Vi ska kalla oss för vuxna...

och föregå med gott exempel för våra barn. Ibland kan det vara lite klurigt att följa denna "gyllene regel".Det krävs en väldigt strark karaktär för att inte trilla ner i fällan att vilja leva sitt "eget" liv genom sina barn och oftast på bekostnad av sina barn. När man tänker efter borde det finnas en "inskolning" åt föräldrar...för vissa borde aldrig ha bestämt sig för att bli något dom INTE var redo för.

Det finns föräldrar som är så missnöjda med vad dom själv presterat genom livet att dom tvingar sina barn att fullfölja de drömmar dom själv ALDRIG skulle våga fullfölja.

Det finns föräldrar som fortfarande önskar att dom var femton år gamla och VÄGRAR anpassa sig efter verkligheten att dom inte kan ha samma stil på kläder som sina barn.

Det finns föräldrar som önskar att dom hade fullföljt den där drömmen om att bli "modell" och därför inbillar sina barn att dom har "det som krävs".

Det finns föräldrar som ångrar att dom inte fortsatte att "sporta"...tänk jag kunde blivit "proffs"? om bara inte barnen kommit emellan...och sedan driver dom istället på sina barn att du kan ju bli NÅGOT!

Det finns föräldrar som "vägrar" skilja sig fast att kärleken är slut sedan årtionden tillbaka...för ojojoj det är ju synd om barnen...det dom inte fattar är att det är mer synd om barnen om dom fortsatter tillsammans eftersom man då lär barnen att det är okej att lida i tysthet i ett förhållande.

Det finns föräldrar som inte låter barnen lösa sina egna konflikter och problem...de MÅSTE hela tiden lägga sig i och ge sin synvinkel ur en vuxens perspektiv  det dom glömmer är att då lär dom INTE sina barn att bli "problemlösare" och stå för sina EGNA handlingar och framförallt ta KONSEKVENSERNA för sina handlingar.

Det finns föräldrar som lär sina barn att det är okej att ljuga...och t.o.m talar om för barnen HUR och om VAD dom ska ljuga.

Det finns föräldrar som önskar att deras barn får den partner dom själv ALDRIG fick eller vågade "ta chansen" med så de tvingar in sina barn i något som de inte kan hantera till slut.

Det finns föräldrar som är så RÄDDA och ovana för främmande kulturer att de ALDRIG skulle våga låta barn bli tillsammans med någon från ett annat land än det dom själv härstammar från.

Det finns föräldrar som som inbillar sina barn att RASISM är en RELIGION...och inte en personlig åsikt.

Det finns föräldrar som lever ett så fruktansvärt TRÅKIGT liv själv...att det enda dom har att göra är att spionera på sina barn och tjuvlyssna på deras liv.

Det finns föräldrar som ALDRIG flyr en konflikt som gäller deras barn trots att det kan skada både dom själva och barnet MER om dom "blandar sig i"...man frossar så mycket i konflikten att man till slut glömmer vad den handlar om.

Det finns föräldrar som ger sina barn stryk om dom inte anpassar sig till DET deras föräldrar bestämmer.

Det finns föräldrar som har så bråttom att ge barnet ALLT det materialistiska som barnet önskar...inte för att det är en önskan från barnet utan mer för att GLÄNSA inför andra.

Det finns föräldrar som INTE borde få kalla sig föräldrar och ALDRIG skulle ha skaffat BARN.

                                                                  //Peace and understanding//



Postat av: Petrich

bra skrivit mamma!!!!

2009-01-29 @ 12:30:44
URL: http://petriiich.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Jag håller med dig! Det finns föräldrar som absolut inte skulle ha skaffat barn.

2009-01-29 @ 18:14:13
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Anonym

Mycket kloka ord! Om jag hade haft möjligheten att bli mamma hade jag hoppats att jag fått många av de egenskaperna du har! Du har gjort ett fantastiskt jobb med dina döttrar!

2009-01-29 @ 18:17:28
Postat av: Svar till Anonym

Tack så jättemycket för dom orden! Det värmer att det inte bara är jag som tycker att jag gjort ett bra jobb. Som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det inga garantier för att det man gör blir rätt men om bara kärleken och viljan finns kan man mer än man tror. Och även om inte möjligheten finns till att bli mamma själv finns det så många & mycket annat här i världen man kan sprida sin kärlek till ;)

Kram

2009-01-29 @ 20:51:52
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Maria

Jättebra skrivet!

2009-01-29 @ 21:06:18
URL: http://tvillingpojkarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0