit väldigt fascinerad att just den religionen. Dessa båda munkar var traditionellt klädda i orangefärgade skynken. Det som dock inte passade in riktigt var strumporna och den stickade mössan..även de i färgen orange såklart! men en munk kan väl också vara frusen antar jag..hehe

  

Jag har ingen bra förklaring till varför jag är så fascinerad av just Buddhismen..men jag tror att det kan ha något att göra med deras enkla tillvaro. Att dom kan känna glädje över små enkla saker som för oss är självklara! som t.e.x ett rapsfält. Jag har passerat det här fältet många gånger tidigare och inte tänkt så mycket på det..men när jag såg och kände glädjen hos munkarna över fältet kände jag plötsligt en oerhörd tacksamhet över mitt liv. Det finns ingenting jag saknar eller känner att jag skulle må bättre om jag hade..(jo..förresten..just i det ögonblicket önskade jag att jag hade haft kameran med mig!) men inte annars. Jag är helt övertygad om att jag hädanefter kommer att dra på smilbanden när jag passerar rapsfältet...och tänka på munkarna!


Måndagens rubrik är obefintlig...

Jaha...då var vi redan tillbaka i vardagen igen. En riktig måndag har det varit på jobbet..gäspar bara jag tänker på det. Kollegorna har frågat om jag inte har gjort något annat än varit solen i helgen? (kan ju bero på solbrännan jag lagt mig till med..hehe) Mitt svar har blivit; - nix..det blir så när man är iväg med husvagnen :D det finns inte mycket annat att göra än att koppla av och njuta av solen!

Igår när vi kom hem fick loppan bråttom att väcka upp de övernattande gästerna..haha..hon hade haft en liten fest som inte hade blivit så liten framåt natten. Hon hade nästan fått ha dörrvakter till slut för att stoppa tillströmningen av partysugna människor! Vi hade givetvis gett vår tillåtelse till festen..men det var ganska kul att dottern själv sa; - Aldrig mer att jag ska ha fest!! det var sååå jobbigt...jag bara oroade mig hela tiden att något skulle gå isönder!  Men min lilltjej ska ha en stor eloge! hon hade låst in det som var värdefullt i ett skåp, låst samtliga dörrar till rum hon inte tyckte gästerna skulle vara i...och dessutom hängt upp lakan framför flaskorna i baren.. samt barrikaderat med stolar framför passagen vid bardisken! hehe..hon tänkte väl att om nu någon tvunget ska in bakom baren ska dom iaf ha ett h*vete att komma dit! Dessutom var det undanröjt och uppstädat överallt..alla flaskor och burkar var prydligt sorterade i olika påsar! Mycket bra jobbat gumman! Love you!


     

Skål ta mig f*n...

Jag bloggar just nu från mitt rullande hem där jag befinner mig de närmaste dagarna! med gott vin, mat och sällskap :D Lilla Pepsi som är med oss för första gången uppför sig exemplariskt! inget skällande eller springande som en galning! han sitter så fint vid husvagnen och sover som en hårig gris på natten :D

Vi ligger precis vid en sjö med underbar natur...man befinner sig ett harmoniskt rus...och nej! det beror inte bara på vinet..hehe Total avkoppling...med många skratt...och bus..tillsammans med de bästa husvagnsvänner man kan önska sig! Livet är underbart!

Önskar er alla ett riktigt harmoniskt rus och mycket sol över valborgshelgen...njut!

     


RSS 2.0