En liten nyårshälsning


Julhelgen 2009

Julafton firades med nära & kära precis som det ska vara...med Kalle på både tvn och i soffan..hehe. Det dracks glögg och spelades julklappsspelet som blivit en uppskattad tradition i vårt julfirande. För er som inte spelar detta kan jag berätta att det går ut på att alla köper en liten julklapp för ca 25-30 kr sedan lägger man dem i en hög på bordet och kastar tärning om paketen (man ska få en sexa för att få ett paket) När man är inne på slutfasen av tärningskastandet brukar det bli lite fight om vissa paket som alla vill ha! I denna omgång får man ju stjäla paket från de andra deltagarna...när tiden (valfri tid) runnit ut öppnar man sina paket och det är då det är som roligast att se innehållet i just det paket ALLA ville ha! I år visade det sig vara en kaffemugg... Årets bottennapp var nog att få "pruttlera"...haha Eller hur Björn?!

Efter den goda julmaten var det dags för julklapps utdelning..som yngsta dottern P fick äran att sköta i år. Tyvärr blev min mamma sjuk och fick ha sin egen privata julklappsöppning innan hon åkte hem igen. Vi bestämde oss för att vänta med att öppna klapparna tills alla hade fått sina paket och sedan gå laget runt för att se vad alla fick vid öppnandet! Detta tror jag är något vi kommer att fortsätta med eftersom det förutom att vara mycket roligare än att bara "slita" av pappret också förlängde själva öppnandet en hel del! Jag fick så många fina julklappar; Wii sing, ID mineral smink, en ny fin burk att ha kaffe i, en ovanlig liten korkskruv i form av tarzan?! haha Jag fick även trätofflor av min älskling eftersom han nu har kastat mina "vrickafötternatofflor" som han kallar dem! Hm..oavsett om jag glömt någon klapp här så blev jag jättesupernöjd med ALLA! Men det finns speciellt en klapp jag uppskattade mer än andra...och det var en underbart söt katt som Björns mamma Anne hade sytt till mig! Inuti den ligger en vetekudde man kan värma i mikron och lägga på t.ex axlarna när man har värk! Helt underbar! den följde med mig överallt resten av kvällen. Tänk om man varit så duktig på att sy? imponerande arbete!

     
     
     
  

I det största paketet som Hannah fick av sin B stod en datoriserad symaskin! Shit..då kände jag nästan att Mrs Avund smög sig på..haha För Oj vad en symaskin har utvecklats när man jämför med min minst 20 år gamla Singer maskin!?

Juldagen spenderades i soffan..med choklad och minsta möjliga aktivitet..Pepsi låg inbäddad i en filt hela dagen eftersom han gluffsat i sig sin julklapp lite snabbare än hans lilla mage klarade! Inga fler köttben till honom!




Annandagen var vi av kvinnligt kön ute på mellandagsrea! Undrar varför inte männen ville följa med?! Det shoppades till både oss själva och männen trots att de inte var med...för vem vet bäst vad de passar i för kläder om inte vi? haha...

På kvällen var vi bjudna till G & M med tvillingpojkarna på pajfest! Och det vill jag lova att det var! Maria hade gjort 3 olika pajer...en med lax, en med kyckling och en med köttfärs! Mums! det var riktigt gott efter all julmat! Till efterrätt bjöds det på pannacotta med diverse bär! Resten av kvällen tillbringade vi med att spela ett sällskapsspel som heter "scottland yard" och trots att vi var 5 detektiver lyckades vi inte få tag på B som var boven. Bra jobbat! haha




Nedan är några oförglömliga citat från julafton...haha




2009-12-24


Vem var hon?!

Hittade ett roligt test hos Pia och jag som älskar det tidsfördrivet kunde ju inte låta bli...haha men resultatet är jag väl inte helt nöjd med..vet ju inte ens vem människan var?



Man kan också läsa följande om personen ovan;

Pankhurst [pæ´ŋkhə:st], Emmeline, 1858–1928, brittisk kvinnosakskämpe. Tillsammans med döttrarna Christabel Pankhurst och Sylvia Pankhurst grundade hon 1903 rösträttsorganisationen Women's Social and Political Union (WSPU). Pankhurst blev organisationens karismatiska och maktfullkomliga ledare

Då känns det ju plötsligt lite bättre..haha jag menar enligt info vid bilden har tydligen människan suttit i fängelse?! men enligt den andra infon har hon ju kanske suttit där för att hon slagits för något hon trodde på? och då passar det mig perfekt att ha denna kvinna som historisk tvilling! För jag kan kämpa både länge och väl för något jag verkligen tror på!

Vill du också göra testet? klicka på bilden ovan


Toyota Prius 2010

Prius fortsätter att revolutionera bilkörningen. Den senaste generationen av Toyotas hybridsystem har två elektriska motorer. Den ena assisterar bensinmotorn medan den andra driver generatorn för att ladda batteriet. Kraftfull acceleration, fina vägegenskaper, unik bränsleeffektivitet och klassens mest aerodynamiska formgivning är några av de egenskaper som Prius erbjuder. Dessutom kan du köra kortare sträckor på enbart eldrift – något som Prius är ensam om bland hybridbilar. På insidan finner du en svårslagen komfort och en mängd avancerade – men lättanvända – tekniska finesser.

Körglädje. Utrymme och stil. Totalekonomi. Världens mest avancerade hybridsystem. Det är Prius.Den kombinerade kraften hos bensinmotorn på 1,8 liter och de båda elektriska motorerna motsvarar 136 hk. Ändå är bensinförbrukningen bara 3,9 liter/100 km och utsläppet av koldioxid så lågt som 89 g/km.




Det var ovan som avgjorde när det var dags för mig att beställa ny bil...speciellt den låga bensinförbrukningen! Och idag var jag alltså på Toyota och hämtade min lilla Prius...och jag är helt såld på den! vilken underbar bil att köra! Men det lär nog ta ett tag att lära sig alla tekniska finesser och konstiga knappar som finns överallt..haha Jag kan knappt fatta att den står där ute på garageuppfarten och glänser ikapp med snön...ni får nöja er med lånade bilder eftersom jag inte är så bra på att ta foto i mörker...hehe

Men visst håller ni med om att den är snygg! och dessutom bra för vår miljö!

     


Något unikt, vitt och konstigt har fallit från himlen!

Yngsta dottern sa för en tid sen att hon önskade att det skulle falla lite snö...eller rättare sagt som hon skrev i sitt inlägg; SNOWFLAKES? HELLOOO?

Och nu kan jag svara..till dotterns glädje! Här är den!

Kolla i bilderna så får ni sett nåt som vi i Skåne inte tar för givet varje vinter! Kul och mysigt? jomenvisst! men..och det finns ett stort MEN..eftersom vi inte är vana vid snö blir vi lika överraskade varje gång den kommer; Men herregud! Oj vad det är halt! fasiken..jag som har så bråttom till jobbet! Sedan läser man i tidningen om den ena avåkningen efter den andra längs med våra skånska vägar...suck

     

  

Åh vad jag hoppas att det ligger kvar när Hannah och B kommer ner till jul! Tänk att få se hur lilla Elmo vovven reagerar när han får springa lite i snön!


Julmarknad i Helsingör & lussebullar

Förra helgen när Hannah & hennes B var nere åkte vi en runda på julmarknad i helsingör..utan B dock eftersom han ville passa på att utföra lite privata ärende (julklappsinköp) Jag blev lite besviken på storleken på marknaden eftersom jag hade läst ganska mycket om den och fått för mig att den var hur stor som helst! Men oavsett så hade vi en mysig och trevlig tripp till grannlandet.

     


I Måndags hade jag ont i halsen och mådde inte alls bra på jobbet..enda anledningen till att jag stod ut var för att min lilla Pe skulle operera bort ett fult ärr på axeln...som hon fick när vårdcentralen skulle ta bort en leverfläck. På hudmottagningen gick allt jättebra! lite lokalbedövning, ett snitt med kniven samt några invändiga & utvändiga stygn senare var ärret borta! Och den 21:e är det dags att ta bort de utvändiga stygnen..håller tummar & tår att ärret blir snyggare denna gången.

På tisdagen låg jag totaldäckad med hög feber och värsta förkylningen..suck..inte förrän i fredags var jag på benen igen..inte kul att ligga så sjuk nu i all julhysteri! haha..men jag tar det med ro..jag hinner nog med julklappsinköpen ändå. Och tacka vet jag internet! här finns massor av tid och spring att spara..bara gå in och klicka på vad man vill ha..sen levereras det ett par dagar senare! hur smidigt som helst..speciellt för oss med tidsbrist..hehe

Denna helgen har jag varit riktigt flitig..putsat alla fönster, bytt alla gardiner och "tomtat" i samtliga rum! Har t.o.m hunnit med att baka "lussebullar" och varit hos optikern! Under en längre tid har jag lidit av ständig huvudvärk och en enorm trötthet framför tvn..och min man har tjatat om att han tror jag behöver glasögon. Nu var det alltså dags för en kontroll..och jag hade behov av något man kallar för bildskärmsglasögon eller terminalglasögon. Optikern förklarade det med att mitt ena öga behövde spänna linsen för att jag skulle se normalt med det andra ögat?! hm..komplicerat..men jag får väl lita på vad han säjer. Nu ska jag kontrollera med min arbetsgivare om dem betalar eftersom man har rätt till det om man tillbringar mer än 1 timme/dag framför datorn i arbetet..och jajamen det kan man ju lugnt säja att jag gör! och haha..gratis är bra!

     


Helgen som gick

I fredags var jag iväg med jobbet igen..denna gången var det en revy vi var på..men inte vilken revy som helst; för det var Magnus ugglas revy på slagthuset i malmö  På tal om slagthuset i malmö måste jag berätta en otrevlig händelse som inträffade i baren innan jag och mina arbetskollegor skulle gå in och sätta oss. Vi skulle beställa varsin shot för att komma "i stämning" som det heter..en av oss tog en vanlig fyra vodka och två av oss (däribland jag) bestämde oss för en vodka peach.Shoten serverades och jag fick för mig att lukta på den..hm..den luktade absolut INGENTING! och det värsta är att den smakade absolut INGENTING HELLER! De hade alltså serverat oss vatten! När jag påpekade detta för tjejen i baren svarade hon bara; - Nej..det är klart att det inte är vatten.Men när vi insisterade gick hom till en annan i baren och visade flaskan och frågade henne om det var vatten i den? Nej, svarade den andra tjejen då! - Då tycker jag att NI ska smaka på det! sa jag.Det gjorde dem till slut..och de konstaterade att det var VATTEN! De bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att de inte brukade servera det som shot! haha..som om det skulle vara en ursäkt? tänk på alla stackare som beställer en drink och inte vet att det dem betalar dyrt för är vatten! Sjukt dålig stil!

Iallafall innan vi skulle gå till revyn var jag inte speciellt förväntansfull..Uggla tillhör inte mitt förstahandsval av artist precis..men Oj! så fel jag hade! jag skrattade så jag fick ont i käkarna...haha helt otroligt roligt! Misstänker att det kanske inte varit lika roligt om inte komikerna Annika Andersson och Per Andersson varit med! Hm..men helt ärligt hade jag ingen aning om vem de var på namnet..men när jag såg dem så visste jag ju exakt vilka de var! haha..konstigt det där. Men kolla in bilderna nedan..visst vet man exakt vilka de är och hur mycket man skrattat åt dem i olika forum..men namnen? är helt obekanta!

             
Annika Andersson?            Aha!! det är hon!

       
Per Andersson?                 Javisst ja! det e han!

Uggla hade även satt ihop ett litet potpurri av sina låtar..och tro det eller ej men jag kunde texten på samtliga..haha och då ska ni veta att jag inte lyssnat på honom på många många år! men tydligen så har han texter som sätter sig. Revyn höll på i ca 3 timmar med undantag för en kort paus..och det var lika underhållande hela tiden.hm nu börjar detta inlägget likna en reklamkampanj för ugglas revy..men haha..den var VERKLIGEN sevärd! att vi sedan satt på andra rad..gjorde ju inte saken direkt sämre!

     

  


Mannens tå är på bättringsvägen..och han ska tvinga på sig ett par skyddsskor imorgon och försöka ge sig ut med lastbilen igen..suck..nu hade jag ju blivit van vid att ha honom hemma. Kanske ska justera den andra tån också? haha..nej man kom fort in i det och då tänker jag istället; Va?? kommer du hem redan??


RSS 2.0