Helgen som gått...

Fredagen den 2 sept var vårt släp fullpackat av saker...och ändå hade dottern sagt att hon inte skulle ha med sig så mycket!? haha nej inte så mycket möbler kanske men med tanke på att hon hade 1 säck full med skor så kan ni nog tänka er vad släpet och bilen var fullt av...

  

När vi kom fram hade vi maximal otur eftersom en annan person i samma trappa också höll på att flytta in..med den skillnaden att hon hade hyrt in flyttkarlar! och det vet väl alla hur lång tid de tar på sig...har ju betalt per timme! så de ockuperade ju den stora hissen även om de bara skulle 1 våning upp. Vi orkade inte vänta och fattade beslutet att bära allt upp för trapporna till 2 vån. Med tanke på att det bara var jag, mannen min & petra gick det väldigt snabbt. Så när flyttgubbarna sa på klämkäck göteborgska - jahapp då var vi klara så ni kan ta hissen! kunde vi kontra med - haha det är vi med! snopet va?
Nästa projekt för oss var att få tag på fastighetsskötaren så vi kunde hämta ut färg till lägenheten. Vi hade gjort en deal att måla det som behövdes själv annars hade dottern & pojkvännen fått vänta med att flytta in...och det gick ju inte eftersom pojkvännen redan hade börjat universitet. Det var helt omöjligt att få tag på fastighetsskötaren! men han hade otur som kom till trapphuset för att sätta upp någon lapp och då frågade vi hur det gick med färgen? Eh...jag har inte fått svar var ni ska hämta den ännu...och förresten ska jag gå hem nu! det skulle han inte sagt! För då ringde müm herself till hyresföreningen och var lite vass i tonen! det tog ca 5 min så ringde fastighetsskötaren till petra och meddelade var färgen kunde hämtas. Nu började tiden rinna ifrån oss...eftersom vi även skulle hinna med ett besök till Ikea för inköp av säng...ja herreminget vilken stressig fredag det blev!

     

Det var bara 2 rum som behövde målas så det gick ganska smidigt. På kvällen kom min äldsta dotter Hannah och bjöd på hembakta kanelbullar! och det var verkligen välkommet! Sedan hjälptes systrarna åt att packa upp i köket medans vi andra målade...när jag hör mina döttrar prata och skratta ihop brukar jag fundera på hur det skulle kännas att ha en syster? jag har ju 4 bröder istället..och även om vi kan skratta och ha roligt ihop inbillar jag mig att det är nåt speciellt med att ha en syster. Det blev sen kväll innan vi  kunde lämna Petra och bege oss till Hannah för att äta och sova.På Lördagen körde jag & hannah för att handla bullar så vi kunde njuta av en god frukost innan vi gav oss iväg till Petra igen...det var dags för sista strykningen av sovrummet...för lilldottern ville ha vitt..och alla som försökt måla vitt på en mörkgråblå vägg vet kanske hur lätt det är..haha Med oss i släpet från Hannah hade vi en superfin soffa som var hennes & sambons present till de nyinflyttade göteborgarna!
Sedan begav vi oss tillbaka till hannah eftersom petra hade fått ett riktigt pangpris på diverse möbler av hennes underbara grannar! Ännu ett besök till Ikea avverkades också denna dag! och min kära man påpekade att nu har jag fått min Ikea dos för resten av året! jag kan bara hålla med honom...vi älskar Ikea och hela deras utbud MEN stressigare miljö får man nog leta efter! har man inte magsår så får man..

Vi lyckades bli klara en hel timme tidigare än på fredagen och då hade vi ändå hunnit med ett besök på en mataffär också...det var en MYCKET LYCKLIG DOTTER MED POJKVÄN vi lämnade på lördagskvällen! och den glädje och tacksamhet man såg i deras ögon betyder mer för mig än alla pengar i världen! Nedan följer lite blandade bilder från deras underbara lilla lya som passar dem perfekt! och visst håller ni med mig när jag säjer att man inte skulle kunna tro att de flyttade in i fredags!?

     
     

     

     


Väl hemma hos Hannah igen kunde vi med gott samvete njuta av en underbar middag tillsammans...eftersom vi visste att Petra & hennes pojkvän (numera sambo!) hade allt de kunde önska i sin lägenhet för att få en bra start!


På söndagen innan det var dags för mig och mannen att lämna Göteborg var det kalas för min Hannah som mitt i all flytthysteri har fyllt år! Det blev enligt tradition sång och presentutdelning! Älskar lyckan i mina barns ögon när de får något de absolut inte förväntat sig! Finns det något mer tillfredställande än att ge? nej absolut inte! iallafall inte för mig. Min Hannah är inte bara proffs på heminredning...hon är även proffs på att ställa till med kalas och duka fint med enkla medel.

     
     

  


Och gissa om mannen och jag blev glada när vi överraskades av världens finaste bukett som tack för all hjälp!Men sen var det roliga slut...och vi gav oss iväg mot skåne. Det kändes tomt, tyst och skrämmande att komma hem. Men trots det fylldes jag av en obeskrivlig lycka i kroppen! Lycka över att båda mina döttrar har det bra och trivsamt omkring sig. Lycka över att jag kan känna mig trygg med deras val i livet. Lycka över att jag kan känna mig trygg med att deras sambos kommer att göra allt de kan för att mina töser ska trivas och vara lyckliga! Och det är ju faktiskt inte så himla långt till Göteborg...eller som en kollega sa idag - Men Eva, var glad att du har dem samlade på samma ställe!


Postat av: litentanta

Men en stor kram till dig, förstår PRECIS känslan. Dottern är heltidsboende hemma numer efter sin separation och jo, det är ganska skönt, men tids nog så försvinner hon också o jag hoppas bara att hon stannar i samma stad :)

2011-09-05 @ 22:37:27
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0