Första dagen på ännu en utbildning...

Jaha...då har man blivit lite klokare då eller?! Gårdagen tillbringades med en utbildning som kallas "ledarskap i världsklass"...haha...gillar den benämningen...låter stort! Jättetrevliga människor som höll i den..ett gift par som heter Zaiga & Thomas Magnusson. Vid sidan om sitt företag arbetar dom med ett jätteprojekt i Sydafrika som dom kallar Star School och är till för att hjälpa ungdomar. Tänk vad mycket det gör vem/vilka som håller i en utbildning eller seminarium? detta var de mest positiva människor jag någonsin träffat och deras energi smittade verkligen av sig!


Bild: Starforlife

Deras grundtanke var att ju mer positiv och engagerande ledare/chef man är desto bättre resultat! och visst stämmer detta...det har jag alltid sagt; - glada grisar ger gott kött! Dom gav oss helt omöjliga uppgifter att lösa och nästan ingen i gruppen trodde att det skulle gå...ett exempel är att vi skulle memorera 10 saker på mindre än tio minuter. När Zaiga berättat färdigt historian som innehöll sakerna vi skulle komma ihåg skulle vi återberätta det för varandra. Det låter kanske enkelt men det var det inte. På mindre än 10 minuter kunde vi alla sakerna vi skulle komma ihåg! och då visade det sig att vi lärt oss hela solsystemet utan att vi var medvetna om det! Vad jag nu har för nytta av det i mitt arbete?!

Budskapet i utbildning var ju givetvis att man ska tänka positivt i ALLA läge...och jag tänkte återge en mycket tänkvärd text vi fick efter dagens slut! Håll till godo :D


Postat av: Tesstamente

Oj, vilken positiv kick jag fick i rumpan- du har ofta den effekten på mig:-)

2009-05-09 @ 15:32:24
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Pia

Massor med klokskap!! Ha en skön lördag!

Kram kära mjölksyster!

2009-05-09 @ 15:59:59
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Kim P

Otroligt kloka ord som man, åtminstone jag, helt klart borde leva efter lite bättre/oftare.

2009-05-09 @ 19:26:43
URL: http://lasipp.blogg.se/
Postat av: Tant Greta

Tänka Positivt, det är precis det jag alltid försöker göra. En del människor känner sig dock provocerade av den inställningen och blir aggresiva. De vågar inte tro på det positiva. I en situation, bara tanken att "det går" gör att det faktiskt löser sig på ett eller annat oväntat sätt.

Men oj vad det finns mycket okompetent ledarskap i världen och vad mycket sorg och smärta de orsakar. Speciellt i ideella organisationer - fullt av amatörer.

2009-05-09 @ 20:12:29
URL: http://gretastina.blogg.se/
Postat av: Daniel

Exakt.. GLÄDJE..det e livet! Å det vill jag förmedla!

2009-05-09 @ 21:47:41
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Bjorne

Ett mycket klokt och vackert budskap,är otroligt positiv själv men alla har vi våra dagar som inte är dom bästa,jag har mina på vintern,avskyr den,ha så gott o kram.Svaret var Inga Lingonen.

2009-05-10 @ 19:57:43
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Anneli -Fru J

Tja, tydligen kan man det :).

Härligt med bröllop och helt rätt att inte bli hispig, försöka att bara njuta och ha kul istället.

Ungefär som i texten, mycket bra och tänkvärd föresten.

Kram

2009-05-11 @ 19:59:36
URL: http://privataanneli.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0