När tredje ljuset brinner

Det blev en hektisk Lördag & Söndag! men det tycker vi om...när det händer så mycket roligt med dem man älskar för då känner man verkligen att livet är värt att leva och att man vill ta vara på varje minut man har!

På Lördagen körde jag & mannen upp till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg tillsammans med döttrarna och deras respektive. Vädret såg ju inte så lovande ut..med storm och ösregn. Men som ni vet..det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! och när man väl var på Liseberg hade man inte en tanke på vädret..för det var så fantastiskt med alla lampor och julstämning!! Underbart! kan verkligen rekommendera ett besök! Efter besöket värmde vi oss med glögg & lussebullar hemma hos Hannah & Björn. På kvällen bjöds det på saffransris med fläskytterfilé. Har aldrig ätit saffransris...annorlunda smak men gott!
 
     

     

     


Söndagen inleddes med en välbehövlig sovmorgon (vi fastnade framför en riktigt dålig film...ni vet en så pass dålig film att man bara MÅSTE se hur den slutar!! och sen när man sett slutet...undrar man hur fan man tänkte som satt uppe till långt ut på natten för att se en så dålig film..haha) när vi väl vaknat till liv dukades det fram en riktigt rejäl 3:e advent frukost. Mums! Eftermiddagen tillbringades på gågatan i centrala Gbg. Vi smet även in i Domkyrkan för att tända ljus för min lilla "ängelmamma". Mysigt! Vid halv åtta nu ikväll parkerades bilen på uppfarten här i Skåne igen och nu brinner tredje adventsljuset även här!


Just nedan adventsvers har en stackars mamma tjatat och tjatat in i äldsta dotterns huvud när hon var Lucia på förskolan..oj oj oj vilken nervös liten Lucia hon var. Och ju mer vi tränade på versen ju mindre kom hon ihåg den! Just det sista i versen var det svåraste "fasligt styr"...haha jag minns att dottern till slut sa; - alltså mamma!! vadå fasligt styr!? VAD ÄR ETT FASLIGT STYR?? VAD GÖR MAN ENS NÄR MAN HAR ETT FASLIGT STYR?! ÅHHH MÅSTE MAN LÄSA DEN MENINGEN??

Men hon gjorde det! stod framför alla barn & föräldrar, tände tredje ljuset och läste versen perfekt! ja vissa saker förändras ALDRIG! och precis som nu oroade hon sig i förväg helt i onödan!
När tredje ljuset brinner,
vi juleklappar syr
och mor hon bakar kakor
och har ett fasligt styr


Postat av: Hannah

Åh, vad fint! Tack för en trevlig helg. Och ja, du hade nog kunnat väcka mig mitt i natten och jag hade rabblat versen utan problem.. Älskar dig.

2011-12-12 @ 06:35:23
URL: http://www.hannahcharlotte.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0